10 000 euron arvoinen kasvonaamio

Naiset ja nykyisin usein myös miehet saattavat laittaa melkoisen pinon euroja erilaisiin ihonhoitotuotteisiin. On ryppyvoidetta, silmänympärysvoidetta ja vaikka minkälaista purnukkaa. Itse en näistä voiteista tiedä muuta kuin sen, että ne ovat hirmu kalliita ja niihin saa elämänsä aikana laitettua helposti useammankin tonnin. Ajattelinkin neuvoa nyt yhden erittäin toimivan, mutta sitäkin edullisemman ”ihonhoitotuotteen”, joka on helppo valmistaa kotona.

1. Osta pussillinen luomulaatuisia adukipapuja ja purkillinen parasta kookosöljyä. Hinta yhteensä noin 14 euroa.

2. Laita vaikka noin desilitra adukipapuja blenderiin ja hienonna pavut huolellisesti. Voit blendata vaikka suuremmankin satsin kerralla, jos siltä tuntuu. Säilytä jauhe tiiviissä lasipurkissa.

3. Laita noin 1-2 ruokalusikallista valmistamaasi papujauhetta kippoon ja lisää siihen vettä sen verran, että seoksesta tulee ”tahnamaista”. Vettä ei siis tarvita kovinkaan paljoa.

4. Levitä tämä tahna kasvoillesi ja anna sen vaikuttaa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen voit pestä sen pois. Viimeistele hoito levittämällä kasvojesi iholle kookosöljyä.

Voit tehdä tämän kotikutoisen kasvojen kohotuksen pari kertaa viikossa. Liian tiheää käyttöä kannattaa välttää, sillä se voi ruveta ärsyttämään ihoa. Kannattaa myös varoa silmänympärysihoa, koska se ei välttämättä tykkää tästä käsittelystä.

Tämä resepti on käsittääkseni peräisin Japanista, jossa jo vuosisatoja sitten mm. geishat huolehtivat ihonsa nuorekkuudesta tämän menetelmän avulla.

Iloisia uutisia!
Leipä ei maistu suomalaisille.

Suomalaiset söivät viime vuonna nelisen prosenttia vähemmän leipää kuin edellisenä vuonna ja seitsemisen prosenttia vähemmän kuin kaksi vuotta sitten. Alenevat myyntiluvut huolettavat leipomoteollisuutta.

Syynä leivän myynnin laskuun pidetään muun muassa sitä, että kuluttajat syövät paketista nykyään jokaisen palan kun vielä takavuosina kuivaksi ehtinyt leipä heitettiin surutta roskiin.

Toinen kulutusta vähentävä asia lienee vähähiilihydraattisten dieettien suosion kasvu. Esimerkiksi niin sanotut karppaajat välttelevät leivän syöntiä.

Leipäteollisuus uskoo, että kulutus palaa hiljalleen entiselle tasolle.

Tilastokeskuksen tutkimusten perusteella suomalaisten leivänkulutus on pysytellyt viimeisten vuosikymmenten aikana noin 35 kilon tasolla henkilöä kohden vuodessa.

            

5 KommenttiaKommentoi

  • Aika jumalaton määrä jauhoja tuossa 35 kilossa. Varsinkin, kun osa ei syö leipää yhtään :)

    Leipätiedotus vai mikä se hemmetin pulju on joka on todella huolissaan leivän menekistä ja meistä suomalaisista ja sillä olemme viime päivinä taas nähneet lehdissä mitä kummallisempia juttuja karppauksesta. Näin karppausta seuranneena 7 v en tunnista sitä mitä lehdissä karppauksesta lukee. Tai otsikot ”voi ei kuulu terveellisesti elävän ruokapöytään” vai miten se otsikko sanasta sanaan menikään.

    Jopa kelan PaHa selittää, että karppaus on vaarallista, kun ei saa syödä yhtään hiilareita. Ei marjoja. ei vihanneksia, ei juureksi…joopa joo ja joku hullu vielä tuon propagandan uskoo. Onneksi monelta on jo ne vaaleanpunaiset lasit tippunut silmiltä ja huomaa mitä kusetusta thl, kela, diabetesliitto jne harrastaa.

    Itse en karppaa sanan varsinaisessa merkityksessä enää, mutta jonkinlaiseksi hiilaritietoiseksi voisin itseäni kutsua rapiat sadan gramman hiilareilla per pvä. Viljajauhoja, sokeria, aspartaamia, e-koodeja, gmo ja tekno/raiskattua ruokaa välttelen.

  • Joo, Suomessa propagandakoneisto jauhaa tehokkaasti, oli kyseessä sitten maito tai leipä. Oma lukunsa on tietysti tuo VHH:n dissaus, joka menee jo pahasti törkeyksien puolelle. Onneksi on netti, jossa tieto liikkuu vapaasti. Ainakin vielä…

  • Minulla oli kaapissa jämä adukipapuja ja testasin ohjettasi. Onko normaalia, että ihoa kiristää ja kihelmöi hoidon aikana?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista