Ajatuksia kevääseen

Kevään sanotaan olevan uudistumisen aikaa. Mielestäni meidän jokaisen on hyvä katsoa ajoittain peiliin sekä ympärilleen ja kysyä itseltään sitä, että onko suunta varmasti oikea. Monet matelijat luovat aika ajoin nahkansa. Ehkäpä myös meidän ihmistenkin olisi syytä uudistautua ja ”luoda nahkansa” säännöllisin väliajoin. Jo pieni ajattelutavan tai käyttäytymismallin muutos voi saada aikaiseksi todella suuria asioita.

Minulla on aina tapana kirjoittaa muistiin mielenkiintoisia ja puhuttelevia lauseita, joihin törmään kirjoissa, netissä tai vaikka kaupan kassalla. Tässä muutama satunnainen poiminta muistikirjojen kätköistä, jotka sopivat mielestäni hyvin kevääseen ja uudistumiseen.

Ihminen, joka ei tee virheitä, ei tee yleensä muutakaan.

Vain ajatukset, joita pidämme rajoituksina, voivat rajoittaa meitä.

Jokaisessa vastoinkäymisessä muhii menestyksen siemen.

Älä pelkää pahinta, vaan odota parasta.

Mitä tekisit jos tietäisit, että et voi epäonnistua?

Kaikki mitä olet saavuttanut, on tulosta siitä, että olet käyttänyt vain 10-15% aivokapasiteetistasi. Kuvittele, mitä tapahtuu jos lisäisit aivojesi ”tehoa” vaikka edes 5%!

Listaa pelkosi ja käy niitä päin!

Kun ihminen lakkaa oppimasta, hän lakkaa kasvamasta.

Maailma ei muutu, ellet itse muutu.

Rohkeus on jokaisen velvollisuus. Rohkeus on luonteenpiirre, joka synnyttää enemmän voimavaroja kuin mikään muu ominaisuus.

Jos haluat elää hyvää elämää, sinun täytyy vapautua kulttuurillisesta hypnoosista, joka opettaa meitä pitämään onnellisuutta poikkeustilana.

Rakasta elämääsi, niin saat siltä vastarakkautta.

Odota ihmettä ja ruoki uskoa ihmeisiin.

Voit muuttaa ajattelutapaa ja muuttaa sillä tavoin koko elämäsi.

Ota ajatuksesi valvontaansi. Voit tehdä niillä mitä haluat.

Kaikki ihmiset voivat muuttua – Ihmiset voivat muuttua välittömästi.

Luomun kysyntä kasvaa kiihtyvällä tahdilla
HS uutisoi eilisessä lehdessä siitä, kuinka luomuruoan kysyntä ja samalla tietysti myös tarjonta jatkaa kasvuaan. Vähittäiskaupan markkinatutkimuksia tekevän Nielsenin mukaan luomutuotteita osti viime vuonna säännöllisesti 22 prosenttia kotitalouksista. Vuonna 2008 osuus oli 17 prosenttia.

Esimerkiksi Ekomarket Ruohonjuuressa ruuan myynti on lisääntynyt vuosittain yli 35 prosenttia. Luomun tulevaisuuden näkymistä kertoo aika hyvin Eat&Joyn liikevaihto, joka oli toukokuun lopussa päättyvällä tilikaudella noin 1,7 miljoonaa euroa. Yrittäjä Aki Arjolan mukaan seuraavalla tilikaudella Eat&Joyn liikevaihto harppaa jopa seitsemän miljoonan euron tienoille…

Tämä kiihtyvä kasvuvauhti aiheuttaa tietysti sen ilmiön, että kysyntään ei aina pystytä vastaamaan. Tässä mielenkiintoinen uutinen aiheesta.

   

12 KommenttiaKommentoi

 • Kumpa nyt sekopäät pysyisivät lesteissään eikä alkaisi liikaa hörhöillä, että tää homma ei nyt kosahtais reisille :(

 • Jarkko: no tuota silverbankki ja muuta hörhöilyä mitä nyt esim. ajankoht. kakkosessa oli.
  Itse olen aika pitkään näitä asioita seurannut, niin aika hirveä kohellus pätkä oli silti omastakin mielestä. Miltä tuo mahtaa näyttää sen silmissä joka törmää asiaan eka kertaa?

  Ihan mukava, että puhdas ruoka saa tv aikaa, mutta tuosta ohjelmasta se itse ruoka ei oikein päässyt esiin (ei kai ollut tarkoituskaan?) vaan ihan muut jutut jotka on sitten aika arvelluttavia näin ulkopuolisen silmissä.

 • Olisiko mahdollista saada jonkinlaista top10 (tai 5) yrttiä/superfoodia/ruokaa-postausta? Siis että hommaa ainakin nämä että saat superterveyden, ikuisen elämän ja huippumallin kropan 😉 Tuntuu että noita yrttejäkin on niin julmetun paljon ettei tiedä mistä lähteä liikkeelle…

 • Yhdynpä myös Riikan ja S:n toiveeseen..
  Omasta kokemuksesta nyt sen verran, että 3 kk oon noudattanu vähäliihihydraattista ruokavalioa, syöny pääsääntösesti luomuruokaa, sen mitä vaan saa ostettua luomuna, lisäksi chlorellaa, msm:ää ja raakasuklaata, mulla on painoindeksi pudonnu 24:stä 21:een! Olo on huomattavasti kevyempi kuin ennen ja se kamala keskipäivän väsymyski on jääny pois.
  Mut tää nyt on vasta hyvin pientä verrattuna ”asiaan vihkiytyneiden” syömisiin, ainaki musta siltä tuntuu 😉

 • Moi,

  Juu, tuollainen juttu itse asiassa onkin ollut mielessäni. Eli kirjoittelen jossain vaiheessa tuollaisen top-listan…

 • Hei Jarkko,

  Uutisissa tuli juuri tästä http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/04/luontaisrohdot_uhkaavat_siirtya_apteekkiin_2515475.html

  Ja särähtipä taas korvaan ikävästi, mutta odotettavissahan tuo oli.

  Itse muistan lukeneeni joskus tästä Codex Alimentariuksesta, jota EU:n kautta meille ajetaan, ja tuo luontaistuotteiden siirto apteekkiin on ymmärtääkseni osa sitä (voin olla väärässä)?

  Myös työpaikkoja saatetaan menettää luontaistuote-alalla tämän johdosta?

  Osaatko sanoa tuosta mitään?

 • Uudistumisesta tuli mieleeni; oletkohan kirjoittanut elimistön puhdistamisesta, luonnonmukaisesta detoxista? En ainakaan äkkiseltään löytänyt. Asia kiinnostaisi kovasti :)

  Kiitos mahtavasta blogista, tämä on ehdoton suosikkini terveysblogeista. Todella kiinnostavia ja hyvin kirjoitettuja juttuja.

 • Minä vaan -> En osaa sanoa tuosta sen enempää, mitä uutisessa kerrottiin. Tähän tämä homma tullaan pikku hiljaa ajamaan ja jos ajatellaan vaikka vuosikymmen eteenpäin, niin varmaan edes jotain D-vitamiinia ei saa kuin apteekista…

  Codex Alimentarius komissio (CAC) on perustettu jo 1963 FAO:n ja WHO:n toimesta. Suomi on ollut Codexin jäsen 1960-luvulta lähtien.

  Soittelen tuossa jossain vaiheessa muutaman puhelun ja kyselen hieman lisätietoa tästä rohdosasiasta.

  Meena-> On tuosta varmaankin tullut ohimennen mainittua, mutta en sen enempää ole siitä kirjoitellut. Hyvä juttuvinkki, johon tulen palaamaan laajemmin ihan tässä lähiaikoina.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista