Antioksidantit aknen hoidossa

Olen törmännyt väitteeseen, että antioksidantit toimivat aknen hoidossa. Onko asia näin ja jos on, niin voitko kertoa asiasta tarkemmin?

Asia on juuri näin! Antioksidantit voivat auttaa aknen ehkäisyssä ja siitä paranemisessa. Tässä tiivis yhteenveto siitä, että mistä tässä on kyse:

 1. Ihomme altistuu jatkuvasti erilaisille ärsykkeille ja hyökkäyksille.
 2. Omaamme näitä hyökkäyksiä vastaan tehokkaan antioksidanttisuojan. Jos emme omistaisi antioksidanttisuojaa, niin elävälle solulle käy kuten auringonpaisteeseen jätetylle voille: se härskiintyy, eli hapettuu. Tässä yhteydessä on syytä huomioida se, että esimerkiksi stressi, vääränlainen ravitsemus tai vaikka suolisto-ongelmat aiheuttavat kroonista tulehdusta, joka syö arvokkaita antioksidanttivarastojamme.
 3. Perinnöllisten ja/tai hormonaalisten tekijöiden takia talintuotanto voi lisääntyä huomattavasti. Tutkimukset kertovat siitä, että aknesta kärsivien talintuotanto on jopa 3 kertaa suurempaa terveeseen ihoon verrattuna.
 4. Samalla kun talintuotanto lisääntyy, tarvitsemme entistä enemmän antioksidantteja suojaamaan ihoamme.
 5. Jos näin ei tapahdu, niin tali hapettuu, jonka myötä talin tietyt rasvahapot (esimerkiksi skvaleeni) voivat muuttua vahvasti komedogeenisiksi jolloin tuloksena on tukkeutunut talirauhanen, bakteerien räjähdysmäinen kasvu ja lopulta akne.

Kun sisäistää edellä kuvatun tapahtumasarjan, niin ymmärtää varmasti sen, että miksi esimerkiksi antioksidanttipitoinen ruokavalio ja jotkut antioksidanttipitoiset kasvovoiteet, kuten pakurivoide, vihreää teetä sisältävä voide tai vaikka jojobaöljy voivat olla hyvin tehokas ase aknea vastaan taistellessa.

Mainio proteiinivalmiste

plantforce

Sain Lootuskaupalta testattavaksi Plantforcen uuden riisiproteiinijauheen. Mitä olen tähän kyseiseen proteiinijauheeseen nyt tutustunut, niin voin sanoa sen olevan laadukas ja erinomainen vaihtoehto perinteisille proteiinijauheille, jotka ovat laadultaan keskimäärin umpisurkeita.

Eli jos etsit laadukasta proteiinijauhetta, niin Plantforcen riisiproteiini on tutustumisen arvoinen…

Lisätietoa Plantforcen riisiproteiinista

      

12 KommenttiaKommentoi

 • Jojobaöljy on jo käytössä, mutta onko tarkempaa suositusta, minkä merkkistä pakurivoidetta tai vihreää teetä sisältävää voidetta kannattaisi kokeilla? Löytyykö luontaistuotekaupoista tai iherbistä? :)

 • Moi, mikä on tuon riisiproteiinin alkuperämaa? Ilmeisesti kaikissa? Riisiproteiineissa on reilusti raskasmetalleja…

 • Hei Dona,

  Saamani tiedon mukaan kyseisessä riisiproteiinissa käytetyn riisin alkuperämaa on Kiina.

  Olet oikeassa. Riisiproteiineissa on todettu melko suuria raskasmetallipitoisuuksia. Natural News tästä asiasta taannoin uutisoi.

  Se mitä olen tähän Plantforcen riisiproteiiniin tutustunut ja jutellut yhden asiaan perusteellisesti perehtyneen asiantuntijan kanssa, niin Plantforcen osalta laatuasiat pitäisi olla kunnossa. Eli he ovat panostaneet paljon laadunvalvontaan. Tämänkaltainen näkemys minulle on asiasta muodostunut.

 • Natural Newsin laboratoriomittauksissa ihmetyttää Sun Warriorin puuttuminen listalta. Silti sekin on ”syyllisten penkillä”.

  Oma näkemykseni on, että kaikki Kiinasta tuleva on shittiä.

  Eräs tuttuni on asunut Japanissa ja hän kertoi, että rikkaat kiinalaiset hakevat elintarvikkeensa Japanista.

 • Dona-> Kiinasta tulee paljon huonoa laatua, mutta kaikkea kiinalaista ei pidä automaattisesti tuomita alkuperämaan perusteella…

  Toki kannattaa aina olla hieman varpaillaan, kun ostaa jotain kiinalaista. Eli kotiläksyt on hyvä tehdä huolella laatuasioiden selvittämisen osalta.

  Voisin joskus pureutua asiaan tarkemmin blogipostauksen muodossa.

 • Sain muuten juuri äsken tiedon siitä, että riisiproteiinien laatuasioiden osalta on tulossa jotain varsin mielenkiintoista uutta infoa… Eli kannattaa seurata Natural Newsin sivuja jos asia kiinnostaa.

 • Moro! Elän ja syön terveellisesti, liikun ja nukun sopivasti eikä stressikään paina. Finneistä pääsin eroon superfoodeilla ja hyvillä vitamiineilla, aikoinaan Nujerra-akne sivuiltasi sain vinkkejä, mm. Ormus SuperGreens viherjauhe ja lääkinnällisiä sieniä. Hyvien Iherb tuotteiden avulla sain aknen kuriin. Nyt 7kk päästä akne alkaa palata taas, vaikka ruokavalio ym. on kunnossa. Käytän ihonhoidossa afrikkalaista saippuaa, joka toinen päivä Paulas Choicen 2% salisyylihappokuorintaa (kasvovesikuorinta) ja saman sarjan kosteusvoidetta. Usein laitan jojobaöljyä tuon kosteusvoiteen sekaan. En tupakoi eli finnit eivät niistä johdu. Mitä kannattaisi tehdä, kun nyt yhtäkkiä alkaa finnejä tulemaan taas..

 • Mikä kumma-> Syitä tuohon ihon kunnon äkkinäiseen huononemiseen voi olla todella monia, kuten suolisto-ongelmat tai stressi. Näillä antamillasi tiedoilla on mahdotonta sanoa mitään tarkempaa.

  Kannattaa myös miettiä, että onko ruokavalion tai ihonhoidon suhteen tapahtunut muutosta aiempaan.

  Itse nauttisin sinuna ensihätään reilusti antioksidantteja sekä sisäisesti, että ulkoisesti.

  Pitää tässä yhteydessä myös antaa vinkkiä Nujerra Akne kirjasta, josta löytyy ne asiat, joihin on syytä kiinnittää erityishuomiota: http://www.nujerraakne.fi/

 • Hei, huomasin ettei iherbistä saa enää pakurivoidetta, olisikohan sitä mahdollista saada jostain muualta?

 • Moikka!
  Tiedätkö myydäänkö Suomessa esim. luontaistuotekaupoissa pakurivoidetta tai vihreää teetä sisältävää voidetta? Tuota jojobaöljyä olen käyttänyt puhdistukseen ja kosteutukseen, mutta en ole huomannut siitä olevan mitään hyötyä ihon kunnon kannalta. Entä mitä mieltä olet arganöljystä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista