Asiaa kuivaharjauksesta

Uskallan väittää, että kuivaharjaus on yksi edullisimmista ja tehokkaimmista menetelmistä kun haluat parantaa omaa hyvinvointiasi. Se vie päivittäin aikaa vain muutaman minuutin ja terveysvaikutukset ovat ilmeisiä.

Miellämme usein ihomme pelkkänä kuorena ja unohdamme sen kuinka tärkeä elin iho itse asiassa on. Iho näyttelee erityisen merkittävää roolia kehomme nerokkaassa puhdistusjärjestelmässä, sillä jopa kolmannes kehomme epäpuhtauksista poistuu ihomme kautta. Ei olekaan sattumaa, että lääkärit puhuvat ihosta usein kolmantena munuaisena. Ihomme lukemattomat hikirauhaset toimivat paitsi kehon lämmönsäätelijänä myös pieninä ”munuaisina”, myrkkyjä poistavina eliminä, jotka puhdistavat elimistöämme kaikenlaisista haitallisista aineista. On siis sanomattakin selvää, että iho jos mikä kannattaa pitää aina viimeisen päälle toimintakunnossa.

Onkin valitettavaa, että ihmiset laiminlyövät ihoaan pahanpäiväisesti. Istua jökötämme päivät sisätiloissa, emmekä anna iholle raitista ilmaa ja sen toimintaa kiihdyttäviä lämpötilanvaihteluita. Ihon laiminlyönti aiheuttaa taas sen, että mm. maksa ja munuaiset joutuvat työskentelemään entistä kovemmin, mikä voi aiheuttaa omat ongelmansa. Tässä valossa katsottuna kuivaharjaus on todella tärkeä ihoa kiihottava juttu, jota meidän länsimaalaisten tulisi suosia päivittäin.

Kuivaharjauksen keskeiset hyödyt

1. Poistaa tehokkaasti kuolleet ihokerrokset ja muut epäpuhtaudet. Lisäksi kuivaharjaus pitää myös huokoset avoinna.

2. Lisää kaikkien ihonalaisten kudosten ja elinten verensaantia sekä ihon pienten hiussuonten verenkiertoa.

3. Edistää myrkkyjen poistumista elimistöstä.

4. Vaikuttaa suotuisasti hermostoon, stimuloimalla ihossa olevien hermopäätteiden toimintaa.

5. Virkistää ihoa ja voi saada sen näyttämään nuoremmalta.

Muutama vinkki onnistuneeseen kuivaharjaukseen

1. Osta kuivaharjaukseen tarkoitettu luonnonkuituharja, joita löytää useimmista ekokaupoista. Tekokuituharjoja kannattaa välttää, sillä ne ovat usein liian teräviä ja voivat vaurioittaa ihoa. Jokaisella perheenjäsenellä on hygieniasyistä oltava oma harjansa, jota on syytä pestä säännöllisesti.

2. Kuivaharjauksen voi suorittaa esimerkiksi aamuin ja illoin. Yhteen harjauskertaan on hyvä varata noin 5 minuuttia.

3. Hiero kaikki ruumiinosasi huolellisesti läpi. Käytä pyöriviä liikkeitä ja paina harjaa reilusti. Ei kuitenkaan niin kovaa, että se sattuu. Jatka harjaamista niin kauan kunnes ihosi on hieman punertava ja lämmin.

4. Monien kasvot ovat niin herkät, että ne voi olla viisainta jättää rauhaan.

5. Harjauksen jälkeen on perusteltua käydä suihkussa, että kuolleet ihosolut saadaan pois iholta.

3 KommenttiaKommentoi

  • Olen kuullut paljon hyvää kuivaharjauksesta ja nyt olisi tarkoitus itsekin tuota koittaa. Auttaa kuulemani mukaan jopa selluliittiin.

    Yritin etsiä netin tarjonnasta sopivaa harjaa, mutta en löytänyt. Voitko sinä Jarkko tai joku muu suositella jotain harjaa?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista