Borrelioosi

Punkit ja niiden levittämä borrelioosi saa aikaiseksi yhä enemmän julkisuutta ja tämän ansiosta myös tietynlainen pelko ja kunnioitus punkkien ympärillä lisääntyy. Tämä on tietyssä määrin ihan hyvä asia, sillä punkkien levittämä borrelioosi (Lymen tauti) on sen verran ikävä ja salakavala juttu, että siihen tulee suhtautua vakavasti.

Borrelioosi voi aiheuttaa mitä moninaisimpia ongelmia aina neurologisista oireista psykologisiin vaivoihin. Oma lukunsa on tietysti vielä se, että borreliabakteerin aiheuttamia oireita ei aina tunnisteta oikein ja sitä hoidetaan erheellisesti mm. MS-tautina, Alzheimerina, lihasrappeumatautina tai Parkinsonin tautina. Itsekin tiedän tapauksia, joissa ihmiset ovat ravanneet lääkärissä vuosikausia ennen kuin sairastelun todellinen syy on lopulta selvinnyt borrelioosiksi.

Jos borrelioosi havaitaan melko pian tartunnan saamisen jälkeen, niin virallisen lääketieteen puolella tätä hoidetaan kolmen viikon mittaisella antibioottikuurilla (Amoxin), joka tehoaa tuohon borreliabakteeriin melko tehokkaasti. Monesti kuitenkin käy niin ettei tätä tartuntaa havaita ja borrelioosi jää jylläämään elimistöömme omaa elämäänsä. Joillekin tämä tartunta ei aiheuta elämän aikana välttämättä juuri mitään oireita kun taas joku toinen voi olla pyörätuolikunnossa.

Myöhäisvaiheen borrelioosia yritetään hoitaa pitkillä suonensisäisillä antibioottikuureilla, mutta monesti nämä hoidot eivät tuota toivottua tulosta. Jotkut ovatkin pakotettuja hakemaan apua ulkomailta, joissa tietämys tästä taudista on omaa kotimaan lääkärikuntaa huomattavasti parempaa. Meillä Suomessa tähän todella ikävään tautiin ei monesti lääkäreiden puolelta suhtauduta siihen kuuluvalla vakavuudella ja lääkäreiden yleinen tietämys sairaudesta on käsitykseni mukaan huolestettuvalla tasolla.

Tähänkin sairauteen on olemassa luontaisia parannuskeinoja, joilla on lukemani mukaan saatu aikaiseksi hämmästyttäviä hoitotuloksia. Oikeanlainen ja sopivilla yrteillä varustettu ruokavalio voi tehdä ihmeitä, mutta ehkäpä se kaikista mielenkiintoisin juttu borrelioosin nujertamiseksi on karstaohdakkeen juuri (teasel root). Suosittelen tutustumaan Lady Barbaran nettisivuihin jos aihe kiinnostaa yhtään enemmän. Tuo sivujen ylläpitäjä on parantanut itsensä ja myös monet muut borrelioosista kärsineet juuri tuon mainitsemani karstaohdakkeen juuren avulla.

Karstaohdakkeen juuresta valmistettua tinktuuraa ei löydä ihan joka kaupasta, mutta sitä voi yrittää tiedustella esimerkiksi tuolta Lady Barbaralta tai sitten täältä.

3 KommenttiaKommentoi

  • Olin eräässä tilaisuudessa jossa yksi vanhempi nainen kertoi, että sitä oli kahteen eri otteeseen punkki pistänyt. Ensimmäisen imutuksen jälkeen oli mennyt vuosia ennen kuin syy löytyi hänen oireilleen. Nainen on nyt ihan viittä vaille pyörätuolissa ja oli allerginen lähes kaikelle. Kertoi kuuluvansa borrelioosi yhdistykseen ja ovat jäsenten kanssa tapailleet ja kertoi, että parhaassa kunnossa on ne jotka syö raakaruokaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista