Esikuvat

Kun ensimmäisen kerran kuulin tästä menetelmästä, niin pidin sitä hulluna. Ystäväni kuitenkin suositteli kokeilemaan sitä ja koska ystävälläni ei ole tapana puhua roskaa, päätin ottaa neuvosta vaarin. Tämän itsesuggestiomenetelmän alkuperäinen kehittäjä on amerikkalainen menestyksen tutkija ja kirjailija Napoleon Hill. Menetelmän tarkoituksena on käyttää esikuvia apuna ongelmanratkaisussa ja itsensä kehittämisessä.

Esikuvat mielletään usein kovin lapselliseksi asiaksi. Se on valitettavaa. Meillä jokaisella on jossain elämänvaiheessa esikuvia, joiden saavutuksia ja tekoja ihailemme. On se sitten ollut oma äiti, Jari Litmanen tai vaikkapa palomies-setä. Usein esikuvat unohtuvat kun ikää tulee lisää ja lisäksi rupeamme seuraamaan usein vääränlaisia esikuvia, kuten esimerkiksi työkaveria, naapuria tai ystäviä, joilla voi olla huono vaikutus meihin.

Napoleon Hill kertoo kirjassaan kuinka hänellä oli tapana pitää mielessään öisiä kokouksia esikuviensa kanssa. Näissä mielikuvituskokouksissa hän kertoi esikuvilleen ongelmistaan ja kysyi neuvoja mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Pikkuhiljaa nämä kokoukset muuttuivat yhä elävimmäksi ja todentuntuisemmiksi. Hän kertoo kirjassaan myös siitä kuinka mahtavia tuloksia hän sai aikaiseksi näiden kokouksien ansiosta.

Kuten itse totesin, niin pidin tätä mielikuvitusleikkiä ensin hulluna ja lapsellisena, mutta päätin kokeilla sitä. Ensimmäisen kuukauden jälkeen meinasin lopettaa, koska en ollut saanut kokouksista mitään iloa ja lisäksi minulla oli suuria keskittymisvaikeuksia näiden ”tapaamisten” suhteen. Onneksi päätin jatkaa kokeilua vielä toisen kuukauden. Kuin salamaniskusta huomasin, että nämä kokoukset ”alkoivat toimia”. Ne muuttuivat käsittämättömän aidoiksi ja mielenkiintoisiksi. Hämmästyin ja jopa pelästyin aivojeni aikaansaannosta. Viimeistään tässä vaiheessa tajusin kuinka voimakkaita välineitä itsesuggestio ja alitajunta ovat.

Tiedän, että tuo voi kuulostaa tyhmältä. Tai itse asiassa se kuulostaa varmasti tyhmältä, mutta se toimii! Toimivuuden kannalta on tärkeää, että tiedät esikuvistasi mahdollisimman paljon. Näin sinun on helpompi kuvitella näitä kokouksia mielessäsi.

Vaikka et ole valmis yllä mainittuun mielikuvitusleikkiin, kannattaa esikuvia hyödyntää. Jos sinulla on selkeä tavoite, on hyvä tutustua ihmisiin, jotka ovat jo saavuttanut sen mitä tavoittelet. Vain harvoin aito tutustuminen on mahdollista, mutta kirjojen ja internetin avulla löydät melko varmasti riittävästi tietoa esikuvistasi. Esikuviisi tutustumalla tiestäsi kohti menestystä tulee lyhyempi ja helpompi. Opit välttämään pahimmat karikot ja saat arvokkaita vinkkejä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista