Gm-possua joulupöytään

Geenimuunneltu rehu valtaa rehuteollisuutta yhä kiihtyvällä tahdilla. Nyt alkaa olla viimeiset hetket vaikuttaa asioihin. HK, Atria ja Snellman ovat päätöksensä jo tehneet, mutta peliä ei ole aivan vielä kokonaan menetetty. Nyt tosin toimenpiteillä alkaa olemaan jo aika kiire.

Terveydenjuuren juttu aiheesta
Ylen uutinen aiheesta

Kysymyksiä päättäjille
Ajattelin tässä lähiviikkoina lähestyä eri puolueita ja selvittää heidän kantansa liittyen luomuasioihin, GMO-viljelyyn ja kouluruokailuun.

Onko sinulla mielessä mitään, mitä haluaisit tietää ennen kuin teet äänestyspäätöksen?

Lisää aiheesta

   

10 KommenttiaKommentoi

 • Jees. Meikä luuli olevansa aikasin liikkeellä, kun lokakuussa aloin mettästämään sitä kinkkua. No mulle eräs luomu kauppias sanoi, että kesäkuussa on kinkut (luomu siis) jo varattu, kun oli vähän aikaisemmin ollut Pajuniemelle muistaakseni yhtydessä.

  Tää myyjä aikoi selvittää asian ja soitteli viikon päästä, että nyt on 12 kilon kinkku. Pantiin puoleksi myyjän kanssa. Maksoi yli 5 kg kinkku abaut 32 €. Ei paha.

  Meitsin eka joulukinkku vaikka ikää alkaa kohta 4:lla :)
  Ennen en ole halunnut ostaa, kun ei ole ollut sellaista kunnollista tavaraa tarjolla.

 • Olen kuullut tuota samaa, että luomukinkut ovat hurjan haluttua tavaraa. 32 euroa ei ole viidestä kilosta paljoa!

  Harmi, että luomukinkutkin on ”pilattu” Eviran toimesta, sillä nykyäänhän ei edes luomusioille saa syöttää kunnon ruokaa vaan lähinnä sitä viljaa…

 • monsanton maailmanvalloitusta ei voi pysäyttää, luuletteko että korruptoituneen poliitikkomme sen tekevät? eivät todellakaan. monsanto on osa sitä koneistoa jolla luodaan fasistinen maailmanjärjestys, jossa luonnollinen, puhdas ja terveelinen ruoka on tavalliselle ihmiselle jotain mistä voi vain unelmoida. pienelle rikkaalle valtaeliitille on omat tilat ja tuottajat joilta he saavat ruokansa ja sinä tai minä emme kuulu siihen porukkaan.

  katsokaa mitä monsanto tekee esim viljelijöille… sama tulee tapahtumaan suomessa.
  en ymmärrä miten kukaan voi hyväksyä tuollaista toimintaa mitä monsanto harjoittaa, kertoo paljon päättäjien moraalista… katsokaa vain niin se on ajan kysymys kun monsanto on valloittanut myös suomen.

  tulevaisuus on todella synkkä, se on erittäin surullista esimlapsien kannalta…

 • vaivihkaa he ovat keränneet kaikkia puhtaita siemenlajeja talteen ”tuomiopäivän siemensäilöön” samaan aikaan kun valmistelevat valloitustaa patentoimillaan siemenillä mitkä leviävät ja saastuttavat myös ympäristön.

  huomatkaa että hankkeen rahoittajina on mm bill ja melinda gates sekä rotschildit ja rockefellerit yms. Voi vain kysyä mitkä ovat heidän agendansa ja mikä antaa heille oikeuden toimia tälläisena auktoriteettina mitä tulee luonnollisiin siemeniin jotka ovat kaikkien yhteistä omaisuutta. nuo luonnolliset siemenet ovat kultaakin kalliimpia senjälkeen kun monsanton gmo-siemenet ja kasvit ovat levinneet jokapuolelle.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Svalbard_Global_Seed_Vault

 • Olet oikeassa. Monsanton takana on kyllä niin hurjat voimat, että sen pysäyttäminen on käytännössä täysin mahdotonta. Mutta jos ei muuta, niin ainakin pystymme laittamaan kapuloita rattaisiin. Tosin nyt vaadittaisiin hieman laajamittaisempaa heräämistä. Se ei oikein riitä, että vain kourallinen ihmisistä on ymmärtänyt tilanteen vakavuuden.

 • Joo folio rullat vaan lentelee jos yrittää kiihkottomastikkaan asiasta puhua sellaiselle joka ei ole asiaan vihkiytynyt. Paska jos kukaan ei osta monsanton tavaraa, niin aina parempi, mutta mahtaako nuita nykyisiä olemassa olevia siemeniä olla 7 miljardille ihmiselle?

  Onneksi myyrän työni tekee tehtävää ja sukulaiseni on alkanut tilaileen iherbistä (kohta sekin varmaan suljetaan) ja lukee Heikkilän diabetes opusta. Kokee sen toki vaikeaksi, kun ei voi syödä leipää. Sanoin, että miksikäs ei jos jättää ruaalta pois ja palan kaksi pvässä ja varmistaa, että on kunnon tavaraa.

  Hemmetti parempi sekin pari leipää pvässä kuin mitä nyt tekee makean himossaan, kun vetää mansikkahilloa kilon törpöstä ja vetää kaikki hiilari mässyt naamaan. Metabolinehan se silläkin jyllää jo 10:ttä vuotta :(

 • Tuttu tunne. Harva ymmärtää tilanteen vakavuutta ja kun näistä jutuista käy selittämään väärässä paikassa, niin saa aika nopeasti jonkinlaisen leiman otsaan…

  Tässä listaa paikoista, josta saa luomukinkkuja: http://www.valovuohi.fi/luomukinkkuja.html Tosin nyt taitaa olla jo liian myöhäistä haikailla luomukinkkua täksi jouluksi.

 • Huhhuh..jopa tekee pahaa lukea näitä! Tiennyt kyllä oon, että gm tuotteet ei ole hyväksi, luomupuutarhurin koulutuksen oon saanut, ja sen mitä riskejä ne aiheuttaa mutta tuo Monsanto oli kyllä mulle ihan uus juttu! Kyllä vetää mielen matalaksi, itsekin mieheni kanssa ollaan sianlihan tuottajia (ei kuitenkaan luomu) ja ainakin vielä Atrialta voi valita mitä rehua possuilleen syöttää, eli ei gm soijaa missään tapauksessa! Mutta siitäkään en tiedä, millä tavoin nämä meidän sikojen lihat erotellaan niistä gm soijaa saaneista. Mitä tässä voi yksin tehdä? Pitäs kait saada kaikki tuottajat tämän taakse?
  Suurin osa ihmisistä ei usko näitä juttuja jos kertoo, eikä suostu lukemaan..ei ihmisiä näytä kiinnostavan. Harmi kun vasta nyt tänne löysin, olisin voinut Atrian sikaseminaarissa ottaa asiaa esille. Mielessä sielläkin kyllä oli, mutta kun ei ole tarpeeksi taustatietoa, hankala kysellä sen tarkemmin tai nostaa asioita esille.
  Meidän possu on siis käytännössä viljapossua, itse pelloilla viljellään viljat, vain kivennäistiivisteet tulee Atrialta. Joulukinkku siis on omasta takaa, ja lihat muutenkin. Ja ainakin ite se maun huomaa kaupan lihoihin verrattaessa, vaikka ei meillä luomua olekaan. Tietoa tässä tarvis lisää ja paljon, mutta en taho osata etsiä. Mistä sitä voi löytää enemmän ja suomen kielellä? Heikkilän sivujakin olen lukenut, sieltä nyt jotain löytynyt.

 • Hei,

  Todella mielenkiintoista lukea asiasta suoraan tuottajalta. Ja oikeastaan viimeistään nyt sen ymmärtää kuinka vähän tästä asiasta tiedetään.

  Kyselit noiden tietojen perään. Ensi hätään voin suositella gmo-vapaa Suomi sivustoa, joka löytyy osoitteesta: http://www.gmovapaa.fi/

  Terveydenjuuri.fi sivustolle tulee asian tiimoilta lisätietoa ja olemme myös kysyneet eri puolueilta näkemyksiä tämän GMO-asian suhteen. Puolueiden vastauksia on luvassa vielä tällä viikolla.

  Olisi tärkeää saada levitettyä tätä tietoa eteenpäin ja erityisesti tuottajien olisi syytä keskustella asiasta. En tiedä olisiko syytä järjestää vaikka jonkinnäköiset anti-GMO päivät, jonka avulla saataisiin eri tahot saman katon alle ja myös mediajulkisuus voisi olla näkyvää?

 • Kyllä varmaankin jonkinlainen tilaisuus olisi tarpeen, mutta ongelmana voi olla se, kuinka saada tuottajia paikalle. Tuolla sikaseminaarissa olisi ollut kyllä hyvä tilaisuus, koska siellä meitä oli koko suomesta n. 200 tuottajaa, lisäksi Atrian ”pääjehut” jos nyt näin vois sanoa. Olis voinut kysellä mielipiteitä kaikilta.
  Mediallahan nyt tunnetusti on valtaa, silloin kun se niin haluaa. Mutta tietoa tässä varmasti tarvitsisivat kaikki..tuottajistahan se alkujaan kuitenkin lähtee. Me ollaan itse vielä suhteellisen alussa, sukupolvenvaihdos tehty pari vuotta sitten..eli sinänsä ollaan vasta ns. aloittelijoita tässä. Mutta nyt kait sitä pitäs asioista ottaakin selvää, että osaa suunnitella tulevaisuutta sen mukaan.
  Mielenkiinnolla jään kyllä seuraamaan, mitä tästä nyt tulee!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista