H1N1-rokotus ja narkolepsia

Epäilyksiä sikainfluenssarokotteen ja narkolepsian välisestä yhteydestä on jo niin paljon, että viranomaiset kokoontuvat tänään pikaisesti yhteen pohtimaan asiaa.

Lisää Iltalehden sivuilla

Olen varma siitä, että tämä on vasta jäävuorenhuippu.

Sitten toinen uutinen, jota lukiessani meinasin tukehtua nauruun:

Brittitutkijoiden mukaan pikaruokaravintolat voisivat tarjota asiakkailleen ilmaisia kolesterolilääkkeitä tasapainottamaan rasvaisen ruoan rasitusta sydämelle. Tutkijat suosittelevat hampurilaisen lisukkeeksi statiinilääkettä.

Lontoossa sijaitsevan Imperial Collegen tutkijat sanovat, että statiinillääke voisi kumota keskikokoisen juustohampurilaisen ja pienen pirtelön aiheuttaman kohonneen sydäntautiriskin.

Statiinit alentavat huonon LDL-kolesterolin määrää veressä. Tilastojen perusteella statiinit ovat osoittautuneet tehokkaaksi lääkkeeksi vähentää sydänkohtauksen riskiä.

Brittilääkärit kritisoivat tutkijoiden näkemystä. Heidän mukaansa statiinit eivät kumoa kaikkia hampurilaisten ja ranskalaisten epäterveellisiä vaikutuksia, vaan tehokkaampi keino on välttää rasvaisia ruokia. Britannian sydänsäätiön johtaja painottaa, ettei ehdotusta tulisi missään nimessä ottaa kirjaimellisesti.

Tutkijat puolestaan rinnastavat kolesterolilääke-hampurilais-yhdistelmän suositukseen käyttää turvavyötä autoa ajaessa.

Lähde: YLE

5 KommenttiaKommentoi

  • Joo, kyllä tuo(kin) aika sanattomaksi vetää. Mikäköhän lääkeyhtiö mahtoi rahoittaa tämän ”tutkimuksen”?

  • Sikainfluenssapandemiajulistus ja miljoonien eurojen turhat ja nopeasti kehitetyt, vaaralliset rokotteet ovat yksi likaisimmista ja korruptoituneimmista lääketeollisuuden kampanjoista taas vähään aikaan, varsinkin koska sen mittakaava on niin käsittämättömän iso. Turha toivoa, että WHO:ssa päätöksen tehneitä lääketeollisuuden edustajia koskaan rangaistaisiin tai tuomittaisiin mitenkään, asiaa muka ”tutkitaan” ja unohdetaan sitten hiljaa. Johtajat ja osakkeenomistajat kiittävät. – Mitä nyt siitä, jos muutama hassu lapsi sairastuu parantumattomaan sairauksiin, ainahan niitä tulee joka rokotteen kanssa, ja lääkkeet (kuten tuo statiini) aiheuttavat ihan yhtä lailla sivuvaikutuksia. Pyh, että sitä jaksetaankin pienistä asioista #*!. – Siis näinhän tuokin tullaan selittämään. Vähemmistö kärsii ”isomman edun” vuoksi.

    Toisekseen sitten tuo brittitutkijoiden ehdotushan oli suorastaan nerokas!!!!! :);) Mikä tavallinen terveysvalistus voi olla tai on koskaan ollut parempi ja tehokkaampi hampurilaisten ja pikaruoan ANTImainos ja tietoisku, joka näyttää vielä leviävän maailmanlaajuisesti tiedotusvälineissä!? Ja lääkärit vielä päälle vakuuttamaan, että ehei, ei se riitä, hamppareissa on paljon muutakin haitallista kuin vain statiinilla korjattavissa olevat ongelmat. Ihan taatusti jokainen hampurilaisen syönyt alkaa vähän miettiä, että mitäköhän sitä oikein tulee syötyä, jos jokaisen annoksen kanssa pitäisi ottaa kolesterolilääke eikä se sittenkään olisi turvallista. Aivan mainiota, tuhat taputusta ja suukkoa noille tutkijoille!!! :)

    Jokainen voi tykönään miettiä, miten voi (yrittää) vaikuttaa asioihin. Yhteiskunnallisesti, poliittisesti, ruohonjuuritasolla ym., miten kukin. Älykäs vuorovaikutus ja aito keskustelu lienee lähtökohtana, jos haluaa tulla kuulluksi siellä missä noita asioita oikeasti päätetään tai missä niistä tiedotetaan tai missä niitä tutkitaan.

  • Heh, pakko vielä jatkaa tuota hampurilaisanalogiaa. Tutkijat rinnastavat autolla ajon ja turvavyön käytön. Jos ajat hiljaa, saattaa turvavyöstä ollakin jotain hyötyä = jos syöt melko harvoin ja vähän pikaruokaa, voi kolesterolilääkkeestä (jota siis aina tarvittaisiin) ollakin todennäköisesti hyötyä. Jos taas ajat lujaa, henki lähtee kolarissa luultavasti joka tapauksessa, oli turvavyötä tai ei = jos syöt paljon pikaruokaa, ihan sama oli statiinit tai ei, tappavaa se on kuitenkin! Muakin naurattaa :).

  • Onneksi Terhi Kilpi nyt jo tietää, että tuskimpa ongelmat piikistä johtuu. Aivan sama virsi mitä viime vuonna veisattiin. Ongelmia ei piikeistä tule ja piste.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista