Hyväile maksaasi

Kun avaat minkä tahansa terveyslehden, niin silmiisi osuu melko todennäköisesti sydämen tai aivojen terveyteen liittyviä juttuja. Ei tuossa ole mitään pahaa, mutta itse kuitenkin ihmettelen usein sitä, että miksi ei ikinä puhuta maksasta? Maksa on kuitenkin niin valtavan tärkeä juttu, että ehkä siitä voisi kertoa enemmän…

Itseäni maksa ja sen toiminta kiehtoo valtavasti. Maksa on todellinen taikurinhattu, missä kyyhkysestä tulee yhtäkkiä pupu. Maksan toiminnasta kertovia juttuja lukiessa suu loksahtaa väkisinkin auki, sillä maksa on toimintoineen niin hämmästyttävä elin.

Jokainen meistä tietää sen, että ilman maksaa ei kovin pitkään jaksa. Jo lievähkö maksan toiminnan töksähtely alkaa näkyä ihmisen hyvinvoinnissa. Sanomattakin on selvää, että maksan kunnossapitoon kannattaa panostaa. Etenkin näin talvisin maksan toimintojen tukeminen on erittäin tarpeellista, koska vietämme paljon aikaa sisätiloissa. Maksa joutuu tästä johtuen ponnistelemaan normaalia enemmän, käsitelläkseen sisäilmasta keräämämme epäpuhtaudet. Neuvon seuraavaksi todella yksinkertaisen ja toimivan ”maksanpuhdistusmenetelmän”, joka on jokaisen helppo tehdä kotona.

1. Liota voikukanjuurta 12-24 tuntia kylmässä vedessä. Itse käytän reilua ruokalusikallista voikukanjuurta 3 dl vettä kohden.
2. Kuumenna tämä seos kattilassa (myös voikukanjuuret). Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon 30-40 tippaa maarianohdake-tinktuuraa.
3. Anna hautua hetken aikaa esimerkiksi teepannussa ja siivilöi lopuksi voikukanjuuret pois. Mausta juoma halutessasi vaikka hunajalla ja merisuolalla. Nauti!

Itse tykkään tehdä tämän jutun kuuriluonteisesti, eli juon tuota litkua viikon ajan, jonka jälkeen pidän taukoa viikon tai pari ja sitten taas uudestaan… Tuo voikukanjuuri on käsitykseni mukaan aika vahva diureetti, joten taukoa on aina välillä syytä pitää.

Iloa loppuviikkoosi!

6 KommenttiaKommentoi

 • Kyllä, maksaa pitäis muistaa huoltaa vähän useammin. Käsittääkseni myös peltokorte ja kultapiisku ovat hyviä diureetteja.

 • Hei,

  Etsin tietoa maarianohdakkeesta ja päädyin sivuillesi. Olen ollut 4,5 vuotta töissä tilassa, jonka ilmasta on mitattu kaksinkertaisesti asumisturvallisuusohjeen ylittävä määrä sädesientä ja jonkin verran myös homeita. Olenkin voinut aika huonosti, erityisesti hengittäminen on ollut ajoittain todella työlästä (luulin hengitysvaikeuksien johtuvan stressistä). Ajattelin että voisin kysyä sinulta, mitä luontaistuotteita voisin kokeilla tilanteessa, jossa maksa, munuaiset ja keuhkot ovat todennäköisesti olleet rasituksella mikrobien ja homeiden takia. Tuo maarianohdake on ainakin yksi mitä ajattelin kokeilla. Join myös eilen illalla kurkumamaitoa (maitoa, kurkumaa, inkivääriä ja kanelia) ja jo toisen kerran sain juoman jälkeen yöllä mukavan päänsäryn – mikä voisi johtua kurkuman ja inkiväärin maksaa (?) puhdistavista ominaisuuksista. Kurkumamaidon jälkeen kokemani päänsärky tiedonhakuani tässä nyt johdattaakin, ja luonnonyrttien toiminta kiinnostaa. Kiitos vastauksestasi jo etukäteen.

 • Moi Sanna,

  Ihan ekana suosittelen kunnon probioottikuuria, eli käytännössä Dr. Ohhiraa. Tätä suosittelen sen takia, koska toksinen sisäilma voi heiluttaa ihmisen hyvää bakteerikantaa ikävällä tavalla.

  Maksan suhteen nauttisin juuri tässä jutussa mainittuja maarianohdaketta ja voikukanjuurta.

  Munuaisten osalta hyviä juttuja ovat esimerkiksi laadukas laimentamaton karpalomehu, jota kannattaa itse hieman laimentaa lähdeveteen (1 osa karpalomehua ja 3 osaa vettä).

  Myös cornsilk ja siitä haudutettu tee voi olla kova juttu. Itselläni ei tästä kuitenkaan ole kokemusta. iHerbistä näyttäisi löytyvän ihan valmiita teepussejakin, mutta eivät ole luomua, joten ei oikein voi suositella:
  http://www.iherb.com/Alvita-Teas-Cornsilk-Tea-Bags-Caffeine-Free-24-Tea-Bags-1-10-oz-31-g-Discontinued-Item/11588?at=0

  Nämä vaikuttavat mielenkiintoisilta, mutta en omaa mitään kokemusta, joten en voi suositella: http://www.iherb.com/Cornsilk-Zea-Mays-Green-Silk-225-mg-90-Veggie-Caps/2865?at=0

  http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Cornsilk-Organic-Alcohol-Extract-1-fl-oz-30-ml/7959?at=0

  Yrteistä munuaisten suhteen paras juttu taitaa olla Deer Antler. Myös maca tunnetusti tukee munuaisten toimintaa.

  Yleisellä tasolla yksi erittäin suositeltava juttu on ehdottomasti chlorella!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista