Hyviä ja huonoja kauppoja

Yksi ”terveysblogien” parasta antia ovat erilaiset tuotesuositukset. Muiden antamien suositusten avulla olen ainakin itse säästänyt pitkän pennin ja välttynyt turhilta pettymyksiltä. Olen myös löytänyt tuotteita, joita tuskin olisi tullut koskaan edes kokeiltua ilman näitä vinkkejä. Eli jakakaa avoimesti kokemuksianne hyvistä tuotteista. Toki myös huonoista ostoksista kannattaa kertoa, että muut eivät tee samaa virheostosta…

CocoVin kuoritut hampunsiemenet

Tällä hetkellä ehkäpä CocoVin laadukkain tuote. Parhaita kuorittuja hampunsiemeniä mitä olen koskaan maistanut. Todella tuoreen makuisia ja muutenkin laatu on kohdillaan. Myöskään hinta ei ole paha kun verrataan kilpaileviin tuotteisiin. Voin suositella lämpimästi!

Tuonne CocoVin suuntaan voisi laittaa myös muistutuksen siitä, että kannattaa kiinnittää laatukysymyksiin vielä nykyistäkin enemmän huomiota. Esimerkiksi kaakaotuotteet eivät ole tällä hetkellä kovin kaksisia. Kaakaovoi on jopa pahaa.

Maine Coast merilevät

En juuri pitänyt merilevästä kunnes maistoin Maine Coastin kelppiä. Maku on uskomattoman moniulotteinen ja pehmeä. Ja se olo mikä tätä syödessä tulee… Täydellinen yhdistelmä tulee kun sekoittaa liotettua kelppiä, kookosöljyä, merisuolaa, mustapippuria ja hieman gluteenitonta luomusoijaa sekaisin.

Suomessa näitä Maine Coastin herkkuja saa Puhdistamolta, mutta ilmeisesti aika moni muukin on huomannut tämän laatutavaran ja varasto näyttää nollaa.

Tuolta Maine Coastin kotisivujen kautta voi ilmeisesti tilata näitä leviä myös Suomeen. Olisiko kukaan kiinnostunut jos organisoin jonkinlaisen kimppatilauksen?

Victus Vital Goji-marjat

Nämä Victus Vitalin gojit oli ihan positiivinen yllätys. Omasta mielestäni parempia kuin esimerkiksi CocoVin gojit.

Atria luomu naudan jauheliha

Luomu ei ole tae laadusta. Sen saamme huomata esimerkiksi Atrian luomujauhelihan suhteen. Atrialta ei ole varmaankaan tullut tähän maailmaan yhtään hyvää tuotetta, eivätkä he petä tämänkään tuotteen osalta. On valitettavaa, että monelle ensikosketus luomulihaan tulee mahdollisesti juuri tämän jauhelihapakkauksen kautta. Koostumus muistuttaa purukumia ja maku on outo.

Samaan hengenvetoon on kyllä pakko kuitenkin todeta se, että on Atrialta todella hieno liike tuoda markkinoille myös jotain luomua… Ja siitä ei pääse mihinkään, että jos valittavana on tämä luomujauhelija tai tavallinen jauheliha, niin valinta on ehdottomasti tuo luomuvaihtoehto.

Onneksi on olemassa myös muita vaihtoehtoja, kuten Karhisten karjatilan lihatuotteet, jotka ovat laadultaan ehdotonta priimaa.

6 KommenttiaKommentoi

 • Gluteiinittomasta luomusoijasta: Minkä merkin tai valmistajan tuotteen kelpuutat? Itse suhtaudun vähän skeptisesti kaikkiin soijatuotteisiin, mutta toisaalta esim. soijakastike olisi silloin tällöin maustamisessa kätevä.

  t. Päivi

 • Moi Päivi,

  Olen soijatuotteista samaa mieltä kuin sinäkin. Antti Heikkilää lainaten voidaan todeta, että soijan haitoista voisi kirjoittaa varmasti vaikka kokonaisen kirjan.

  Soijakastiketta tulee kuitenkin aina välillä käytettyä, koska se antaa monelle ruualle makujen suhteen uusia ulottuvuuksia. Etsin pitkään lähes epätoivon vimmalla soijakastiketta, joka olisi luomulaatuista ja jota ei olisi pilattu viljoilla. En kuitenkaan löytänyt tämmöistä tuotetta mistään, kunnes kerran silmiini osui Outokummun Valintatalon hyllyssä Toba niminen soijakastike, joka ei sisällä muuta kuin vettä, luomusoijaa ja suolaa.

 • Täältähän löytyikin mainio uusi blogi. Maistoin muuten tuota luomujauhelihaa, ja pahasti tökki. En syö muutenkaan (punaista) lihaa juuri lainkaan, eikä sen jälkeen tehnyt mieli sitäkään vertaa.

  Kiitos kovasti Halmetojan haastattelusta myös, erittäin mielenkiintoinen ja hyvä juttu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista