Hyvinvointiyhteiskunta?

Oikeastaan näitä tilastoja ei tarvitse kommentoida mitenkään. Ne kertovat korutonta kieltä siitä missä mennään ja mihin ollaan menossa jos muutosta ei tapahdu.

Lapsiemme terveys antaa vahvoja viitteitä kehityksen suunnasta. Tilastojen mukaan suomalaiset lapset ovat EU:n sairaimpia.

Jos avaat jonkun kotimaisen sanomalehden, niin siellä ei sairaasta kotimaastamme puhuta yhtään mitään. Ei ainakaan asioista oikeilla nimillä.

Päättäjien ja valtamedian mielestä suurimpina huolenaiheina on talouskasvu ja tuottavuus. Ihminen joka ei tuota jatkuvasti lisää, on tarpeeton – Tämmöiseen käsittämättömään viestiin törmäämme päivittäin.

Olisiko jo aika viheltää peli poikki? Vielä siihen olisi mahdollisuus. Kukaan ei tee sitä puolestamme.

27 KommenttiaKommentoi

 • Minulle lääkäri sanoi suoraan, ettei Kela maksa sairaspäivärahaa masentuneelle joka ei syö masennuslääkkeitä. Muihin tutkimuksiin on käytännössä varsin vaikea edes päästä.

 • Yksi asia, josta ei saa julkisuudessa puhua….rokotteet. Ei ihme, että terveet lapset alkavat olla harvinaisuuksia.

  Rokotetuilla lapsilla 2 – 5 kertaa enemmän sairauksia kuin rokottamattomilla:
  http://www.vaccineinjury.info/vaccinations-in-general/health-unvaccinated-children/survey-results.html

  Rokottamattomat lapset ovat terveempiä kuin rokotetut:
  http://www.vaccineinjury.info/images/stories/ias1992study.pdf

  Tällä sivulla on useampia tutkimuksia, joissa todetaan rokottamattomien lasten olevan terveempiä kuin rokotetut. Esim. rokotetuilla lapsilla on 14 kertaa suurempi riski sairastua astmaan ja 9 kertaa suurempi riski sairastua ihosairauksiin kuin rokottamattomilla.
  http://www.encognitive.com/node/1678

  Human and Experimental Toxicologyssä julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin yli 38000 tapausta, jotka johtivat imeväisten kuolemiin ja sairaalahoitoihin rokotteiden jälkeen. Tutkijat löysivät tilastollisesti merkittävän yhteyden imeväisille annettujen rokotteiden määrän ja imeväisten kuolleisuuden ja sairaalahoitojen välillä. Vauvoilla, jotka saavat eniten rokotteita, on suurin kuolleisuus ja suurin sairaalahoidon tarve.

  Hum Exp Toxicol. 2012 Oct;31(10):1012-21
  Relative trends in hospitalizations and mortality among infants by the number of vaccine doses and age, based on the Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), 1990-2010.
  Goldman GS, Miller NZ.
  Source: Computer Scientist, Pearblossom, CA 93553, USA.
  http://het.sagepub.com/content/31/10/1012.full

  Muualla länsimaissa on ilmeisesti ollut vaikea saada lapsia rokotetutkimuksiin, kun taas Suomessa neuvolajärjestelmän kautta värvätään säännöllisin väliajoin lääketehtaiden koekaniineja. Hyväuskoiset vanhemmat vievät lapsensa keppitesteihin ottamatta selvää asiasta. Vanhemmat eivät lue edes rokotteiden pakkausselosteita. Esim. DTaP-rokotteiden pakkausselosteissa mainitaan mahdollisina sivuvaikutuksina niin autismi kuin kätkytkuolemakin:
  http://vactruth.com/2012/09/18/fda-vaccine-autism-sids/

 • Jonna: Pentti Kossila totesi aikoinaan: ”Vain sairas ihminen on tuottava – lääkärille”. Ei kai tuon oikeammassa enää voi olla! Ei kukaan niillä masennuslääkkeillä parannu :(

 • Niin, mitä sitten voisi tehdä? Suuressa mittakaavassa ei yhtään mitään. Vai pitäisikö äänestää seuraavan kerran jotain toista? Samat paskat siellä asioista päättää ensi kaudellakin. Mutta jos alkaisi ajattelemaan omilla eikä jonkun toisen aivoilla voisi jotain saada aikaan ainakin pienessä mittakaavassa eli juuri siinä omassa itsessä. Onneksi on näitä pieniä sivustoja jotka auttaa löytämään sitä sisäistä Minää joka on hukkunut kaikkeen viralliseen aivopesuun. Kiitos siitä Jarkot sun muut.

 • Erittäin pysäyttävää ja surullista. Voisitko Jarkko laittaa tähän käyttämäsi lähteen linkin, kiitos.

 • On kyllä järkyttäviä tilastoja. Kaiken lisäksi muutos mm. masennuslääkkeiden kohdalla on tapahtunut niin äkkiä, yhden sukupolven aikana, että se ei voi olla heijastumatta nuorisoon ja nuoriin aikuisiin.

  Ihan ”tavallisten” lasten lääkitseminen alkaa usein jo pikkulapsi-iässä allergioiden, astman, ylivilkkauden ym. lääke”hoitona”, kun pidemmälle voisi päästä koko perheen ruokavalio- ja elämäntaparemontilla, asuntojen, hoitopaikkojen ja koulujen homekartoituksilla ym.

 • Lisäksi epäilen, että naisten hormonaalisista ongelmista johtuvia masennustyyppisiä oireita lääkitään masennuslääkkeillä useammin kuin kukaan tajuaa.

 • en sinänsä epäile etteikö masennus olisi oikeastikin lisääntynyt, mutta kriittisenä huomiona pakko todeta että muo kuvat ei välttämättä kerro siitä yhtään mitään. Esim. alempi kuva kertoo nimensä mukaisesti vain siitä, miten lääkkeiden käyttö on lisääntynyt. Tämä taas voi johtua monestakin tekijästä kuten lääkkeiden halpenemisesta, lääkefirmojen lobbauksen tehostumisesta, lääkkeiden myöntämisen kriteerien löystymisestä, lääkkeiden käytön hyväksyttävyyden lisääntymisestä, masennusta koskevan tutkimustiedon lisääntymisestä jne jne… (toki lääkkeiden käytön lisääntyminen on jo sinänsä huolestuttava indikaattori, oli syyt mitkä tahansa)

  samoin tuo ylempi kuva voi selittyä yksinkertaisesti sillä että eri maissa on erilaiset käytännöt / kulttuuri ”terveiden vuosien” laskemiseksi. Jotenkin tuntuu siltä, että Suomessa pääsee/joutuu helpommin sairaiden listalle (=tukien piiriin) kuin monessa muussa maassa.

 • Hei,

  Olet oikeassa sen suhteen, että vallalla oleva medikalisaatio (tehdään terveistä sairaita) aina hieman vääristää lääketilastoja. Tämä tosin ei ainakaan omasta mielestäni tee tilastoista ja kehityksestä sen kauniimpaa. Monien lääkkeiden kohdalla sivuvaikutukset voivat olla hyvinkin merkittäviä, jonka myötä monet terveet sairastuvat.

 • Pertti , saatuaan viiden Ayyurveda hoidon Intian Goassa Ayurgreenin hoitolassa ^ kehon hoidon myota myos paha masennus haihtui, hoitotiimini on nyt varmaan iloinen tervehtymisestani. myos tupakka jai pois…^

 • Olen syntynyt 1936 siis ennen sotia. Tuon ikärymän lasten jos kenen luulisi olevan katkeria ja kaikesta valittavia, olihan lapsuutemme sodan varjossa varsin ankea nykyaikaan verrattuna. Tänä päivänä ruikutetaaan lähes kaikesta ja etsitään perusteluja tilastoista. Minkä helvetin takia? Ihmisen pitää ajatella omilla aivoilaan ja tehdä omat valintansa. Jokainen on oman onnensa seppä, eikä vastuuta pidä lykätä muille ei yhteiskunalle, ei lääkäreille, ei papeille eikä pakanoille. Iloinen ja optimistinen mieli vie elämässä parhaiten eteenpäin. Nykyajan ihmiset hoidetaan jo lapsena hyvin, on äityisnevolat ja lääkärintarkastukset jms. Lapsikuolleisuua on minimaalista esim. 1800-1900 lukuihin verrattuna.Savupirtissä 1903 syntynyt äitini kertoi syöneensä pettuleipää ja kuusenkerkkävelliä lapsena. Mistä ihmeestä nämä nykyajan kaikesta purnaavat aikuiset ovat peräisin? Ilmeisesti nykyinen holhousyhteiskunta ruokkii sairauksia ja sairaukset hankitaan voivottelemalla tätä surkeutta missä pitää elää. Oma elämä jää elämättä, ja vastuuta itsestä ei osata ottaa. Kilpailuyhteiskunnassa on joillekin omaisuuden kartuttaminen elämän ainoa arvo,. ja tämän takia laukataan kuin hullut ja elämän ohjat eivät ole lainkaan omissa käsissä. Tarttukaa nyt väkevästi ohjaksiin ja alkakaa ohjautua sisästä päin ,hylätkää turhan tavoittelu, tehkää omat terveeliiset valintanne niin tein minäkin ja olen vielä täysin terve ja iloinen nuorukainen(76 v)

 • ”Olisiko jo aika viheltää peli poikki?”

  Ei todellakaan, ihmiset saavat juuri sitä skeidaa mitä ansaitsevatkin, ja itseasiassa vielä luulevat haluavansa. Lisää myllytystä vaan. Kyllä viisaimmat heräävät jossain vaiheessa illuusion pauloista ja alkavat ehkä edistämään inhimillisyyttä omien toimintatapojen muuttuessa ja vanhojen uskomusten karistessa. Valitettavasti asioiden kyseenalaistaminen ja ajattelu ylipäänsä ei tunnu kuuluvan monien nykytärkeilijöiden massan mukana väkisin lilluvien kasvirasva-aivojen elämään. Nauttikaamme showsta…

 • Kiitos Olavi viestistä,

  olin jo ehtinyt saada mielen apeaksi ja huolestuneeksi lukemalla läjän ”maailmantapahtumia” ja yms uutisia. Aiheista ja asioista, joista olen mielestäni suhteellisen hyvin perillä, omat mielipiteeni muokannut ja joihin _En voi mitenkään vaikuttaa_. Näin siis perjantaita vietellyt, vaikka sohvalla köllii odottava vaimo ja kaikki hyvin. Olavin viestissä oli syvyyttä ja järkeä, miksi ihmeessä me murehditaan ja valitetaan, kun asiat on oikeasti todella hyvällä mallilla, toki murehtimalla saa itsensä nopeasti huonoon jamaan – nyt siis sohvalle tärkeämpien asioiden pariin. Viikonloppuja!

 • Tiedän myöskin alkoholisteja, joita hoidetaan masennuslääkkeillä. Juominen on lääkäreillä tiedossa, mutta ei ole kiinnostanut. Nythän nämä tuntemani henkilöt ovatkin sekakäyttäjiä ja kummankin kohdalla on jo puhuttu eläkkeestä. Alle 5.kymppisiä miehiä…

 • Kuules nyt Pendergast! Rokottamattomat lapset ovat terveitä siksi, että suurin osa lapsista on rokotettu. Muuten he olisivat todennäköisesti kuolleita – erilaisiin rokkotauteihin. Ennen nykyaikaisia rokotuksia puolet lapsista kuoli ennen seitsemättä ikävuottaan. Siihen nähden allergiat, astmat jne. ovat pientä – sikäli jos ne millään tavoin edes liittyvät rokotuksiin. Elämme ihmiskunnan historiassa aikaa, jolloin lapset ovat ennen näkemättömän terveitä. Toisin kuin sinä väität.

 • Minulla oli selkä kipeänä, minua närästi jatkuvasti ja nukuin huonosti. Menin puhumaan työpaikkalääkärille asiasta, siinä toivossa että olisin saanut reseptin fyssarille. Vaikka en sanallakaan puhunut masennuksesta mitään, oli lääkärin ensimmäinen reaktio tarjota minulle uni- ja masennuslääkettä!!! Seuraavaksi hän olisi halunnut laittaa minut terapiaan!

  Jätin reseptin lääkärille ja hankkiuduin urheiluhierojan asiakkaaksi. Hänen neuvostaan ostin salikortin. Nyt, 3 kk myöhemmin käyn salilla pari kolme kertaa viikossa, painoa on pudonnut 7 kiloa, nukahdan heti kun laitan pään tyynyyn eikä selkäsärystä tai närästyksestä ole enää tietoakaan. Aiemmin jokaiseen päivää kuuluneet energiajuomatkin ovat jääneet kauppaan, sillä energiaa minulla riittää ihan omasta takaa.

  Tuntuu siltä, että nykyään ihmisen (näennäis)hyvinvointi tulee purkista, eikä siitä miten omaa ruumistaan käyttää ja kohtelee. Istumatyö ja kotona ilta telkkarin tai facebookin edessä, ihminen on muuttunut liikkuvasta stabiiliksi tuijottajaksi muutamassa sukupolvessa. Ei sitä kestä pää eikä ruumis.

 • Kelakorvaukset pitäisi poistaa oireisii otettavilta lääkkeiltä ja lääketeollisuuden keksimiltä ”sairauksilta”. Kaikki hintasäännöstely vääristää markkinoita. Muistaako kukaan kuinka vuokrasäännöstely aiheutti aikanaan lovan asuntopulan?
  Kannattaa ottaa myös huomioon, että tänä päivänä ei valmistu yhtään lääkäriä, jonka koulutusta ei olisi lääketeollsuus rahoittanut. Medikalisaatio olisi kitkettävä yhteiskunnastamme välittömästi.

 • Olavi S on mielestäni oikeilla jäljillä vaikka itse olen nuori (>25v) niin olen huomannut tuon valittamisen kulttuurin etenkin kaupunkilais nuorilla tuntuu tämän asenne olevan etusijalla. Jos joku haluaa uhrata elämänsä rahan tekemiseen ja joku toinen ei niin ei sitten pidä valittaa jos toinen menestyy taloudellisesti, sama pätee kaikkeen muuhunkin ammattiin, harrastuksiin, perheisiin jne.

  Ongelma on varmaan se että on kaikkea ja kaikki tulee valmiina. Sotien jälkeen kun kaikesta mikä lisäsi omaa hyvin vointia joutui näkemään vaivaa niin sitä osattiin arvostaa sen lisäksi tiedettiin että asiat voisi olla vielä huonommin. Ja nykyään on muotia että yhteiskunta ottaa vastuun. Itsellä ei löydy kosketusta tähän asiaan muuten kuin vanhempien sukulaisten kautta.

 • Siitä on kyllä minusta pikkuisen syytä vaittaa, että peruskoulussa ei ole kursseja sille, miten KELAn kanssa pelataan, vaikka se on omille jaloille pääsemisen ehto tässä. Lukion voi suorittaa oppimatta ymmärtämään yhtään mitään veroilmoituksen tekemisestä.

 • pendergast: pistää melkein vihaksi tuommoiset vastuuttomat hihhulit jotka tuputtaa uskontoaan muille. Sitä tuo rokotteiden haitallisuushuuhaa on, uskonto. Voi kiesus mitä shittiä, siellä sitä hipit tulkitsee tilastoja yläastematematiikalla. Korrelaatio ei koskaan anna mitään muuta kuin kiinnostavan lähtökohdan tutkia kausaallisuutta ilmiöiden välillä.

 • Tuota, ruiner, voisit toki myös kommentoida pendergastin viestin sisältöä, etkä haukkua foliohatuksi kuin mikäkin kymmenen vuotias. En nyt omaa kantaani osaa asiaan sanoa, mutta ilman mitään argumenttia tai todistusaineistoa suuntaan tai toiseen huutelu on turhaa.

  Pendergast pastesi linkkejä tutkimuksista, joista muutamat näyttävät olevan tilastollisesti merkitseviä. Laita itsekin väitteidesi tueksi jotain faktaa, koska viestisi tuossa muodossa loukkaa ihmisen älykkyyttä.

  Ei nyt liittynyt suoraan itse aiheeseen, mutta ärsyttää vain turhanpäiväinen huutelu, joka ei auta ketään. Rakentava väittely on sen sijaan kehittävää ja hauskaa.

 • Ehdottomasti paras ratkaisu on unohtaa kaikki lääketukiaiset jotka kansakunta maksaa.
  Kun masennuslääke maksaa 1500€ kuukaudessa niin eiköhän siinä lääketeollisuus pikkuhiljaa kaadu kun kellään ei ole varaa ostaa lääkkeitä.
  Vaihtoehtohoidot tulisi huomattavan erilaiseen asemaan.
  Alkuun tuolla olisi tietenkin hieman ahdistuneisuuden lisääntymistä mutta pian ihmiset alkavat puhua kuinka pärjää ilman lääkitystä vallan hienosti sekä yleinen onnellisuus lisääntyy …

  Esim tänään 1000 ihmistä ostaa lääkkeen jonka hinta on kuluttajalle 10€ ja yhteiskunnalle 1490€…..1000 ihmistä ostaa nuo lääkkeet.
  ilman tukia hinta on 1500€…..muutama ostaa nuo lääkkeet, vaikkapa 10 niin lääkeyhtiö menettää 990×1490€.
  Mitä me kansakuntana oikein tuetaan????????

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista