iHerb ja arvonlisävero

Olen saanut viime viikkoina paljon kysymyksiä liittyen iHerb-tilaamiseen. Tämä kysymystulva johtuu siitä, että arvonlisäveron minimikantoraja tavaran maahantuonnissa laskee 5 euroon 1.1.2013. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit tilata iHerbistä elintarvikkeita ja lisäravinteita (ALV 14%) verottomasti maksimissaan 35,7 euron edestä, eli tämän päivän kurssilla 46,2 dollarilla. Jos pakettisi kokonaishinta on vaikka 64 dollaria, niin tästä sinulle tulee maksettavaa ALV:n suhteen 8,96 dollaria.

Kosmetiikkatuotteiden osalta ALV on 24% ja niitä voi jatkossa tilata verottomasti 21 eurolla, eli noin 27 dollarilla.

Myös toimituskulut pitää huomioida ja niissä ALV on 24%. Tosin iHerb tarjoaa ilmaiset toimitukset yli 40 dollarin tilauksiin. Näin ollen noista toimituskuluista tai niiden arvonlisäverosta ei tarvitse huolehtia.

Muutos entiseen on siis melko tuntuva meille iHerbin ystäville. Erityisesti kosmetiikkatuotteiden osalta. Jatkossa täytyykin kiinnittää erityishuomiota ”pakettien rakentamiseen” jos haluaa välttyä ALV-jutuilta.

Tässä muutama esimerkkipaketti (ilman toimituskuluja ja ALV-maksuja)
HealthForce Vitamineral Green ja Pukka Herbs tee
Madre Labs C-vitamiini ja Carlson Labs D-vitamiini ja Pukka Herbs tee
-2 kpl Pure Radiance C-vitamiinia ja Maine Coastin kelp-hiutaleet
HealthForce MacaForce ja Dragon Herbs tee
Mushroom Science reishi ja Eclectic Institute kurkuma ja Celtic Sea Salt

Jos tilaat iHerbistä jatkossa 35,7 euroa kalliimpia paketteja, niin tulliselvitys onnistuu käsitykseni mukaan helposti verkkopankin avulla. Kun asia on käsitelty, niin paketti toimitetaan tämän jälkeen sinulle normaalisti. Itselläni ei ole tästä vielä käytännön kokemusta, joten en osaa sanoa miten kätevästi tämä kaikki onnistuu.

iHerb on ollut ihan lyömätön ostospaikka ja ainakin itselleni se on sitä myös jatkossa. Valikoima ja hintataso on monen tuoteryhmän suhteen lyömätön. Tulevaisuudessa täytyy katsoa hieman tarkemmin mitä sinne tilaukseen pistää ja jos sitten tulee arvonlisäveroa maksettavaksi, niin maksan ne ihan mielelläni. Tämä sillä edellytyksellä, että tuo tulliselvitys käy kivuttomasti.

76 KommenttiaKommentoi

 • Henkilökohtainen kokemus tulliselvittelystä, se toimii aika paskasti. Voit tehdä tulliselvityksen vasta, kun saat postitse lappusen, jossa ilmotetaan että pitää tehdä tulliselvitys (netissä). Lapun saapumiseen kestää 1-2 päivää siitä kun paketti on tullissa.

  Lapun ohjeiden mukaan teet netissä tulliselvityksen osoitteessa omatulli.fi tai jotain, sitten saat sieltä yleensä päivän sisällä tullauspäätöksen ja ohjeet, mihin pitää maksaa ja miten paljon; nettipankissa voi maksaa.

  Sitten about päivän sisällä paketti ”vapautetaan” ja posti kiikuttaa sen päivässä tai parissa perille. Eli paketille voi laskea ihan suosiolla yhden viikon lisää toimitusajaksi, jos joutuu paskan tullimme nalkkiin.

 • Käykö tuo tullihomma tosiaan noin helposti että sen saa netissä hoidettua? Itselläni on kerran joitain vuosia sitten jäänyt tulliin, ja silloin paketti piti erikseen tilata Helsingin pääpostiin (tai vaihtoehtoisesti hakea lentokentältä) ja käydä siellä maksamassa ja hakemassa se itse. Mutta ei sitä tosiaan omaan kotipostiin saanut.

 • Karoliina – nykyään joutuu tosiaankin harvemmin fyysisesti itse hakemaan paketteja tullista. Sen jälkeen kun tulli otti nettitullauksen käyttöön en ole itse ainakaan kertaakaan noin 20+ paketin tullauksen tehneenä joutunut käymään fyysisesti paikalla.

  Aikaa ja vaivaa säästyy aikaisempaan tullauskäytäntöön verrattuna, vaikkei nettitullaus kuitenkaan mitään herkkua ole. Käyttöliittymä on kömpelö ja tullkinimikkeet joutuu selvittämään itse (neuvoa voi toki kysyä tullista esimerkiksi sähköpostitse).

  Aikaa palaa nettitullauksen parissa yhteensä 15-60min per paketti, riippuen miten hyvin järjestelmän tuntee, löytääkö oikeat tullinimikkeet helposti, ja pyytääkö tulli erikseen kopioita tilausvahvistuksista.

 • Piti vielä lisätä että jos iHerbistä tilaa DHL-paketin niin DHL tekee tullauksen puolestasi ja lähettää paketin toimituksen jälkeen paperilaskun postissa myöhemmin.

  Kuluja kuitenkin tulee aika lisää koska DHL laskuttaa vielä itse erikseen tullauksen tekemisestä. Siksi jos tilaa tullattavan paketin DHL:llä niin kannattaa samalla tilata vähän enemmän tavaraa niin DHL:n lisälaskutusosuus kokonaishinnasta on pienempi.

  Jos DHL-paketti tulee tullivapaana (eli minimikantoraja ei ylity), niin silloin DHL ei laskuta hommasta mitään ylimääräistä.

 • Karoliina – > Casper tähän ehtikin jo vastaamaan. Itselläni ei tosiaan ole tästä käytännön kokemusta, mutta mitä tullilta asiasta taannoin soittamalla kyselin, niin netin kautta tuo tosiaan onnistuu. Ja Casper tämän myös nyt vahvisti…

  Casper-> Kiitos Casper! Tuo DHL on varmasti mainio juttu siinä tapauksessa jos on mahdollisuus tilata kerralla enemmän.

 • Jatkoa aiempaan valitukseeni; juuri tein taas yhden nettitullauksen. Kyllä se vituttaa kun posahtaa 23% lisähintaa koko tilauksellesi, kun POSTIKULUTKIN lasketaan mukaan siihen, mistä se tulli nyhdetään.

  Nettitullaus tehdään osotteessa asiointi.tulli.fi/nettituonti. Toi sivusto on ihan paska, eikä toimi oikein kuin Internet Explorerilla. Tuotenimikkeitä on tarjolla ehkä 20, joista sitten pitää arpoa joku, joka ehkä edes vähän on sinne päin mitä tilaat (tyyliin mp3-soitin = mikä tahansa elektroninen hilavitkutin). Ja nimenomaan arpoa vaikka niin kielletään tekemästä, koska en saatana ala yhtään ylimäärästä päivää venata että tullista saisi jonkun runkkarin kiinni kertomaan mikä on oikea koodi, koska ei ne tiedä yhtään sen paremmin, arpoo vaan eri periaatteella.

  Ainoa hyvä on että voi maksaa (jee saa maksaa siitä että asuu paskassa maassa!) nettipankissa, ja sen jälkeen paketti hiljalleen ehkä valuu alkuperäiseen tilausosoitteeseesi itsekseen..

 • Janne-> Jostain kuulin, että tuonne sivuille olisi tulossa uudistusta ja lisää selkeyttä. Toivotaan näin…

 • Itselläni ei ole koskaan ollut mitään isompia ongelmia nettitullauksen kanssa. Tässä tuntuu nyt unohtuvan se ettei tulli rupea jokaista pakettia käymään läpi. Hyvä jos ne sadasta paketista kymmenen katsoo. Eli turha kuvitella sitä että jokaista rajasumman ylimenevää iherb pakettia rupeavat puljaamaan.

 • tirri -> jenkeistä tulleista paketeistani, joiden arvo on ylittänyt hmm ehkä 70e, jokainen (n. 10) on jääny mulla tulliin. ellei lähettäjä oo kusettanu lähetyksen arvoa lomakkeissa alaspäin.

 • ”Tosin iHerb tarjoaa ilmaiset toimitukset yli 40 dollarin tilauksiin. ”

  Tämä on voimassa vain vuoden loppuun…

 • Hei Mira,

  Kiitos tiedosta! Tuo oli ihan uusi asia minulle. Olen ollut siinä käsityksessä, että nuo ilmaiset toimitukset olisivat olleet pysyvämpi juttu.

 • Hölmö kysymys ehkä, mutta kysyn kumminkin 😉 Mitäs jos tilaan samassa tilauksessa / paketissa 35 eurolla elintarvikkeita tai lisäravinteita ja 21 eurolla kosmetiikkaa, joudunko maksamaan jotain yhteissumman perusteella?

 • Hei jia,

  Hyvä kysymys. Eli joudut maksamaan tuossa tapauksessa ymmärrykseni mukaan veroa koko summasta. Tosin nuo sitten eritellään ALV 14% ja ALV 24% tuotteisiin. Eli maksat siis 35 eurosta veroa 14% ja sitten tuosta 21 eurosta 24%.

 • Onhan se hienoa maksaa näistä iHerb-tilauksistakin sitten veroja, saadaan nekin eurot ohjattua ns. terveydenhuollon sektorille sekä ”reikkalaisille”.

  Mut joo, kiitokset tästä postauksesta Jarkko. Olisi ilman tätä kolahtanut varmasti alkuvuonna ikävä ylläri eteen. Nyt täytyy sitten kikkailla tilauksien kanssa hiukan tarkemmin.

 • Iherb on ainakin tähän asti merkinnyt boksinsa sisällöksi ”nutritional supplements” siitä huolimatta, että olisin tilannut lähes koko hinnalla kosmetiikkaa. Eli oonko ymmärtänyt oikein, että hyvällä mäihällä voisin tilata tuon 35,7€ edestä tavaraa (sis. kosmetiikkaa) edelleen toivoen, että pakettia ei avata? Vai muuttuuko kontrolli jollain muullakin tavalla näiden alv-rajojen lisäksi? Tympeäksi käy iherbbailu jos pitää pari tavaraa kerrallaan tilailla tämän typerän muutoksen vuoksi.

  Kiitos hienon blogin pitämisestä, tätä on ilo lukea :) Rauhallista joulua!

 • Anstl: Näin on, mutta jos paketti jää tulliin, kannattaa aina olla rehellinen :) Etiikka ennen kaikkea – ja siltäkin varalta, että viranomaiset avaavat pakettisi ja tarkistavat sen sisällön tulliselvitykseesi vertaamalla. 😀

  Itse joudun yhden kerran nettitulliselvityksen tekemään. Ei ollut hankalaa edes takkuavalla yhteydellä. Ainut outo juttu oli, että en koskaan saanut postista ilmoitusta paketin saapumisesta – tarkistin oma-aloitteisesti netistä, olisko se jo saapunut, ja siellähän se oli. Postin moka todennäköisesti.. tulli oli toiminut nopeasti.

 • Hei,

  Kuten tuossa jo aiemmin joku epäili, niin tuskin rupeavat jokaista pakettia perkaamaan. Jos paketti jää tulliin, niin kanattaa ilmoittaa suoraan se mitä paketissa on. Eli kuten NG totesi.

 • Moi,

  Tullin valuuttakurssit näyttäisi vaihtuvan kuukausittain,
  ja ilmoittavat tulevan kuun kurssit edellisen kuun lopulla:

  http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/tuonti/valuutan_muuntokurssit/index.jsp

  Mutta: kuka tietää, määrittääkö tulli ostoksen valuuttakurssin ostopäivän, vai tullauspäivän vai minkä mukaisesti?

  Tuolla yritysohjeissa sanotaan:

  http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/tuonti/mita_maksaa/valuutta_tullilasku/index.jsp

  ”Jos tavaran arvo on ilmaistu jossakin muussa valuutassa kuin euroina, valuutan muuntamiseen käytetään samaa vaihtokurssia, jota sovelletaan, kun määritetään tullausarvoa tullivelan syntymisajankohtana. Muuntokurssi on toisin sanoen tullivelan syntymisajankohtaa edeltävän kuukauden viimeistä edellisenä keskiviikkona noteerattu kurssi.”

  ”Muuntokurssia sovelletaan koko seuraavan kuukauden ajan, elleivät merkittävät kurssivaihtelut aiheuta siihen muutoksia. Tulli ilmoittaa kulloinkin sovellettavat muuntokurssit Tullihallituksen tiedotuksia -lehdessä sekä nettisivuilla.”

 • Vuoden ensimmäinen iherb-paketti saapui eilen. Tilaus oli arvoltaan 48.25$, ja saapui ihan muitta mutkitta kotiovelle. 14% alv-kantaan luokiteltavia tuotteita paketissa oli ainoastaan yksi purkki gymnema sylvestrea, kaikki muu oli 24% alviin kuuluvaa, tiskiainetabletteja, hammasharjoja, -tahnaa yms tarpeellista. ”Tulliselvityslappusessa kuitenkin luki supplements for personal use”.

  On tietty mahdollista (ja ihan todennäköistä), että pakettini on tullut tullirajojen tälle puolelle viime vuoden loppupuolella. Kuitenkin olisi mielenkiintoista kuulla muiltakin herbi-asiakkailta minkä arvoisia paketteja kotiin jatkossa kannetaan ilman tulliselvittelyitä. Kiinnostaisko Jarkko koota aiheesta jotain galluppia tai ihan vaan jatkaa tätä ketjua aiheesta? Itselleni tulee lähipäivinä useampikin paketti, kun piti hyödyntää vuodenvaihteessa loppuneet ilmaiset toimituskulut, ja aika lailla noita tullirajoja hipoen tuli paketteja kasailtua. Tilailu kyllä osaltani jatkuu, mutta tästä eteenpäin pienemmissä paketeissa, hieman enemmän postikuluja maksaen kuin aiemmin. Silti tulee reippaasti halvemmaksi kuin monessa kivijalkakaupassa.

  Hyvää ja tervettä alkanutta vuotta!

 • On tää paskaa tulliselvityksien kans alkaa leikkimään. Yritin kauan tullin sivuilta etsiä oikeaa nimikettä (10numeroista koodia) tai jotain sinnepäin ja kokeilin erilaisia vaihtoehtoja muttei tuntunut kelpaavan. Olin jo aikeissa jätttää koko paketin tulliin sen verran vituttaa. Perkeleen tulli jättäny tarkoituksella näitten lisäravinteiden koodit pois ja sivuilla käskettiin soittamaan tulliin ja kysymään oikea koodi, huh mitä leikkimistä.
  Lopulta oikeat koodit kohilleen ja ilmoitus eteenpäin ja odottelemaan käsittelyä.
  Näin ekaa kertaa tätä tehdessä vitutti, toivottavasti ei tuu tavaksi pakettien jäädä tulliin, tosin nyt menisi uusi ilmoitus nopeammin kun koodit tuli selvitettyä.

  Katotaa miten menee tuo käsittely, ilmotan myöhemmin lisää. Tos viel muutamat koodit, säästyy soittamiselta ja vitutukselta.
  D-vitamiini koodi: 2936240000
  Monivitam.koodi : 2936900000

 • Minulla tuli myös iherb -paketti 47.10$ kotiin ilman tullimaksuja. Postimies oli jättänyt
  pakettikortin postilaatikkooni ja pyydettiin noutamaan postista. Paketin päällä luki
  supplements for personal use. Postipoika jätti 7.1.13 kyseisen noutoilmoituksen
  postilaatikkooni. Tilauksen olin laittanut iherbille 22.12.12. Tahallisesti laskin
  tilausta tehdessäni hintaa siten, että tiedustelen kuinka tullaus toimii. Seuraavankin
  tilauksen teen hieman sallitun ylitse ja katson tarvitseeko pakettia tullata.

 • Osasinkin jo odottaa jotain lisäselvityksiä, tälläistä tuli itselle:

  Hei, Pyydämme lähettämään tulli-ilmoitukseenne liittyvän tilausvahvistuksen tai kauppalaskun, jossa on mainittu
  tavaran kuvaus, yksikköhinnat sekä postikulut. Mainitkaa viestinne otsikossa tullausnumero…

 • Soitin tulliin ja hieman kyllästyneen oloinen täti sanoi, että iherbin tilauksissa kannattaa käyttää koodia 2106909260, jos on kyse lisäravinteista. Sanoi vielä, että jos lakia noudatetaan kirjaimellisesti, niin koodi pitäisi etsiä tuotteen ainejakauman perusteella. Tietokannassa on 18 000 koodia, eikä niitä ole julkaistu tullin sivuilla. Kauan eläköön byrokratia!

 • Itsekin halusin hyödyntää iHerbin postimaksuttomuutta ja tein kaksi tilausta 28.12. – tänään napsahti molemmista tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoitus. Onneksi en tilannut tällä kertaa esim melatoniinia – en tiedä kuinka sen kanssa olisi käynyt. Nyt molemmat paketit ovat täynnä kosmetiikkaa. Toisen arvo (alennusten jälkeen maksettavaksi jäänyt hinta) on 75,41$ ja toisen 63,63$. Olen ollut mitä tyytyväisin iHerbiin mutta jos tämä alkaa mennä kauheaksi kikkailuksi niin täytyy miettiä että mitä seuraavaksi. Palveluhan toimii kuin junan vessa mutta tullin kanssa en jaksaisi ruveta säännöllisesti asioimaan enkä laskeskelemaan alveja tai selvittelemään tullikoodeja… Mielenkiinnolla seuraan että miten tilanne edistyy. Onko kellään kertynyt jo nyt kokemuksia melatoniinin tilaamisesta tämän uuden systeemin myötä?

 • Voi huokaus. Tullista tuli sitten lappu, koska tilaamani Iherb-paketti saapui vasta tämän vuoden puolella. Etsin jo ennen vuodenvaihdetta netistä mm. tullin sivuilta tietoa, miten menetellään viime vuoden puolella tilattujen tuotteiden kanssa, mutta en löytänyt tietoa. Soitin vielä tulliin nyt kysyäkseni asiasta ja tädin mukaan maksu menee v. 2013 saapuvista paketeista. Aion kyllä tehdä tästä valituksen, koska mielestäni ohjeet eivät olleet selkeät. Vai olenko nyt tosiaan niin tyhmä, etten ole ymmärtänyt…

 • Lähetin juuri tuon selvityspyynnön tulliin netin kautta ja meni kyllä hankalaksi tuo jatkossa tilaaminen :/ Harmi homma. Jäin miettimään sitä, kun IHerbistä saa niitä alennuksia, että olisiko ne pitänyt jotenkin laskea niihin tuotteisiin? Tajusin vasta jälkeenpäin, että kirjoitin tuotteiden hinnaksi sen, minkä IHerb ilmoittaa, enkä vähentänyt siitä 5%:n alennusta…

 • Elina -> Olet oikeassa siinä, että tullin ohjeistus on ollut huonolla tasolla ja on sitä edelleen. Itse kun näitä asioita yritin selvitellä, niin piti soittaa tulliin useamman kerran, kun perustietoa ei netistä löytänyt.

  Hanna-> Tuossa loppusummassa (Order Total:) on huomioitu myös nuo alennukset.

 • Tein loppuvuodesta testimielessä n. 50 $ tilauksen. Tulliinhan se jäi niinkuin pitikin niin pääsi testaamaan nettitullausta. Kertakaikkiaan huonosti toimiva juttu. En jaksanut soitella ja kysellä ja niinpä kaikista tuotteista napsahti 24% vero. Olisihan tuota voinut yrittää oikaista mutta ei viitsinyt parin euron takia.

  Onko porukalla kokemusta minkä suuruisia tilauksia tuon DHL:n kautta pitäisi tehdä että se olisi taloudellisesti järkevää?

 • thaimaaseen tuli samantyylisia saannoksia, ja lukenut niista paikallisista foorumeista ja tehnyt kaverille selvitytsta.
  Fedex ja DHL tullaa automaattisesti mut hoitaa asioimiset virallisten kanssa. Tavallinen posti tulee usein lapi ilman ongelmia

 • 4 pakettia tullut tämän vuoden puolella perille eikä ongelmia. Pakettien hinnat ovat olleet 41 ja 46 dollarin välillä.

 • Jarkko: Jokainen tuote piti eritellä erikseen, paino, hinta, valmistusmaa, tuoteryhmäkoodi, tuotteen kuvaus jne. Siksi mietin, että olisko mun pitänyt laskea jokaiseen tuotteeseen se alennus erikseen, kun nyt se jäi tekemättä ja maksoin ehkä liikaa tullia?

 • Hanna-> Ok. Ainakin oman käsitykseni mukaan tuohon olisi sitten kannattanut laskea ne alennukset jokaisesta tuotteesta erikseen..

 • Tilasin 5.1 kolme pakettia joiden kokonaishinnat dollareina olivat 46, 46 ja 44. Pari viikkoa myöhemmin tilasin paketin jonka arvo oli 49 dollaria. Kaikki tulivat tällä viikolla postilaatikkoon ilman tullihomoilua. \o/

 • Paketti tuli postilaatikkoon (46 dollaria) normaalisti, ei mitään tulliselvityksiä tarvinnut tehdä.
  Miten ihmeessä jotkut joutuvat tekemään selvitykset ja toisille napsahtaa paketti kuin ennenkin
  postilaatikkoon. Tilauksen tein 6.1.2013 ja paketti postilaatikossa 18.1.2013.

 • Hei Anne,

  Arvonlisäveron minimikantoraja on 5 euroa, joten noin 46 dollarin tai sitten edullisemmat paketit tulevat perille ihan normaalisti.

 • Voihan ne pyytää tulliselvitystä vaikka 30 taalan paketista, kun eivät pysty tietämään onko siellä 14 vai 24 alv-prosentin tuotteita.

 • Tänään tuli paketti perille ilman tullia, paketin arvoksi oli merkitty 45,25 usd, eli 34,40 e.Postikulujen kanssa paketti maksaa kuitenkin 37,25 eli maagisen tullirajan yli kai meni.Kun alv ja tullirajaa laskettiin piti tullin saada lisää väkeä, koska tullattavien pakettien määrän arveltiin kolminkertaistuvan. Toisin tietenkin kävi, joten tullin toiminta tuskin sujuvammaksi muuttuu. Yritän siis pysyä riittävän pienissä paketeissa.

 • Ihmettelinkin miksei pakettini jää tulliin. Iherb oli merkannut viimeisen
  pakettini päälle arvon ilman postikuluja, mutta omissa iherb tiedoissani
  postikulut näkyy laskussa. Näyttää menevän ihan hyvin pakettien
  tilaaminen, jos 46 usd paketti sujahtaa postiluukkuun ilman tulliselvityksiä.

 • Toinen pakettini, jonka tilasin joulukuun alussa, ei koskaan tullut perille. Iherb tarjoutui maksamaan rahat takaisin, niitäkään ei ole näkynyt. Hmm. Aiemmin kaikki toiminut kuin rasvattu. Iherbissä epäilivät, että pakettini sisälsi jotain Suomessa laitonta, olisiko näin? Tilasin kasvorasvaa, putsaria, kasvovettä, c-vitamiiniä, jossa myös muita vitskuja sekä hyaluronihappo+msm-pillereitä. Olisko ne ne pillerit sitten?

 • Hei Hanna,

  Onko tuosta kadonneesta paketistasi kuulunut mitään? Tuo on hyvin harvinaista, että paketti on jäänyt kokonaan saapumatta. Jos tulli puuttuu paketteihin, niin he kyllä ottavat asian tiimoilta sitten yhteyttä.

 • Osaatteko sanoa, miksi tuossa tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoituksessa lukee ”EU:n ulkopuolelta tilatut tavarat täytyy tullata, jos tavaroiden arvo ylittää 22,00 EUR.” Pakettini jäi eka kertaa tulliin (arvo voin 44 dollaria eli noin 59 euroa). Pitäkö nyt tänä vuonna huomioida siis tuo Jarkon tällä sivulla selvittämä tilauksen summan maksimimäärä vai tuo tullin vaivainen 22 euroa, jos haluaa välttyä jatkossa tullimaksuilta?

 • Moi Heidi,

  Ilmeisesti tämä koski iHerb pakettia? Veroja sinun ei tarvitse maksaa noista tilaamistasi tuotteista jos kaikki paketissa olevat tuotteet ovat sitä 14% verokantaa.

 • Tämä ehkä kiinnostaa joitakin. Mulla jäi tuossa yksi paketti tulliin. Lähetyksen arvo oli jotain vähän päälle 50$. Tämä summa luki myös tulliselvityslapussa paketin kyljessä. Sain sen kuitenkin ilman lisämaksuja kotiin, kun olin käyttänyt tilauksen maksamiseen rewardseja siten että loppusumma oli 41.77$. Tein tulliselvityksen netissä ja lähetin liitteeksi sähköpostikuitin maksusta, jossa siis loppusummana näkyy tuo hinta rewardsien käytön jälkeen. Paketti tuli jo seuraavana päivänä selvityksen jälkeen kotiovelle.

 • Jarkko: Pakettini ei koskaan saapunut. Iherb lupasi maksaa rahat takaisin, ja näin tapahtuikin, vaikka heidän ei ilmeisesti olis tarvinnut maksaa penniäkään. Muutama euro jäi puuttumaan, en jaksanut enää viestitellä asian tiimoilta. Selitykseksi IHerb sanoi vain, että luultavasti sisälsi tuotteita, joita ei Suomeen saa tuoda. Itse en selitystä niele, uskon ennemmin virheen olleen Iherbin tai postin. Oli miten oli, tilaan jatkossa kuitenkin Iherbiltä, sillä aiemmin asiat sujuneet mainiosti :)

 • Tulliselvityksen sai tehtyä sujuvasti. Kaikkiin tilaamaani viiteen tuotteeseen laitoin koodiksi saman lisäravinnekoodin, hinnat sen mukaan mitä itse olin maksanut eli viimeisestä tuotteesta vähensin kaikki alennukset (kysyin ohjeistusta tullin tukipalvelusta), vain ensimmäisen tuotteen kohdalle laitoin lähetyksen koko painon ja postikulujen määrän, näitä ei muissa tarvinnut enää ilmoittaa. Tulli pyysi vielä tilausvahvistuksen tarkistusta varten. Tämän jälkeen tuli ilmoitus veron maksusta, jota tuli vajaa 8e, maksoin nettipankissa ja parin päivän päästä paketti saapui. Ainut harmitus oli, että ilmaistuotteestakin jouduin maksamaan veroa, joka oli siis laskettu tuotteen alkuperäisestä hinnasta. Kyllä on tullilla nyt hommia, kun kaikki nämä 22 euron yli menevät iHerb-tilaukset selvittävät! Koska suurin osa varmasti tilaa edelleen juuri tuon n. 35 euron edestä eli kaikki ne paketit jäävät ymmärtääkseni tulliin.

 • Itselleni tuli tällä viikolla alle 50 dollarin paketit ihan normaalisti ilman selvityksiä. Eli eivät ne jokaista pakettia pyydä selvittämään.

 • Tilasin taas iHerbistä, loppusumma on nyt 40,06 usd + 4 usd postikulut ja näistä tulee veroa 4,97 euroa (laskettuna maaliskuun valuuttakurssilla) eli juuri jää tuon 5 euron rajan alle. Jos tilaus olisi jäänyt alle 40 usd, olisi tullut 6 usd postikulut, jolloin vero olisikin ollut suurempi, joten piti jotain pientä löytää tilaukseen lisäksi. Aika tarkaksi säätämiseksi siis menee, jos ei halua veroja maksaa, jos paketti nyt tulliin sitten sattuu jäämään. Enkä uskaltanut ilmaistuotettakaan ottaa tuohon, ettei sitä vaan lasketa taas verolliseksi alkuperäisen hintansa mukaan. No nähtäväksi jää, pitääkö taas tehdä tulliselvitys. Jossain vaiheessa kuitenkin tulee tarve tilata jotain yli 40 dollarilla (esim. Sun Warriorin riisiprotskua tms.), täytyy sitten taas laskeskella, että kannattaako samaan tilaukseen ottaa muutakin ja maksaa verot kiltisti vai toivoako, että katsoisivat tullissa pienen ylityksen läpi sormien ja paketti tulisi suoraan kotiin.

 • Tarkistaako tulli joka paketin? Riittääkö siihen resurssit? Vai tekeekö toimittaja laskelman tullille.

 • Eivät tarkista joka pakettia. iHerbin paketin kyljessä lukee tuo tilaussumma. Sen tarkemmin siinä ei eri tuotteita ole eritelty.

 • Muuttuiko tilauskäytäntö yrttien suhteen?
  Voiko edelleen tilata esim. Ashwagandha, Ginkgo biloba, saw palmetto lisäravinteita?

 • Voi edelleen tilata yrttejä ihan samalla tavalla kuin ennen. Eli vain tuo arvonlisäveron minimikantoraja tavaran maahantuonnissa muuttui…

 • Helposti onnistui tullaus.
  -Tilaus iHerbistä 6.3.2013. Kokonaishinta 70.47$, josta 4$ kuljetuskustannuksia.
  -Saapunut tulliin 14.3.
  -Minulle ilmoitus postitse tänään 18.3.
  -Koodilistalta löytyy suoraan lisäravinteeet-koodi.
  -Netissä ilmoitin tulliin vain tuotteista maksamani kokonaishinnan, 66.47$ ja toimituskulut 4$. Kokonaishinnassa huomioitu alennus ja rewardit.
  -Laitoin myös liitteeksi tilausvahvistuksen PDF-tiedostona.
  -Minuutin päästä tuli sähköpostissa pyyntö lähettää tilausvahvistus:) , minkä tein.
  -Heti tuli tieto maksettavasta alvista (14% x 53.35€ = 7.46€)
  -Se on maksettu ja nyt odotan pakettia postiin.
  -Kaiken kaikkiaan nopea ja helppo homma.

 • Olen tilannut paketin1.3., eikä vieläkään ole tullut perille, aikaisemmin tilaamani tulleet

  perille n.7-8 pv. Olen tiedustellut asiaa paikallisesta postista, eivät tienneet mitään.
  Pitäisiköhän olla jo huolestunut ? Jos se olisi jäänyt tulliin, niin eiköhän sieltäkin olisi pitänyt tulla jo ilmoitus ?
  Olen tilannut Herbistä vasta muutaman kerran ja tehnyt yhden nettitullauksen, joka sujui vaivatta. Olen seuraillut tätä sivua, joten laitoin kysymykseni tänne. Kiitos Jarkko.

 • Henna,

  Odota huhtikuun puolelle, joskus menee 4-5 viikkoa.
  Jos paketti ei tule, lähetä viesti iherb:iin. Tähän ei todennäköisesti koskaan vastata, mutta tarvitset kopion viestistä luottokunnalle.
  Tee ilmoitus luottokunnalle ja saat rahat takaisin.
  Yksi paketti on jäänyt minulla välille ja näin toimin silloin.

 • Moi Henna,

  Juuri näin kuten pillerilalleri totesi. Joskus tuossa toimituksessa voi mennä yli kuukausi…

 • Hei pillerilalleri jaJarkko ! 1.3. tilaamani paketti vihdoin perillä, kesti siis melkein 4 viikkoa, mutta ei se mitään, hyvä, kun tuli perille. Nyt uskallan taas tlata Herbistä ..

 • Nettituonti toimi nopeasti, ja puhelinpalvelukin oli ystävällistä, vaikkei aivan asiantuntevaa (koska sen hoitaa Itella, ei Tulli – puhelinnumero oli kyllä ”Tulliin”). Säätämistä tuli. Jatkossa aion tilata alle tullirajan paketteja.

  Tilasin sekä lisäravinteita, elintarvikkeita että kosmetiikkaa samassa 72 dollarin paketissa. Elintarvikkeille ei koodia löytynyt suoraan, joten otin sen tullin listasta ja lisäsin sopivasti nollia koodiin.
  http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/ulkomaankauppatilastot/luokitukset/cn/index.jsp
  Olisi tietysti pitänyt soittaa Tullista oikea koodi, mutten ollut koneella aukioloaikojen kanssa samaan aikaan. Vaikka verokanta on sama elintarvikkeilla ja lisäravinteilla, en kehdannut laittaa riisikakkuja lisäravinteiden koodilla. Koska tilasin montaa sorttia, niin joka tavara piti naputella erikseen (hinta, paino ym.). Näin ollen paljousalennus ei näkynyt tullausyrityksessäni, vaan jouduin korjaamaan sen jälkikäteen vähentämällä alennuksen yhden tuotteen hinnasta. Koko paketistani maksoin vain postikulut 4 taalaa, mutta koska Tulli ei hyväksynyt Rewardseja liitetiedostosta huolimatta, niin maksoin tullia vajaat 8 euroa.

  Ehkä pienempi Rewards olisi mennyt läpi. Sitä testaan seuraavaksi, koska tullissa odottaa toinenkin paketti. Aion laittaa tilaamani tuotteet köntässä, jotta saan vähennettyä alennukset ja pienemmän Rewardsin loppusummasta. Painon joutuu tällöin laskemaan itse, koska IHerbin lomakkeissa ei ole yhteispainoa. Ilmaistuotteita ei ”Tullin” mukaan tarvitse tullata lainkaan, mutta silloinhan niiden paino katoaa… Tiedä sitten, onko tilauksen painolla oikeasti mitään väliä.

 • Toimitus DHL:n kautta kesti 13 päivää. Neljän dollarin toimituskulut kilon paketista ei ole paljon.

 • Ei nyt osu taas silmään kohtaa missä puhuttaisiin tilanteesta, jossa tilataan kosmetiikkaa ja lisäravinteita sekaisin. Aiheutuuko tästä mitään ongelmaa kun eihän kukaan avaamatta tiedä mitä paketti sisältää ja jos sitä ei kerta missään paketissakaan lue?

 • Jäi ainakin pari pakettia tulliin. Vielä en tiedä mitkä ne olivat näistä tilauksista. $42.38, $45.91, $45.02, $56.19, $55.37. Tilaukset sisälsivät erinäisiä lisäravinteita JA osassa oli myös kosmetiikka tuotteita. Näitä kosmetiikkatuotteita kuitenkin korkeintaan 15 dollarin arvosta. Vaikea sälvitellä, mitkä noista 5 jäivät tulliin, ellen odota muiden saapumista. Tilasin nuo kaikki parin päivän sisällä. Vaikealta tuntuu tuo tulliselvitys Suomessa, sillä numerokoodina on jokin lyhyt ja lähettäjänä vain Iherb.com. Onko Iherbin tilauksia jotenkin vaikeutettu yhtäkkiä vai oliko jotkin tulauksista vain liian kalliita tuoda Suomeen tullitta? Toimituksena oli noissa tosiaan Airmail.

 • Toni kyselee nyt hyviä kysymyksiä. Itseä mietityttää sama, koska harvoin tilaan samaan pakettiin kosmetiikkatuotteita niin kalliilla. ja vielä tuohon äsköiseen, mistä voin tietää nuo tullin tarvitsemat numerot tilauksille? iherb ei tuolla tullliselvityksessä olevalla numerolla löydä mitään ja eihän se mikään tilausnumero olekaan. Onko yksinkertaisesti vain soitettava tulliin ja keskusteltava paketista ja kyseltävä numeroita siitä kyljestä esimerksiksi?

 • Usvanen: On erittäin todennäköistä tai lähes varmaa, että tulliin jääneet paketit ovat nuo yli 50 dollaria maksaneet paketit. Lähes aina paketti jää sinne tulliin jos sen hinta ylittää 50 dollaria. Eli pakettien hinnat kannattaa pitää alle 50 dollarissa…

 • Joutuuko DHL tilauksesta maksamaan erikseen vielä tuon n.20€ postituskulujen päällE ALVit? Kumpi parempi valinta jos isompaa tilaa DHL vai UPS?

 • Usvanen->Jos nuo ALV-rajat ylittyy, niin tällöin myös alvit tulee maksettavaksi. Itse en ole UPS-tilausta koskaan koittanut, joten siitä en osaa sanoa juuta tai jaata. DHL Express on ainakin toimiva vaihtoehto isompien pakettien suhteen.

 • Moikka! Tää on hyvä sivu ja kirjanmerkeissä mulla muistuttamassa noista maksimisummista joilla voipi tilata ilman alveja, kiitos tästä.

  Mut nyt ollut taukoa tilailussa ja mietityttää, että onko nuo summat, joilla pystyy verottomasti tilata, muuttuneet siitä kun tämä sivu on kirjoitettu jo v. 2012? Miksi puhutte viimeisissä kommentoinneissa jostakin 50 dollarista?

  Itse olen pitänyt vain tilaukset lisäravinteiden suhteen maks 35,7 eurossa, kosmetiikassa maks 21 eurossa, ja olen näihin summiin sisällyttänyt postikulujen määrän. Näin olen rakentanut tähän saakka pakettini ilman, että olisivat jääneet tulliin ja olisi tullut lisää maksettavaa verojen muodossa.

  Kysymys siis, että onko mahdollista tilata isommilla summilla kuin edellä mainitut, ilman alveja?

  Kiitokset!

 • Moi jarkko, mikä mahtaa olla tän hetken tilanne tullimaksujen suhteeen? Oon kuullu että ne olisivat muuttuneet. Ehtisitkö avata tätä vähän?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista