iHerbin parhaat palat

Saan melko runsaasti kysymyksiä liittyen iHerb-nettikauppaan. Kysymykset liittyvät kaupan luotettavuudesta tuotesuosituksiin.

iHerb on todella luotettava kauppa, jonka suhteen minulla ei ole ollut mitään ongelmia. Viime joulun aikoihin jouduin odottamaan muutamaa pakettia kuukauden verran ja nyt keväällä yksi paketti oli matkalla 2 kuukautta. Olin jo menettänyt toivoni kyseisen paketin suhteen, mutta lopulta tuokin kadonnut lammas löytyi perille. Normaalisti toimitukset tulevat lähipostiin puolessatoista viikossa.

Itselleni on muodostunut hyvin selkeät suosikkituotteet, jotka ovat melkein kestotilauksessa. Toki kokeilen aina välillä jotain uutta, mutta aika harvoin mikään uusi tuote pystyy korvaamaan noita omia suosikkejani. Ajattelin esitellä tässä yhteydessä ne iHerbin ehdottomat helmet, joita voi hyvillä mielin suositella kenelle tahansa…

HealthForce
Tällä alalla ihan suvereeni toimija, jonka lähes jokainen tuote on suosittelemisen arvoinen. Alan yrityksistä vain ani harva pääsee laatutekijöiden suhteen edes lähelle HealthForcea. Kaikesta huomaa sen, että yrityksen takana olevilla henkilöillä on aito intohimo antaa asiakkailleen vain parasta. Jo se kertoo aika paljon firman arvoista, että he eivät ole lähteneet ottamaan asiakkailtaan helppoja rahoja pois raakakaakaoon liittyvillä tuotteilla, koska eräiden HealthForcen taustahenkilöiden mielestä kaakao ei ole sopivaa ihmisravintoa. Oma näkemykseni kaakaosta on suvaitsevampi, mutta arvostan tuollaista selkärankaa. ”Superfood”-bisneksessä kun sattuu olemaan hirmuinen määrä toimijoita, jotka voisivat myydä vaikka kanankakkaa ”superfoodina”, jos vain ihmiset ostaisivat sitä.

Olen esitellyt Onnistuneet Kaupat sivuilla ison kasan HealthForcen tuotteita, mutta en vielä kaikkia. Esimerkiksi Vitamineral Earth puuttuu tuolta Onnistuneet Kaupat sivuilta, vaikka kyseinen tuote on tällä hetkellä yksi ehdottomista suosikeistani koko iHerbin valikoimista. Vitamineral Earth sisältää arvokkaita ravinteita ja se on myös tehokas apu kehon myrkkyjen poistoa ajatellen. Kyseinen jauhe sisältää mm. voikukanjuurta, maarianohdaketta ja corn silkkiä, jotka ovat ehkäpä ne parhaat jutut, jotka tukevat maksan toimintaa. Kaiken hyvän lisäksi Vitamineral Earthin maku uppoaa minuun ihan täysin. Mietin pitkään, että mistä tämä maku on niin tuttu, kunnes muistin M.A.C-mehujään. Ainakin omasta mielestäni maku muistuttaa hyvin paljon tuota jäätelöä, jota tuli syötyä lapsena ihan tolkuttomia määriä.

Myös MacaForcelle on pakko antaa erikoismaininta. Ylivoimaisesti paras maca mihin olen törmännyt. Siis aivan omaa luokkaansa. MacaForcen osalta ei olla tyydytty vain siihen, että on tungettu macaa purkkiin. HealthForce on miettinyt myös sitä, että miten se macan koko potentiaali saadaan kaivettua sieltä kätköistä esiin. MacaForceen onkin lisätty mm. kasa erilaisia yrttejä, joten tämän macan kohdalla ei oikeastaan voida puhua enää mistään macasta vaan synergiasta.

Kun käytät niitä ravinteikkaimpia ruokia, joita usein myös ”superfoodeiksi” kutsutaan, niin kannattaa aina joskus miettiä näitä eri ruoka-aineiden yhteisvaikutuksia, jotta saat usein melko kalliista jauheista ne optimaaliset hyödyt. Monissa HealthForcen tuotteissa tämä asia on mietitty sinun puolestasi valmiiksi, mutta voit täydentää kokonaisuutta esimerkiksi nauttimalla Vitamineral Earthin kanssa Vitamineral Green-jauhetta, jotka toimivat loistavasti yhdessä! Tai jos vaikka teet suklaata laadukkaasta kaakaosta, niin kannattaa ehdottomasti lisätä sinne suklaamassan joukkoon jotain muutakin kuin kaakaota ja hunajaa. Esimerkiksi kun itse tein viimeksi suklaata, niin jo pelkästään macaa taisi tulla huomattavasti enemmän kuin kaakaota. Tähän kun lisää vielä vaikka HealthForcen Vitamineral Earth+Green combon, reishin, cordycepsin ja muutaman muun yrtin, niin kasassa alkaa olemaan varsin toimiva paketti.

Itse muuten kuulun siihen ryhmään, jonka mielestä kaakao on huono isäntä, mutta hyvä renki. Tällä tarkoitan sitä, ettei suuret kaakaomäärät sovi ainakaan minulle. Käytän kuitenkin kaakaota harkiten useamman kerran viikossa, koska haluan päästä käsiksi sen tuomiin terveyshyötyihin ja etenkin sen kykyyn toimia loistavana kuljetusaineena esimerkiksi yrttejä ajatellen. Kaakaota ei tarvitse syödä desikaupalla, sillä yleensä jo kohtalainen ripaus riittää ja 2-3 tl kaakaojauhetta on jo melko paljon. Suklaan valmistusta ajatellen tykkään itse korvata osan kaakaosta carob-jauheella. Carob on muuten niitä ruokia, joita ei kannata syödä raakana. Eli älä osta koskaan raakaa carob-jauhetta, vaan valitse aina paahdettu versio. Raaka carob ei nimittäin oikein sula ja voi näin aiheuttaa isoja ongelmia.

Sun Warrior Ormus Supergreens
Tämä ei kaipaa paljoa esittelyjä. Loistava viherjauhe, joka on itselläni päivittäisessä käytössä.

Madre Labs C-vitamiini
Ehkä kuitenkin se iHerbin paras ja tärkein tuote? Jos siis ajatellaan sitä, että mitä tuolla parilla kympillä saa… No, ehkä joku hyvä D-vitamiini pääsee samalle tasolle.

Mushroom Science
Lääkinnällisten sienien osalta Mushroom Sciencen tuotteet ovat parhaita mihin itse olen törmännyt. Omat suosikkini ovat reishi, cordyceps ja Lions´s Mane

New Chapter
Nostan tämän brändin luotettavuuden ja laadun suhteen lähes HealthForcen tasolle. New Chapterilta päivittäisessä käytössä ovat kalaöljyn lisäksi sinkki, kurkuma ja inkivääri.

Maine Coastin merilevät
Maailman parhaat levät vihdoin saatavilla myös iHerbistä. Dulse ja Kelp ovat ehdottomia suosikkejani.

18 KommenttiaKommentoi

 • Kiitos taas blogauksesta!
  Tiedätkö onko iherbissä hyviä ph-tippoja tai miksi niitä sanotaan?

  Ph-tasolla ajatellen mihin kategoriaan raakasuklaa kuuluu?

 • Hei Myy,

  Itselläni ei ole kokemusta ph-tipoista, joten en voi suositella mitään…

  Kaakao taitaa olla aika hapan, mutta suklaata ajatellen kokonaisuus tietysti riippuu siitä, että mitä siihen suklaamassaan laittaa.

 • Hei Jarkko,

  Kiitos akneoppaastasi, se on aivan mahtava! Haluaisin kuitenkin kysyä vielä ulkoisesta ihonhoidosta. Mitä mieltä olet luonnonmukaisista ihonhoitotuotteista, esimerkiksi tällä hetkellä käyttämästäni Hauschasta? Siis, ovatko nämäkin iholle liikaa ja parempi olisi pitäytyä vain öljyssä?

  Olisi kiva kuulla mielipide tähän, itse olen hieman hukassa. Ja lisäksi minulla on juuri nyt nuo Hauschkat melko loppu, joten olisi hyvä sauma muuttaa tapojaan jos on tarvetta :)

 • Moi Maria,

  Kiitos palautteestasi! Tuollainen viesti lämmittää todella kovasti mieltä…

  Dr Hauscha ja muut luonnonmukaiset ihonhoitotuotteet ovat huomattavasti parempia kuin ne ”tavalliset” vaihtoehdot. Mahdotonta sanoa sitten, että mikä on liikaa ja mikä ei. Yksiöllisiä eroja on niin valtavasti. Se mikä sopii toiselle, ei sitten välttämättä toimi jonkun muun kohdalla ollenkaan.

  Itse en näe mitenkään erityisen tarpeelliseksi käyttää noita luonnonmukaisia, brändättyjä ihonhoitotuotteita, mutta toisaalta monet ovat saaneet niistä apua. Voin oikeastaan vain neuvoa kuuntelemaan itseäsi, eli seuraamaan ihosi kuntoa, oli valinta sitten Dr. Hauschan tuotteet tai joku muu…

 • Aivan totta! Joskus tuosta joku minulta kysyikin, mutta en oikein osannut auttaa, kun ei ole noita omia lemmikkejä eikä näin mitään kokemusta kyseisestä tuotteesta. Mutta todennäköisesti loistava tuote kyseessä…

 • Hei Jarkko!

  Ensinnäkin, kiitos paljon blog(e)istasi! Niistä on varmasti apua itselleni tulevaisuudessa. Haluaisin esittää toivomuksen kirjoituksesta. Olen itseopiskelua harrastava opiskelija, joka on tällä hetkellä lukemassa yliopiston pääsykokeisiin. Haluaisin keskittyä paremmin lukemaani sekä myös muistaa siitä paremmin. Mitä lisäravinteita opiskelijan kannattaisi lisätä ruokavalioon? Toisin sanoen, mitä minun kannattaisi tilata iHerbistä opiskelutuloksien parantamiseksi?

  Terveisin,
  Jari

 • Kiitos paljon vinkeistäsi. Osaatko sanoa miksi HealthForce ei pidä kaakaota ihmisille kelvollisena? Tai ylipäänsä kaakaon haittapuolista?

  Vielä yksi kysymys, oletko Garden of Lifen tuotteita testannut ja onko niistä mielipidettä?
  Olen itse kokeillut joitain heidän tuotteitaan ja tykännyt varsinkin tästä proteiinijauheesta, mikä on tehty 14 eri idusta:
  http://www.iherb.com/Garden-of-Life-RAW-Protein-Beyond-Organic-Protein-Formula-22-oz-622-g/22343?at=0

  Sitten tämä monivitamiinivalmiste on kanssa ollut kokeilussa, siinä on aika karmea maku kyllä:
  http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Vitamin-Code-Liquid-Multivitamin-Formula-Orange-Mango-Flavor-30-fl-oz-900-ml/24314?at=0

 • Hei,
  Oletko kuullut, että iHerbistä ei saisi enää tilauttua Suomeen? Kuulemma kun yrittää tilataa lentorahdilla tulee vaan Suomen tullin linkki, jossa seuraava teksti:
  Lääkkeitä, lääkevalmisteita, rohdoksia, ravintolisiä ja luontaistuotteita koskevia kieltoja ja rajoituksia
  Lääkevalmisteiden hankkiminen ja vastaanottaminen postitse Euroopan talousalueen (Eta = EU + Norja, Islanti,
  Liechtenstein) ulkopuolisesta valtiosta on kiellettyä.
  Eläinlääkkeiden hankkiminen ja vastaanottaminen postitse Suomen ulkopuolelta on kiellettyä.
  Huumausainetta sisältävää lääkevalmistetta ei saa hankkia eikä vastaanottaa postitse Suomen ulkopuolelta.
  Yksityishenkilö voi hankkia postitse henkilökohtaiseen käyttöönsä laillisesti hankittuja resepti- ja itsehoitolääkevalmisteita
  toisesta Eta-maasta korkeintaan kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Muuten yksityishenkilö ei
  saa hankkia lääkevalmisteita lainkaan

 • LOISTAVAA!
  Ystäväni oli tilaamassa ja antoi tämän viestin….
  Melkein meinasi tulla suuri ahdistus!
  Mutta kaikki hyvin siis! 😉

 • Moikka,

  laitoin tilaukseen muutamat vitamiinit nyt näin aiheesta innostuneena ja oisinkin halunnut vähä kysellä tilaamisesta ja sen etenemisestä..

  Itsellä tilauksen status on vielä ”Waiting for Approval”, ilmeisesti normaalia?

  Minkähänlaisella aikataululla tuo tilaus etenee?

 • Edelliseen viestiin vielä lisään..

  VUODEN 2013 ALUSTA HUOMIOITAVAA:

  Max 21 euron tilauksia voi tehdä EU:n ulkopuolelta, jos ei halua maksaa ylimääräisiä veroja. ALV nousee 24 prosenttiin (esim. kosmetiikka) ja elintarvikkeissakin (luontaistuotteet) verotus nousee yhdellä prosentilla eli 14 %.

  2013 lähtien voi siis tilata ALV 14% tuotteita turvallisesti maksimissaan 35,70eurolla, JOS postikuluja ei lasketa mukaan. Postikuluissa vero on 24%, joten postikulut syö tilausta entisestään.

 • Hei Ritu,

  Olet oikeassa. Nuo uudet säädökset tosiaan vaikuttavat aika huomattavalla tavalla iHerb tilauksiin… Valitettavasti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista