Imperiumin vastaisku

Törmäsit ehkä alkuviikosta tähän uutiseen, jossa margariineja valmistavan yrityksen järjestämässä rasvakeskustelussa julistettiin jälleen pyhää totuutta. Erinomaisesti rasvatut ”asiantuntijat” olivat edelleen samaa mieltä siitä, että tyydyttyneet rasvat aiheuttavat valtimokovettumatautia ja kaikkea muuta kamalaa…

Unileverin margariinibisnes on kokenut ison kolauksen, kun ihmiset ovat huomanneet sen kuinka heitä on vedetty nenästä ja ovat tämän jälkeen ruvenneet syömään margariinimössöjen sijasta kunnon rasvaa. Ei olekaan ihme, että margariinifirmojen järjestämiä brändin kohentamiseen tarkoitettuja sirkuksia järjestetään yhä kiihtyvällä tahdilla. Sirkuksen pelleinä toimivien Uusituvan, Fogelholmin, Standbergin ja kumppaneiden kommentteja lueskellessa ei pysty olemaan nauramatta, sillä niin älyttömiä ne ovat. Tosin hymy hyytyy aika nopeasti siinä vaiheessa, kun rupeaa ajattelemaan niitä miljoonia ihmisiä, jotka ottavat nämä virallista sairastuttavaa linjaa myötäilevät näkemykset tosissaan. Varmasti moni tuonkin uutisen lukenut päättää luottaa viralliseen margariini-näkemykseen ja tätä kautta sairastuttaa itsensä entistä pahemmin statiineja ja viljoja mussuttamalla.

Virallisen linjan edustajat ja puolestapuhujat ovat joko todella tyhmiä, sokeita tai sitten heidän kätensä ovat niin tiukasti sidottu jonkun lompakon ympärille, että he eivät suostu huomaamaan nenän edessä näkyvää totuutta. Virallisia ravitsemusohjeita noudattamalla sairastuttaa itsensä enemmän kuin todennäköisesti ja vastaavasti epävirallista linjaa noudattamalla voi parantaa itsensä lukemattomista sairauksista. Esimerkiksi diabetekselle voi sanoa heipat muutaman viikon päästä siitä, kun muuttaa ruokailutottumuksia edes hiukan järkevämmäksi. Näitä lukuisia paranemistarinoita ei virallisen linjan arvokkaat asiantuntijat suostu edes katsomaan, sillä nämä parantuneet ihmiset ovat täysin väärällä tavalla parantuneita, koska he eivät ole suostuneet osallistumaan vuosisadan vedätykseen, jonka keskeistä osaa näyttelee mm. maaginen kolesterolihypoteesi.

Jos sinä tai joku läheisesi kärsii esimerkiksi diabeteksesta, niin etsi tietoa niistä ihmisistä, jotka ovat nujertaneet diabeteksen virallisia ohjeita noudattamalla. Jos löydät yhdenkin tapauksen, niin onneksi olkoon! Etsi sen jälkeen tietoa niistä entisistä diabeetikoista, jotka ovat koittaneet esimerkiksi Mr. Heikkilän ohjeita. Löydät varmasti aika paljon mielenkiintoista materiaalia…

6 KommenttiaKommentoi

 • Kiitos taas loistavasta krjoituksesta!

  Osaatko sanoa mitä valkoisia siemeniä näkyy aina välillä hampunsiementen joukossa? Ilmeisesti jotain viljaa?

  Entä miten raparperin oksaalihappo – Pitäisikö siitä olla huolissaan?

 • Moi Laura,

  Itse olen törmännyt hampunsiementen joukossa monennäköisiin siemeniin, mutta ainakin kotimaisten hampunsiementen seassa on välillä vehnänjyviä… Ne kannattaa poimia sieltä pois.

  En olisi raparperinvarsien oksaalihaposta ollenkaan huolissaan. Sitä raparperia pitäisi syödä niin paljon, ennen kuin haitat rupeaisi näkymään…

 • Myös koviin rasvoihin perustuen voisi aivan hyvin kehitellä elintarvikeinnovaatioita. Miksi kuitenkin halutaan panostaa kasvimargariineihin ym.? Ovatko todella kaikki pehmeitä rasvoja puoltavat tutkijat lahjottuja/tyhmiä/lääketeollisuuden talutusnuorassa?

  Aamulehdessä kerrottiin juuri uudesta tutkimuksesta, joka osoitti rasvaisen kalan, ruisleivän ja mustikan superruuaksi. Mistä se ruisleipä sinne joukkoon tupsahti?

 • Hyviä kysymyksiä Jari. No ei varmasti kaikki ”tutkijat” lukeudu tuohon kategoriaan. Ehkä he vain näkevät asiat sillä tavalla, kuin meidät on opetettu näkemään. Eli ovat nielleet esimerikiksi kolesterolihypoteesin niin syvälle kurkkuun, ettei siitä pysty ravistelemaan itseään enää irti. Se on tietysti sinänsä ihan inhimillistä…

  Juu, tuo ruisleipä putkahtaa aina joka paikassa todellisena superruoakana. Ruisleivällä on niin vahva asema kulttuurissamme, että sen superruokastatusta lienee mahdotonta kumota.

 • Hieno blogi sulla jota olen lukenut jo pitkään.

  Tuosta diabeteksesta kirjoittaessa kannattaisi eritellä, tarkoitatko tyyppi ykköstä (krooninen, mitä EI luokitella elintapasairaudeksi) vai tyyppi kakkosta (huonoilla elämäntavoilla hankittu). Näillä sairauksillahan (jotka muuten luokitellaan eri sairauksiksi) on kehossa eri toimintamekanismit (googlaa vaikka perustieto).

  Ykköstyyppiä ei ihan niin vaan parannetakaan, vaikka elämäntavoillaan ja ravinnolla tekisi kaikkensa. Siksi nousee karvat pystyyn kun muuten näin loistavassa blogissasi yleistät ko. asiaa.

 • Moi Matilda,

  Olet ihan oikeassa, että nuo olisi aina hyvä eritellä, sillä kyse on eri sairauksista. Arkikielessä kuitenkin usein puhutaan vain diabeteksestä, joten itsekin tähän aika usein ”sorrun”. Vähän sama juttu kuin syövän suhteen. Syöpähän on vain yleisnimitys hyvin erityyppisille sairauksille..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista