Instant Maitake ja Shiitake

295671_10151532785888172_1562723158_n
Four Sigma Foods on tuonut markkinoille kaksi uutta mielenkiintoista sienijuomaa, joista haluan kertoa muutamalla sanalla.

Instant Maitake
Maitake eli koppelokääpä on kotimaan metsistäkin tuttu sieni, joka on perinteisesti arvostettu korkealle sen herkullisuuden ja lääkinnällisten vaikutusten perusteella.

Koppelokääpä saattaa kasvaa yli puoli metriä leveäksi. Sen voi löytää niin elävien kuin kuolleiden tammien tyveltä tai juurilta. Tosin se on meillä täällä Suomessa kovin harvinainen, joten sen keräämättä jättäminen on varsin perusteltua. Turun Ruissalon tammimetsät lienee Suomen parasta koppelokääpämetsää jos joku haluaa kyseisen käävän nähdä luonnossa.

Jos puhutaan koppelokäävän lääkinnällisistä ominaisuuksista, niin mainittava on ainakin nämä kuusi asiaa:

 1. Parantaa immuunijärjestelmän toimintaa
 2. Tasapainottaa verensokeria
 3. Edistää sydämen terveyttä
 4. Ehkäisee vatsavaivoja ja ruoansulatusongelmia
 5. Voi alentaa korkeaa verenpainetta
 6. Voi olla apua laihduttamisessa

FSF Instant Maitake sisältää tuplauutetun koppelokäävän (30% polysakkarideja) lisäksi myös inkivääriä, C-vitamiinipitoista ruusunmarjaa ja 900mg Tulsia, joka on yksi arvostetuimmista rohdoksista. Tulsi tukee vastustuskykyä ja siitä voi löytää apua myös esimerkiksi stressinhallintaan.

Instant Maitaken maku on omasta mielestäni erinomainen. Pehmeys ja tasapaino kuvaa tuota makua ehkä parhaiten. Joku saattaa huomata pienen inkiväärin tuoman mukavan kirpeyden. Instant Maitake ei sekoitu nesteeseen ehkä ihan yhtä helposti kuin muut FSF:n Instantit, mutta mikään ongelma tuo ei kuitenkaan ole.

Kokonaisuudessaan Instant Maitake on upea synerginen kokonaisuus, jota suosittelen testaamaan! Kaikista maistamistani sienituotteista tämä nousee ihan sinne kärkijoukkoon.

Instant Shiitake
Instant Shiitakkeen pääraaka-aine on nimensä mukaisesti tuplauutettu Shiitake (30% polysakkarideja) tai suomalaisittain tutummin sanottuna siitakesieni. Siitake on erittäin arvostettu ruokasieni etenkin Aasian maissa. Se sisältää kaikki välttämättömät aminohapot ja paljon mineraaleja.

8613475568_8955712a28_b

Löydät siitakesientä melkein mistä tahansa kotimaan marketista. Suosittelenkin jokaista koittamaan siitaketta ruoanlaitossa, koska mielestäni siitake on monella tapaa ehdottomasti yksi upeimmista raaka-aineista, mitä marketeistamme löytyy.

Siitakkeen lääkinnällisiä ominaisuuksia on tutkittu runsaasti:

 1. Ehkäisee kasvaimien muodostumista
 2. Voimakas antiviraalinen vaikutus
 3. Parantaa immuunijärjestelmän toimintaa
 4. Voi auttaa erilaisissa allergioissa
 5. Voi olla apua hampaiden reikiintymistä vastaan
 6. Tukee maksan toimintaa

Yksi FSF Shiitake annospussi sisältää 900 mg hyvälaatuista Schisandraa, joka on rohdoskasvien osalta yksi tämän hetken suurimmista suosikeistani. Mitä enemmän olen Schisandraa tutkinut, niin sitä vakuuttuneemmaksi ja innostuneemmaksi olen siitä tullut.

Schisandran lisäksi Instant Shiitake sisältää voikukanjuurta, joka on loistava juttu maksan terveyttä ajatellen. Kaiken kruunaa ruusunmarjajauhe, joka on todellinen C-vitamiinipommi ja auttaa ainesosien imeytymisessä. Eli kasassa on todella upea ja loppuun asti mietitty sienijuoma.

FSF Instant Shiitake on omasta mielestäni varsin hyvänmakuinen, jossa pääraaka-aineen maku pääsee oikeuksiinsa. Tuotteeseen ei ole lisätty makeuttajaksi steviaa toisin kuin muissa FSF Instanteissa on tehty.

Sienivisa
Järjestän yhdessä Four Sigma Foodsin kanssa sienivisan. Kilpailussa on 10 sieniaiheista kysymystä ja jokaiseen kysymykseen on kolme eri vastausvaihtoehtoa. Parhaiten vastanneiden kesken arvotaan kaksi Four Sigma Foodsin tuotepakettia, jotka sisältävät Instant Maitaken ja Instant Shiitaken. Kilpailuaika päättyy 30.9.2013.

Pääset sienivisaan tästä linkistä.

5 KommenttiaKommentoi

 • Onko sinulla tietoa Muira Puamasta, Tongkat ali:sta Yohimbe Bark:sta, kun puhutaan seksihalujen nostamisesta? Olli Posti noita suosittelee, kuten myös macaa. Mitä mieltä olet? Miten muuten voisi saada seksihaluja nostettua?

 • Hei Toni,

  Hyvä kysymys!

  Nuo mainitsemasi jutut on varmasti hyviä valintoja. Tuohon samaan joukkoon nostaisin myös esimerkiksi Cordycepsin.

  Kun puhutaan seksihalujen nostamisesta, niin meillä on käsissä tosi laaja aihe. Yrttien varaan tuota ei tietysti pelkästään kannata rakentaa. Voin palata aiheeseen joskus laajemmin omassa postauksessa.

 • Jep, kiitos. Jokin aika sitten jollekin kysyjälle lupasit juttua liittyen muoveihin ja niiden haittoihin, itseänikin kiinnostaisi tietää, kuinka suuri merkitys muoveilla on esimerkiksi tertosteroni tasoihin.

 • Olenko ymmärtänyt oikein, että FSF ei enää valmista/myy Shiitake-juomaa, että viimeiset ”erät ” on myynnissä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista