International Airmail

Onko kukaan muu miettinyt sitä, että minkälaisissa oloissa iHerbistä tilattu paketti viettää tuon 10-päivää, joka siltä matkaan keskimäärin menee? Itse olen tätä puntaroinut varsin ahkerasti ja tullut siihen tulokseen etten mitään herkästi pilaantuvaa ainakaan kesäaikaan tule iHerbistä tilaamaan.

On kuitenkin varsin todennäköistä, että tuotteet altistuvat kuljetuksen aikana melkoisille lämpötilojen vaihteluille ja etenkin kesäisin suoranaiselle kuumuudelle.

Tilasin tammikuun alussa iHerbistä pussillisen Navitasin pähkinöitä, jotka maistuivat sen verran epäilyttävälle (todennäköisesti härskiintyneitä), etten niitä uskaltanut syödä. Pähkinät olivat reissussa yli 2 viikkoa. En tiedä oliko laatu jo lähtökohtaisesti huono vai kärsikö herkät pähkinät matkan rasituksista.

Jos jollain on tarkempaa tietoa näistä International Airmailin ”olosuhteista”, niin informoithan meitä tietämättömiä!

5 KommenttiaKommentoi

 • Mietin samaa asiaa, kun tilasin cashew-pähkinöitä. Halvat Now Foodin pähkinät olivat tullessaan jo kellertyneitä, vaikka maistuivat vielä ihan hyvälle. Vähän kalliimmat Navitaksen pähkinät tulivat erinomaisina perille. Olivat samaa laatua kuin luontaistuotekaupassa myytävät. Kaikkein kalleimpia (kilohinnaltaan) Woodstockin pähkinöitä en ole vielä tilannut, mutta kokeilen niitäkin vielä jossain vaiheessa.

  Luulen, että kuljetusolosuhteiden lisäksi myös valmistusolosuhteet vaikuttavat, Halvin ei välttämättä aina olekaan halvinta, jos se on huonolaatuista. Ehkä sinulla kävi vain huono tuuri? Oletko tehnyt reklamaatiota iHerbiin?

  http://ommia.blogspot.com/

 • Tähän yhteyteen laitan vinkin hyvästä kotimaisesta luontaistuotekaupasta, josta saa huippulaatuisia pähkinöitä. Tuoreus on viimoisen päälle kohdillaan: http://www.vitaravinne.com

  Tältä Vitaravinteen Juhalta sain arvokkaita vinkkejä pähkinöiden säilytykseen:

  Juha totesi, että pähkinät pitää säilyttää viileässä, pimeässä ja kuivassa paikassa. Jääkaappi ei ole oikea säilytyspaikka, koska siellä on niin kosteaa. Jos hyviä säilytysolosuhteita ei löydy, niin pähkinät voi (pitää) pakastaa.

  Varmaan minulla oli sitten käynyt huono säkä noiden Navitasin pähkinöiden kanssa, kuten totesit. Ehkä pitää antaa niille vielä uusi mahdollisuus. Toisaalta tuolta Vitaravinteelta saa niin hyviä pähkinöitä, että tuskin tulen jatkossa pähkinöitä muualta ostamaan kuin sieltä.

  Yleensä olen herkkä noiden reklamaatioiden suhteen, mutta tällä kertaa katsoin sormien läpi, koska en voinut olla varma mistä tuo huono laatu johtui.

 • Kitos vinkistä! En ole tuollaista kauppaa ennen huomannutkaan. Siellähän on erittäin hyvät valikoimat.

 • En nyt puhu iherbin pähkinöistä, vaan Kuudes aisti- liikkeestä ostamistani.
  Ostin sieltä ison pussin luomulaatuista pähkinäsekoitusta. Säilytin pähkinöitä
  kannellisessa rasiassa keittiön kaapissa, en jääkaapissa, koska liikkeessäkin
  ne olivat kaupassa isossa sammiossa. Nautiskelin pähkinöitä päivittäin,
  yhtenä päivänä huomasin rasiassa jotain lentä’viä ötököitä. Minulla ei ollut tuolloin
  aikaa ryhtyä tutkimaan asiaa, ja pähkinät saivat olla rasiassa omissa oloissaan
  muutaman viikon, kansi ei ollut tiiviisti kiinni. Joulun jälkeen muistin asian ja tarkoitukseni
  oli hävittää rasia pähkinöineen. Rasia oli täynnä lentäviä hyönteisiä ja kaapissakin niitä
  lenteli. Heitin ulos 25 asteen pakkaseen pähkinät ja kaiken muun kaapissa olleet
  tavarat ja pesin kaapin. Heitin pähkinät roskiin, mutta muut tavarat toin takaisin. Kohta kaappi
  taas vilisi hyönteisiä. Tarkastelin lähemmin kaappia, vapaana olevissa rei´issä, joihin hyllyn
  kannattimet kiinnitetään, näkyi jotakin töhnää. Tyhjensin taas kaapin ja pesin sen uudestaan ja kaaputin reiät tyhjiksi ja lopuksi vielä käytin desinfektio ainetta. Silti vielä
  harvakseltaan näkyy lentäviä hyönteisiä. Luullakseni ne ovat Intiankoisoperhosia,
  joita tulee munina pähkinöiden mukana. Harmittaa kovasti, mielihalu meni pähkinöihin.
  Olisiko niitä pitänyt säilyttää jääkaapissa ja onkohan tämä vain luomupähkinöiden ongeölma. Ajatus, että pähkinöissä on jotakin näkymättömiä munia, jotka kasvavat
  toukiksi ja sitten kärpäsiksi… yök
  t. hyönteisfoobikko

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista