Jaa iloa!

Bongasin tämän pätkän Jaakon blogista:

Mitä jos ensi kerralla odottaessasi bussia kysyisit viereiseltä henkilöltä “Mitä kuuluu?”. Mitä jos ensi kerralla odottaessasi bussia hymyilisit viereiselle henkilölle? Ja tiedän. Kun seisot seuraavan kerran bussipysäkillä ja muistat tämän tekstin, ehdottaa mielesi sekunnissa noin 872 syytä miksi viereinen ihminen ei halua kuulla suustasi mitään. Lisäksi noin 981 syytä, jotka pyörivät “mitäköhän tuo ajattelee minusta” -mantrojen ympärillä.

Voi kuitenkin jopa olla, että jokainen tavallisesta poikkeava, hyväntahtoinen toimintamalli laittaa liikkeelle aallon joka rikkoo rajoittavia uskomuksia moneen kertaan, suorasti – ja epäsuorasti.

Tämä on oikeastaan erittäin tärkeä asia ymmärtää!

Jos teet jotain joka saa toisen ihmisen puhumaan siitä muille – vaikutat epäsuorasti usein lukemattomiin ihmisiin. Kun tilaat ravintolassa vakavalla naamalla 2 ranskanperunaa (done by Ilkka Koppelomäki), puhuu tarjoilija toiminnastasi työkavereilleen monta päivää. Työkaverit taas samaa tarinaa eteenpäin jne. Jo huomattavan pieni toiminta, joka rikkoo tutun toimintamallin, saa aikaan merkittäviä epäsuoria vaikutuksia.

Voitaisiinko avata sydäntä vähän enemmän elämälle? Sanoa avoimemmin asioita, pyytää apua, jakaa unelmia ja kertoa mielipiteitä? Harjoitella näiden asioiden toteuttamista ihan jokapäiväisissä, arkisissa asioissa?

Vau! Voiko asiaa enää paremmin ilmaista? Ei voi… Tässä kuitenkin tiivistetysti viisi juttua, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä hyvinvointia helposti, ilmaiseksi sekä milloin ja missä vain:

1. Hymyile

2. Jaa hyvää

3. Älä murehdi

4. Iloitse muiden menestyksestä

5. Ole kiitollinen

Tulevia artikkeleita

* Kalkketumisesta on pyydetty lisäkirjoituksia, joten huutoon on vastattava…

* Loiset herättivät todellisen kysymysryöpyn!

* Lasten ravitsemus kiinnostaa ja syystä

* Refluksitauti

* Jojobaöljy

* Takapihan villiyrtit (kesä lähestyy)

Ja paljon muuta on luvassa ihan lähiaikoina. Jos mieltäsi askarruttaa jokin terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä asia, johon kaipaat vastausta, niin laita ihmeessä postia osoiteeseen: jarkko@raikasweb.com. Jos itse en tiedä vastausta, niin etsin henkilön, joka tietää…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista