Juustoportin luomukirnuvoi

Olen pitkään haikaillut luomuvoin perään ja vihdoin sitä näyttää olevan saatavilla myös tavallisista marketeista. Tästä saamme kiittää Juustoporttia, joka on tuonut kesän kynnyksellä markkinoille nipun uusia luomutuotteita. Suosittelen tätä Juustoportin luomuvoita jo pelkästään sen kauniin maun takia…

Pizzaa ilman vehnäjauhomyrkytystä

Vehnäjauhoista luopuminen aiheuttaa leipomisen suhteen omat vaikeutensa. Esimerkiksi kunnon pizzaa ei käytännössä pysty tekemään ilman vehnäjauhoja. Jonkinlaisia korvaavia pizzapohjia pystyy virittelemään vaikkapa kookosjauhoista:

1 dl kookosjauhoja
3 kananmunaa
noin 1,8 dl kookosmaitoa
noin 0,8 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa

Sekoita ainekset huolellisesti ja levitä pellille. Esipaista 190 asteisessa uunissa noin 10-14 minuuttia.

Jos et pidä kookoksen mausta, niin ei kannata kokeilla.

Pizza oli hyvää, mutta vielä herkullisempaa oli auringon kypsyttämät tomaatit, joita säväytti basilika, mahtavan makuinen kevätsipuli, mozzarellajuusto, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Uskomaton makujen sopusointu!

            

9 KommenttiaKommentoi

  • Ilmeisesti tämä Juustoportin luomuvoi on tullut tällä viikolla kauppoihin. Tai ainakaan itse en ole siihen aiemmin missään törmännyt..

  • Jos ei pidä kookoksen mausta, voi kokeilla korvata kookosjauhot quinoa-jauhoilla. Ei tosin pysy kovin hyvin kasassa, jos vertaa vehnäjauhoon, mutta neutraalimman makuista kuin kookos. Kiitos pizzavinkistä!

  • Moi HaLo,

    Ja kiitos erinomaisesta vinkistä. Quinoa varmasti toimii ja jotkut saattavat tykätä myös tattarijauhoista ajatellen tuota pizzapohjaa. Tattari sopii ainakin erilaisiin suolaisiin piirakkapohjiin erinomaisesti.

  • Tattarijauhot olis kyllä hyvä vaihtoehto myös, olin unohtanut ne kokonaan… Joskus olen blendannut myös luomukaurahiutaleita ja käyttänyt kaurajauhoja–sitoo paremmin taikinaa :)

  • Pizza pohjaksi voi käyttää Juustoraastetta pelkästään. Laitan yleensä sinileima emmentalia ja Turunmaan kermajuustoa sekaisin, jottei tule liian väkevä! Pysyy kasassa oikein loistavasti. Täytteet vaan raasteen päälle ja päälle myös raastetta tietenkin. Paistan aina vain uuni vastuksilla, en siis tasalämmöllä!

    Näin voi myös valmistaa minkä tahansa piirakan. Toimii! Ei tule ähkyä, kun ei sisällä hiilareita!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista