Kalsiumpommi – Osa 1

Lupailin taannoin kirjoittaa kalsium asiasta hieman lisää ja tässä sitä juttua nyt tulee… Aihe on sen verran laaja, että julkaisen tätä juttua useammassa osassa, jotta kerralla ei tule liikaa asiaa. Ainakaan itse en aina oikein jaksa keskittyä lukemaan pitkiä blogipostauksia, joten en näe myöskään mielekkääksi kirjoittaa sellaisia.

Kun puhumme kalsiumiin liittyvistä ongelmista, on meillä käsissämme monia erillaisia näkökantoja. On täysin mahdotonta sanoa, että mikä näistä näkökulmista on lähinnä totuutta. Varmaa on vain se, että kalkkeutuminen on vakava terveysriski, joka aiheuttaa lukuisia sairauksia.

Kalsiumista puhuttaessa kuulee yleisesti vain huolenaiheita siitä, että saako sitä kalsiumia varmasti riittävästä. Onhan meitä vuosikymmenet peloteltu teorialla, jonka mukaan luut napsahtelevat poikki, jos et syö runsaasti kalsiumia. Sitten juodaan litratolkulla maitoa ja syödään kourakaupalla kalsiumpillereitä paremman luuston toivossa. Ja mikä on saavutettu lopputulos? Olemme osteoporoositilastojen kärkimaita. Maidosta puhuttaessa on syytä muistaa se, että perinteisen Valion vesimaidon juominen ”kalsiumtarpeen” täyttämiseksi, on todellista hölmöläisen hommaa. Maidon sisältämät proteiinit nimittäin korreloivat veren kalsiumin kanssa ja edistävät kalsiumin erittymistä virtsaan. Voikin hyvällä syyllä hieman ihmetellä tuota Valion propagandaa. Maidon suhteen on olemassa myös eräs toinen ongelma, nimittäin nanobakteerit, joista puhun myöhemmin lisää.

Meidän on tärkeää sisäistää myös se tosiasia, että osteoporoosilla ei ole juurikaan mitään tekemistä kalsiumin kanssa. Itse tosin kyllä mielellään vältän koko osteoporoosi-termin käyttöä, koska kyseinen touhu on aikamoista medikalisointia. Osteoporoosista väitellyt dosentti Teppo Järvinen on todennut, että “osteoporoosi ei aiheuta murtumia, vaan altistaa niille”. Kansanterveyden edistämisen näkökulmasta osteoporoosiin liittyvät massiiviset tutkimukset ja avokätinen lääkitseminen on todella arveluttavaa toimintaa. On laskettu, että yhden murtuman estämiseksi tarvitaan tuhansia mittauksia ja lisäksi murtumien ehkäisyyn käytettävien lääkkeiden vaikutus on hyvin mitätön. Kun tähän lisätään vielä se, että millaisen laskun tämä leikki aiheuttaa veronmaksajille, voidaan puhua jo todellisesta vedätyksestä. Eli siis medikalisoinnista. Jos haluat vahvistaa luitasi, niin tuijota kalsiumin sijasta mieluummin esimerkiksi magnesiumiin ja piihin.

Moni meistä ei ole koskaan kuullut mainittavankaan kalsiumin mahdollisista haitoista tai kalkkeutumisesta. Nykyään tuo kalkkeutuminen on todellinen vitsaus, joka näyttelee merkittävää roolia lukuisten sairauksien taustalla, aina syövästä niveltulehduksiin. Kun käyt lääkärissä ja valittelet jotain sairautta, niin lääkäri tuskin mainitsee mitään tästä asiasta, vaikka syytä olisi. Syykin tähän on selvä, sillä lääketeollisuus tienaa sairauksilla, ei terveydellä. Ja onhan tuo kallkipilleribisneskin melko tuottoisaa, koska liidun kaivaminen maasta ei maksa juuri mitään ja näin sitä sitten pystytään myymään aivan käsittämättömällä katteella. Kylmä tosiasia on kuitenkin se, että mitä enemmän tätä kalkkeutumista ollaan tutkittu, sitä huolestuttavimpia ja tylympiä viestejä olemme saaneet.

Kalkkeutumisen vaikutuksista puhuttaessa voimme käyttää esimerkkinä helposti hahmotettavaa juttua. Ajattele 80-vuotiasta vanhusta ja 5-vuotiasta lasta. Tämä elämän ehtoopuolta elävä vanhus kärsii todennäköisesti erilaisista kolotuksista, väsymyksestä, jäykkyydestä ja aika usein myös jostain vakavammasta sairaudesta. Sitä vastoin 5-vuotias lapsi on notkea, elastinen, liikkuva, kivuton ja terve. Tämä on helppo hahmottaa mielessä. Oletko koskaan miettinyt sitä, että mistä tämä ero johtuu? Miellämme luontaisena asiana sen, että vanhuuteen kuuluu kaikenlainen raihnaisuus. Mutta mistä tämä raihnaisuus tulee ja miksi toiset vanhukset juoksevat pitkiäkin lenkkejä, kun toiset eivät pääse omin avuin ylös edes sängystä? Hyvin merkittävä tekijä tämän kaiken taustalla on juuri tuo kalkkeutuminen ja sen aiheuttamat ongelmat. En lupaile tässä mitään ikuista nuoruutta, mutta jos pysyt välttämään kalkkeutumista, niin voin melkein taata sinulle terveitä päiviä todella kauas. Eli tässä puhutaan nyt tosi isosta jutusta!

Nopeasti tämä kaikki voi kuulostaa uskomattomalle, mutta mitä enemmän tähän asiaan tutustuu, niin sitä selvemmäksi kaikki käy. Kalkkeutuminen liittyy läheisesti lukuisiin sairauksiin ja kun kalkkeutumista pääsee eroon, monet sairaudet paranevat. Ja syytä on korostaa sitä, että kalkkeutuminen on monien sairauksien suhteen se syyllinen, eikä mikään ”seuraus” tai ”oire”. Prosessina kalkkeutuminen on todella mielenkiintoinen aihe ja sen suhteen on olemassa erilaisia koulukuntia. Kerron tästä asiasta lisää seuraavassa osassa.

3 KommenttiaKommentoi

  • Aika karu video… Eikö noissa edellisissä eduskuntavaaleissa ollut jotain muutakin häslinkiä tuon ääntenlaskennan kanssa?

  • Ainakin se sähköinen äänestys meni mönkään viime vaaleissa ja jossain piti ottaa uusi kierros. Tuo sähköinen äänestystapa takulla tappaa pienpuolueet ja ihmisen asialla olevien pääsyn.

    Mutta suurin ihmetykseni on viime päivinä ollut miksi tämä asia ei kiinnosta juuri ketään????

    Kohta suomi on eu:n osavaltio eikä sekään kiinnosta.
    Toivottavasti sentään uurnille muistavat mennä huhtikuussa vaikka eipä silläkään vaikuta olevan vaikutusta, kun äänet jakaa tietoenaattori eniten maksavalle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista