Kesän kuumimmat trendit

1. Paljasjalkakävely. Uskomaton euforia helposti. Jätä sukat sekä kengät sisälle ja mene nautiskelemaan metsään. Terveysvaikutukset voit tuntea saman tien.

2. Pakurin metsästys ja pakurista valmistetut kesän herkkujuomat. Keitä pakurista ja koivunlehdistä runsaasti teetä. Jäähdytä se ja käytä sitä jääteen tapaan. Kyseinen jäätee toimii loistavana pohjana myös kesän juhlajuomiin. Haluaisin olla niissä ylioppilasjuhlissa, jossa tarjotaan esanssiselta maistuvan boolin sijasta kunnon pakuriboolia.

3. Puiden halaaminen. Kyllä. Olen ihan tosissani. Ei ihan samaa tasoa kuin paljasjalkakävely, mutta tämäkin toimii. Vaikutusta voit tehostaa halaamalla ilman kenkiä. Tunnet saman tien kuinka hengitys tasaantuu ja syke laskee. Stressi häviää ja pian et voi olla hymyilemättä.

4. Lähteiden metsästys. Kansalaisen karttapaikka tarjoaa niin loistavat välineet lähteiden metsästykseen, että jokaisella meistä on mahdollista löytää se oma lähde.

5. Luonnonvarojen kerääminen. Olemme etuoikeutettuja, koska luontomme tarjoaa paljon upeaa ravintoa. Kannattaa hakea salaattitarpeet lähikaupan sijasta lähimetsästä.

4 KommenttiaKommentoi

  • Jos tarkoitat tuota pakuriteetä, niin kyllä se säilyy jääkaapissa sen 1-2 päivää, ehkä jopa pidempääkin.

    Itse pakurikääpä kannattaa kuivattaa huolellisesti, jonka ansiosta se säilyy jopa muutaman vuoden.

  • Osaatko sano miten pakuritee vaikuttaa, esim. onko sillä piristävä vai rauhoittava vaikutus (jos seassa on keitetty vaan lakritsijuurta) ja kuppiin lisätään intiaanisokeria tai hunajaa?

  • Hei oruko,

    Itse en koe pakuriteen vaikutusta piristävänä tai rauhoittavana. Ehkä se saattaa hieman ”energisoida”, mutta käytännön tuntemukset ovat aika vähäisiä.

    Sen muistan hyvin kun ekaa kertaa maistelin pakuriteetä. Join sitä illan aikana monta kupillista, sillä sitä teki mieli vain lisää ja lisää. Eli aivoit viestittivät selvästi, että keho saa nyt tästä pakuriteestä jotain sellaista, mistä minulla on ollut selkeä puutos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista