Kilpailun satoa

Järjestin joulukuussa yhdessä Four Sigma Foodsin kanssa pienen kilpailun. Saimme mukavasti vastauksia ja vastausten laatu oli korkealla tasolla. Joukossa oli muutama todella pysäyttävä tarina.

Kilpailun voittajalle ja lisäarvonnan voittajalle on ilmoitettu voitoista ja palkinnot on lähetetty heille. Kiitos kaikille osallistujille!

Four Sigma Foodsin terveiset Raikasweb-blogin lukijoille
Four Sigma Foods -tiimi kiittää kaikkia kilpailuun vastanneita, kampanjakoodeja hyödyntäneitä, Jarkkoa erinomaisesti toimivista järjestelyistä ja kommunikaatiosta sekä totta kai jokaista tuotteitamme kokeillutta tai soon-to-be-so. Erinomaisia perusteluita sienten tarpeelle, voimakkaita tarinoita ja ilahduttavia kommentteja tuli isot kasat. Juuri näiden takia teemme tätä eikä me päästäisi pitkälle ilman teitä! Shroomful Thanks!

Tässä muutama poiminta kilpailuvastauksista, joihin olen saanut julkaisuluvan
Luullakseni syy miksi kirjoitan nyt tätä tekstiä on se, että perehtyminen ravintoon ja sitä kautta terveysstrategioiden päivittämiseen on ollut itselleni tärkeä vaihe yrittää palautua haastavasta sairaudesta. Olen istunut nyt kaksi vuotta ja yhden kuukauden pyörätuolissa, koska kulutin kehoni niin totaalisen loppuun. Liikkuminen oli minulla selviytymiskeino, riippuvuus, pakkomielle, jonka avulla yritin selvitä sisältäni nousseiden hirvittävien energioiden kanssa. Terve ihminen olisi levännyt tai lopettanut liikkumisen, mutta minä en pystynyt. Vammauduin, ja siksi istun pyörätuolissa. Olin sairaslomalla 21 kuukautta.

Olin tavallinen yliopisto-opiskelija, jolla oli aktiivinen liikuntatausta. Olen rakentanut minäkuvani eri urheilumuotojen ympärille. Olin kova lirkuttelemaan naisten kanssa. Mielestäni olin ulkoisesti iloinen ja hauska, toisten ihmisten miellyttäjä, mutta sisälläni tunsin enenevässä määrin, että kaikki minussa ei ole kunnossa. Siihen aikaan minulla ei ollut vielä tietoisuutta omasta tilastani ja alati pahenevasta sairaudesta. Englanninkielisessä kirjallisuudessa tästä sairaudesta käytetään nimitystä codependency, outer-dependency tai external-dependency.

Olen ollut paranemisen tiellä arviolta 16 kuukauden ajan. Tämä vaihe on ollut samaan aikaan hirveää ja myös levollisuutta tuovaa. Joka kerta kun luutunut tuska pääsee itkun kautta sisältäni ulos, koen ja tiedän, että levollisuus, ilo ja onnellisuus lisääntyvät. Tätä prosessia on vaikeaa kuvata sanoin. Mutta on mahtavaa, kuinka paljon edistystä reilussa 1,5 vuodessa voi jo tapahtua.

Ennen romahtamistani en tiennyt ravintoasioista juuri mitään. Söin kuten ympärilläni elävät ihmiset: aamupuurot marjoilla, leipää, margariinia. Pasta-, riisi- ja perunapitoisia lounaita ja päivällisiä. Ei juuri salaattia, vähän vihanneksia silloin tällöin. Söin paljon eineksiä, koska kiireinen elämänrytmi vei miestä, eikä ruoanlaitto juuri kiinnostanut.

Keväällä 2011 aloin kehoni ja mieleeni liittyvien ongelmien takia lukea Antti Heikkilän nettisivuja. Hänen kriittinen kirjoitustyylinsä ja valtavirrasta poikkeavat ajatukset koskettivat, koska polvieni hoitamisessa oltiin tehty hoitohenkilökunnan puolelta vakavia virheitä. Tiesin omakohtaisesti, että systeemissämme on epäkohtia.

Heikkilän jälkeen alkoi oma ravintostrategioiden päivittämiseni. Aloin lukea Olli Postin tekstejä, Jaakko Halmetojaa, lainasin kirjoja, opiskelin. Se, mihin kaikkeen tässä on uppoutunut, on ollut erittäin mielenkiintoista. En ole tällä hetkellä mikään guru, mutta vähintään valveutunut ravinnosta kiinnostunut tavis. Olen huomannut hyvin selvän muutoksen omassa kehossani ravintoasioiden päivittämisen jälkeen. Ennen kaikkea laadukkaan ravinnon nauttiminen on yksi tapaa rakastaa ja pitää huolta itsestäni.

Tällä hetkellä arkeeni kuuluvat mm. lääkinnällisesti sienet (FSF instants), pakurikönttejä kotiseutuni metsistä, kotimaisia marjoja (mustikka, karpalo, mustaherukka, puolukka, tyrni), EKOLOsta kaikenlaista ruokaa (kaakaot, kaakaopavut, goji, mulperi, inkamarjat, maca, chia jne.). Yleensäkin olen pyrkinyt enemmänkin korvaamaan suorastaan huonot ravintovaihtoehdot (Mäkkäri, hese jne) laadukkaammilla vaihtoehdoilla.

Paranemiseni jatkuu edelleen. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet kovaa aikaa. Kun katson elämääni taaksepäin, en voinut kuvitella kuinka hyvän olon voin vielä saavuttaa. Se on ollut hieno lahja. Minua kiehtoo myös, kuinka upeaksi elämä vielä voi muuttuakaan kun pysyn paranemisen tiellä.

Tällä hetkellä minulla on salainen toive, jota en ole vielä läheisilleni uskaltanut paljastaa: Flunssaton talvi! Se olisi ihmeellistä. En tiedä olenko koskaan elänyt talvea ilman flunssaa. Nyt eletään joulukuun loppupuolta, enkä ole vielä sairastanut, vaikka lähipiirissäni on ollut jos jonkinmoista tautia. Ehkä tärkein elementti kokemukseni mukaan ollut lääkinnällisten sieniä tuominen ruokavaliooni. Toki täytyy ottaa huomioon monenlaiset synergiavaikutukset, mutta niistä en niin hirveästi vielä ymmärrä. Mutta kaikkinensa, elämä on tällä hetkellä hyvään suuntaan menossa.
-Mies 29v

Minulla on jonkin sortin paniikkitauti jäänyt nuoruudesta ja joskus syönyt jotain lääkettäkin siihen. Nykyäänhän en mihinkään synteettiseen koske ja olen löytänyt FSF:n reishin. Sitä kun otan reilun annoksen, kolmekin pussia kerralla teen joukossa, niin minulla menee jännitykset pois ja pystyn olemaan rentona sosiaalisissa tilanteissa, joissa minulla juuri tämä paniikki kärjistyy muuten. Upea tuote ja olen ikionnellinen siitä, että olen sen löytänyt ja saanut avun.
-Sanna

FSF:n Longevity ja Performance ovat tuoneet elämääni samaa vaikutusta mitä intensiivinen joogatreeni: keskittymiskykyä, stressittömyyttä, fyysistä kestävyyttä, elinvoimaa. Olen eniten vaikuttunut juomien mentaalisesta vaikutuksesta, siitä miten mieli tuntuu kirkkaammalta ja miten hälyisän arjen keskellä pystyn olemaan rauhallinen vaikka pienten poikien isänä se ei aina helppoa olekaan.
-Juha

2 KommenttiaKommentoi

  • Moi Jarkko! Halusin vaan tulla kiittämään sua tosi kattavasta ja selkeästä akneoppaasta, oon ahminut sen tietoja ja samoin varmaan kaikki sun kirjottamat artikkelit täällä. Mulla on aina ollut ihan perushyvä iho, mitä nyt joku pikkunäppy silloin tällöin, mutta nyt iho on lyhyessä ajassa mennyt mun mittapuulla ihan kauheeseen kuntoon. En ikinä ennen ajatellut miten paljon ihon kunto voi vaikuttaa itsetuntoon ja mielialaan, mutta nyt ei kyllä pahimpina päivinä tekis edes mieli poistua omasta kodista. Päätin, että nyt siihen saa tulla muutos ja päätin jättää esim. gluteenin pois ruokavaliosta. Olen jo aiemminkin katsonut mitä syön, mutta nyt haluan ottaa kaikki keinot käyttöön. Laadukkaat lisät, kuten d, msm ja kalaöljy ovat jo käytössä, mutta iHerbistä lähti kunnon tilaukset tulemaan (esim. madre c ja ormus supergreens). Samoin tilasin kokeiluun FSF:n instantteja.. Olo on hyvä, iho ei ole vielä sanonut juuta eikä jaata mutta aion jatkaa kokeiluani ja toivottavasti saan myös jonkinlaisia tuloksia :) Kiitos!

  • Kiitos Nasu kommentistasi! Varmasti tuloksia tulee ajan kanssa. Joskus niitä tuloksia tulee nopeasti ja joskus se voi viedä pitkänkin ajan. Mutta harvoin kukaan joutuu pettymään…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista