Kumpi maistuu paremmalta: voi vai margariini?


Kuva klikkaamalla suuremmaksi.

Sami Garamin mielipidekirjoituksessa oli muutama niin hyvä pointti, että se kannattaa ehdottomasti lukea.

Onhan se aika totta, että suomalainen ruokakeskustelu keskittyy lähinnä pelkästään ”tieteelliseen puoleen”, eikä niihin oleellisimpiin asioihin, eli miltä se ruoka maistuu, miltä se tuntuu ja mitä syömämme ruoka oikeasti tekee meille. Tähän havainnointiin ei tarvita tutkijoita vaan itsensä kuuntelua.

Ehkä tämä tilanne muuttuu lähitulevaisuudessa ja saamme lukea lehdistä rasva-analyysien sijasta itsensä kuuntelusta ja oikeasti toimivasta ”ruokavaliosta”, jossa syödään terveellisellä tavalla sitä mitä tekee mieli.

2 KommenttiaKommentoi

  • Olihan tuossa tosiaan hyviä(kin) pointteja, mutta oli siinä myös menneet vähän ryynit ja vellit sekaisin… En sanoisi, että esim. kouluruoan tai laitosruoan kriteerinä on terveellisyys. Ainakin sairaalassa katsoin järkyttyneenä, mitä skeidaa potilaille syötettiin ja sitä samaahan se on muuallakin. Joku aneeminen pikku kasa kaali- tai porkkanaraastetta ei asiaa pelasta. Mutta halpaahan sen pitää olla, ja siltä se näyttääkin.

  • Näinhän se on. Kriteerinä on hinta, hinta ja hinta… Lopputuloksena vähärasvaista ja perunapainotteista ”ruoan korviketta”. Tämä taitaa tosin olla esimerkiksi Pekka Puskan mielestä todellista terveysruokaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista