Kyseenalainen HPV-rokote

Kuten varmasti olet kuullut, niin Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan on liitetty HPV-rokote papilloomavirusta vastaan. Rokotteiden antaminen alkaa marraskuussa.

Papilloomaviruksesta tunnetaan yli sata muotoa, joista niin sanotut korkean riskin HPV-virukset (mm. 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45 ja 51) altistavat naispuoliset kantajansa kohdunkaulan syövälle. Suomeen rantautuvan HPV-rokotteen vaikutus kohdistuu HPV-tyyppejä 16 ja 18 vastaan.

Mielenkiintoista on se, että näiden HPV-rokotteiden vaikutusta syövän estoon ei ole todistettu. Onkin vähintään outoa, että lääkeyhtiöiden mainosten mukaan heidän rokotteensa ottamisen myötä välttyy kohdunkaulan syövältä. Esimerkiksi THL:n rokoteosaston johtaja Terhi Kilpi on todennut (Mediuutisten haastattelu 27.4.2008), että HPV-rokote ei ole ehtinyt estää yhtäkään syöpätapausta, joten sen lopullista tehoa ei tiedetä.

Lisäksi lääkeyhtiöt liioittelevat kohdunkaulan syövän vaaraa.

  • 90% papilloomavirusten aiheuttamista sukupuoliteitse leviävistä infektioista paranee itsestään.
  • Vain hyvin pieni osa infektioista voi ajan kuluessa johtaa syövän esiasteen kehittymiseen.
  • Kohdunkaulan syöpään sairastuu Suomessa vuosittain noin 170 ihmistä. Sairastuneista 90% on elossa viiden vuoden kuluttua sairastumisesta.

Oma asiansa on sitten HPV-rokotteiden aiheuttamat mahdolliset haittavaikutukset. Lääkeyhtiöiden mukaan mitään merkittäviä haittavaikutuksia ei tietenkään ole. Todellisuus taitaa olla kuitenkin ihan jotain muuta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Englannissa on raportoitu lukuisista vakavista ongelmista liittyen HPV-rokotteisiin.

Jokainen kohdunkaulan syöpätapaus on tietysti liikaa, mutta tämänhetkisten tietojen perusteella HPV-rokotteen ottaminen rokotusohjelmaan on vähintään kyseenalaista. Ainakin omasta mielestäni on varsin ihmeellistä, että rupeamme rokottamaan lapsia rokotteella, jonka teho ja turvallisuus herättää paljon kysymyksiä

Rokotteiden varaan omaa terveyttään ei kenenkään pidä rakentaa. Kohdunkaulan syöpää vastaan tehokkaimmat suojautumiskeinot on rokotteen sijaan oman immuniteetin vahvistaminen sekä kondomin käyttö. Myös Papa-kokeessa käyminen säännöllisesti on enemmän kuin suositeltavaa. Jos olet ottanut HPV-rokotteen, niin Papa-koetta ei todellakaan kannata unohtaa toisin kuin monet virheellisesti luulevat ja lääkeyhtiöt saattavat uskotella.

Jos haluat lukea aiheesta lisää, niin kannattaa tutustua Mercolan näkemyksiin.

17 KommenttiaKommentoi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista