Lähimarketin pastöroimattomat juustot

Olet muutamaan otteeseen todennut, että S-marketistakin voi löytää pastöroimattomia juustoja. Itse en ole niitä nähnyt, tosin en ole etsimällä etsinytkään, koska tuoteselosteet ovat niin pieniä, että ne nähdäkseen tarvitsee melkein suurennuslasia. Eli voitko kertoa nämä pastöroimattomien juustojen nimet?

Tässä ne ovat. Valikoima on melko suppea, mutta hienoa, että edes nämä ovat tarjolla. Jos näitä ei löydy S-markettisi hyllyltä, niin pyydä kaupan henkilökuntaa tilaamaan niitä valikoimiin.

Näistä markettijuustoista tämä on oma suosikkini…

Tätä en oikein voi suositella. Maistuu pahville.

Ihan hyvä emmental. Tosin häviää maussa esimerkiksi Valion mustaleimalle.

Valmistettu lampaan raakamaidosta. Todella voimakas maku, jota joko rakastaa tai sitten inhoaa…

12 KommenttiaKommentoi

 • Mikähän noista olis lähinnä valion edamia tai sitä arkijuustoa? Minä en muita juustoja juurikaan saata syödä, en vaan pidä juuston mausta. Eikä lapsetkaan kovin voimakkaista mauista pidä.

 • Puutarhuri -> Luulen, että varmaan lähimpänä noista ovat Appenzeller ja Gruyere. Tosin omat lapseni eivät noita suostu edes maistamaan. Eivät kyllä muutenkaan pidä erityisesti juustoista.

  Mikko-> Kyllä!

 • Testasinpa noita sun mustikkamuffinssejakin minkä ohjeen olit tuonne resepteihin laittanu ja on kyllä kieltämättä aika hyviä viljattomiksi! Yllätti kyllä positiivisesti, ulkonäkö ei ole mikään kaikkein paras ja taikinakin poikkeaa melkosesti normaalista taikinasta, mut maku on hyvä. Kookoksen maku ehkä jakaa mielipiteitä mut minä oon aina tykänny siitä. Kaakaonibsejä käytin jauheen sijaan, toimii niinkin. :) Kiitos vaan ohjeesta, ja jos on lisää jotain vastaavia niin laitahan niitäki tänne.

 • Mustikkamuffari ketjussa ilmoitit kertovasi ”köyhän miehen” fiesta molesta. Missäsäpäin blogia se on?

 • http://www.raikasweb.com/terveellisia-herkkuja

  Tuossa kirjoituksessa oli puhetta tee-se-itse fiesta molesta. Tiedä sitten, millä mallilla Jarkon kehitystyö on tuon fiesta molen suhteen…

  Itsellä ollut vähän samat aikomukset kehitellä fiesta molen tyylinen jauhesotku, mutta ongelmaksi on muodostunut lähinnä tomaattijauheen heikohko saatavuus. Pitäisi saada jostain reilu satsi tomaattijauhetta, jotta voisi aloittaa jauhesekoitusten testailut. Kellään tiedossa, mistä saisi isohkoja pusseja tomaattijauhetta, suht. halvalla? Yks vaihtoehto on tietysti kuivattaa itse tomaatteja ja laittaa jauheeksi; en ole vielä semmoiseen viitsinyt ryhtyä…

 • Moi,

  Olinkin unohtanut koko reseptilupauksen. Olen tyytynyt aina sekoittelemaan noita juttuja kulloisenkien mielihalujen mukaan. Joskus sekoitukset onnistuu ja joskus sitten ei.

  Tärkein raaka-aine on ehdottomasti tuo S@mpan mainitsema tomaattijauhe. Itse olen käyttänyt mahevin tomaattijauhetta. Tuota voi löytää monista marketeista ja ilmeisesti kai jostain nettikaupoista. Aiemmin ovat toimittaneet myös postitse, mutta en tiedä mikä tämänhetkinen tilanne on.

  Tomaattijauheen jälkeen tärkein raaka-aine on laadukas suola. Kun nämä on kasassa, niin loppu on sitten mielikuvituksen varassa, eikä kovin pahasti pysty epäonnistumaan. Tuossa alkuperäisessä fiesta molessa on mm. kaakaota, macaa, pellavansiemeniä ja hampunsiemeniä, mutta itse en niisä oikein tässä yhteydessä tykkää. Lisään joskus kookoslastuja, chiliä, jotain pippuria, oreganoa, basilikaa, sellerinlehteä, juustokuminaa tai mitä nyt mieleen tulee.

  Jos haluat tehdä tuosta vaikka salaattikastikkeen, niin laita ekaksi kippoon sitä tomaattijauhetta ja lisää oliiviöljyä sen verran, että koostumuksesta tulee sopiva. Sitten vain käyt lisäämään eri komponenteja ja maistele tulosta aina lisäyksen jälkeen. Hyvin nopeasti käsissäsi on paljon parempi Fiesta Mole, kuin alkuperäinen…

 • Homogenointia käytetään maidossa/ jogurtissa separoitumisen ehkäisemiseksi, juustonvalmistuksessa rasvapallopilkottua litkua ei yleisesti pitäis käyttää.

  Parmesaani, Grana Pado, Gouda (valmistajasta riippuen)… Valion Emmentalit käsitellään pastoröintia miedommassa lämpötillassa (15 sek +57 – +68) eli termisoidaan.
  Maito on todennäkösesti kuumennettu, jos selosteessa lukee pelkkä ”maito” (ei ”raakamaito” tai ”pastöroimaton”), eikä vieraskielisessäkään tekstissä ole asiasta mainintaa (opästoriserad tjsp/.jne). Juustolaatujen käsittelystä saa näpsästi tietoa googlettamallakin (esim. parmesaanin kaltainen Pecorino-lampaanmaitojuuston valmistusprosessiin pastörointi kuuluu yleisesti).
  Mm. Parmesaani ja Roquefort (joita kumpaajompaa saa jo melkein pienimmästäkin kyläpahasesta) on jo lähtökohtasesti sen verta hyvällä tavalla vahvasti makubrändättyjä, että mm. maidontuottajia/ elukoita ja niiden ravintoa/ juustomassan valmistusta ja kypsytyspaikkaa pidetään tiukasti silmällä.
  Suomessa on Se sodankyläläinen vuohifarmari, jolta saa parasta raakafetaa ja leipäjuustoa (joskus taisi saada kovempaakin juustoa?): Ruohonjuuri myy ja ukolta voi kuulemma soittamalla henk.koht. tilaillakin.

  Juustonvalmistus itsekin on lepposta puuhaa, aiheesta löytyy paljon kirjoja ja netistä blogeja. Ainakin tuorejuusto/ -levite tulee vähäisellä vaivalla niin raaka- kuin pähkinämaidostakin.

  Eräässä K-kaupassa törmäsin muuten jopa semi-hyvään juustotiskiin 😀 Yleensä ko hankitaan mieluummin kauppahallista/ paikasta, jossa pala saadaan suoraan isosta kiekosta leikattuna- tosin se S-marketin tiukkaan pakattu parmesaani menee kyllä korpeillessa.

  Myös Apilapihan yrteistä löytyy tomaattijauhetta (luomuna, netissä myy/myi ainakin Ekolo, eräät luomupiirit). Merkin toinen merisuolallinen/suolaton tomaattisotku (Bruschetta-mauste) sisältää myös basilikaa, oreganoa, sipulia, valkosipulia, paprikaa,, pippuria ja on pikahätään oiva apu (tomaatin kanssa kun itella pitää melke aina olla basilikaa).
  Myös kokonaisia kuivattuja tomaatteja (pussissa) löytyy mm. Ruohonjuuresta.
  Aurinkokuivatut tomaatit öljyssä (luomutkin) on usein pästöroitu (purkissa on kärpäsen kokoinen maininta).
  Omat kuivaamiset kannattaaa hoitaa kesä-heinäkuussa luomupiirin kautta tilaamalla (jollei omia),kun hinta/kilo on alhaisimmillaan. -Jos tilaa/aikaa/viitseliäisyyttä riittää, herkkua saa valkosipuli-yrttiöljyihin säilmällä. Perinteisissä italiano-resepteissä kuivatut liotetaan valkoviinissä ja/tai -etikassa ja pannaan öljyyn (samalla öljy saa oivan aromin ja sen voi käyttää salaattikastikkeena).

 • … Ja tuohon omaan fiesta moleen kannattaa ehdottomasti kokeilla kuivattuja kukkia (teeaineksia tai omasta phasta/ Sonnentorin kukkaisia mausteseoksia, ruusua, apilaa jne..).

  [tarkennanpa: Parmesaania, Grana Padoa, Goudaa ei siis termisoida: vaan Valio koettelee niin Emmentaaliansa].

 • … Ja omaan fiesta moleen kannattaa ehdottomasti kokeilla erilaisia kukkamausteita/ teeaineksia kaupasta (esim. Sonnentor)/ omala pihalta: ruusu, kehäkukka, apila…

  (tarkennanpa: parmesaania, grana padoa, goudaa ei termisoida: vain Valio koettelee sillä Emmentaaliansa)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista