Lahjaidea

Nyt kun nämä kaupallistetut juhlapäivät eli isänpäivä ja joulu lähestyvät kovaa vauhtia, alkaa monen mielessä kiehua suuri kysymys: mitä ostaa lahjaksi?

Sen sijaan, että paketoisit jotain tuttua ja turvallista, kannattaa kääntää katseet siihen miten voisit oikeasti antaa läheisellesi oikeasti jotain merkittävää. Mielestäni yksi ehdottomasti parhaista tavoista tähän on antaa lahjaksi hyvää ruokaa. Kääri pakettiin purkillinen mielettömän upeaa kookosöljyä, spirulinaa tai vaikka pussillinen maagista chlorellaa. Tai miksi et antaisi mieluummin laadukasta suolaa tai hunajaa kuin paketin transrasva-suklaata, josta tulee paha olo? Liitä antamasi ruoka-aineen mukaan lyhyt ja ytimekäs tiivistys kyseisen lahjan ominaisuuksista ja sen suomista hyödyistä. Voit käyttää apuna omien kokemustesi lisäksi esimerkiksi Jaakon Superfoodit.com sivua.

Tämänkaltainen lahja muistetaan pitkään, sillä se on poikkeuksellinen, mutta erityisesti siksi, koska se voi muuttaa lahjan saajan elämän. Jokainen meistä on kiinnostunut omasta terveydestään. Jopa ne paatuneimmat sipsien syöjät ja koffin lipittäjät. Yksi spirulinapurkki voi olla kimmoke kohti uutta ja terveellistä elämää. Ei olekaan parempaa lahjaideaa kuin antaa lähimmäiselle vaihtoehto.

7 KommenttiaKommentoi

 • Mä olen ajatellut tilaavani iHerbistä kasan D-vitamiinipurkkeja… Ja ehkä jotain kivaa siihen päälle. Olen samaa mieltä, ja myös siitä, että mitään turhaa tavaraa ei kannata ostaa.

 • Miten sitten joku David Favor elää joka päivä kaakaolla?

  Answer: Koska sen kaakao on hyvää, ja 100% fermentoitua (eli siitä tulee tasapainonen, jatkuva hyvä olo – etenkin kun sen yhdistelee taitavasti muiden juttujen kanssa).

  Ja itsekin olen vielä hengissä.. Tietenkin jos saan kaakaosta jotain liikaa, kroppa sammuttaa ruokahalun ajoissa kaakaon(kin) osalta. Voi mennä vaikka kuukausi ettei tee mieli – ja sillon en tietenkään väkisin syö, yhtä vähän kuin koittaisin väkisin olla syömässä jos jotain alkuperäistä luonnon ainetta tekee mieli.

  Kummallista tämä nutritionismi. Toivoisin jo, ettei jengi enää jaksaisi kontrolloida syömisiään (tai muutenkaan tekemisiään) jonkun ”virallisen” eristetyn ”faktan” perusteella. Ne *faktat* vaihtelee vuodesta (ja gurusta) toiseen. Se, mikä pysyy, on kehon viisaus luonnon aineiden – ja kaiken hyvän ja luonnollisen – kohdalla. Siis mielihalumekanismi, ”following ur bliss”.

 • Juuri eilen fiilisteltiin Jaken kanssa karaokessa sitä, miten nykyään me eletään pelkillä superfoodeilla. Ja nekin osat meidän safkoista, mitä ei virallisesti luetella ”superiksi”, on laadultaan ja ravitsevuudeltaan samaa tasoa. Eli ei jäävuorisalaattia, vaan villirucolaa. Ja päälle Fiesta Mole & raaka luomu merilevä, vähän aitoa Parmeggianoa.
  Ei tee enää mieli mitään huonompaa tai laimeampaa. Ja siksi on niin kovat energiat ja fiilarit – ja vapaus tehdä mitä vaan, syödä tai olla syömättä. Kaikki ravinnevarastot koko ajan täynnä.

  Ennen se oli vitsi, että vois ”melkein elää pelkillä supereilla”. Nykyään ei huonompi enää houkuttele.
  Ja sama juttu kaikilla elämänalueilla. Ituhippien mielestä meillä menee taatusti liian lujaa. En silti aio hidastaa, vaan kiihdyttää.
  Vaikka sitten vähän joutuisi maistamaan sitä ”liian stimuloivaa” biodynaamista valkosipulia. Mulla on muutakin tekemistä kuin pelkkä meditointi. Tykkään ottaa iisisti, mutta tykkään myös räjähtävästä Actionista, kun iskee inspiroiva idea. Siihen tarvitaan myös Energisoivaa, inspiroivaa Ruokaa – joka on samalla huipputerveellistä ja nuorentavaa. Ja äärimmäisen maukasta.

 • Olli toi esiin erittäin tärkeän pointin, eli tuon itsensä kuuntelun. Joillekin tuo kaakao sopii huomattavasti paremmin kuin toisille. Sama juttu pätee tietysti mihin tahansa ruoka-aineeseen.

  Tästä kaakaosta on ollut viime aikoina paljon juttua liikenteessä. Ihan hyvä asia, että asiaan tuodaan erilaisia näkökulmia. Tosin liiallinen ”penkominen” on tietyssä mielessä turhaa, koska mistä tahansa syömästämme ruoasta löydetään halutessaan jotain terveydelle haitallista.

 • Veikkaan, että kaakaon(kaan) tutkimus tuloksineen ei ole ihan suoraviivaista tulkittavaa. Pitäisi mm. tietää tarkemmin, mitä on tutkittu kaakaona, sillä esim. tavallisen supermarketin hyllystä saatava luomukaakaojauhe ei vastaa sitä, mitä superfoodpiireissä tarkoitetaan kaakaolla. Voi olla, että vastaa osittain, mutta voi olla, että eroa on kuin yöllä ja päivällä. Toisaalta kaakao on myös hyvin herkkä homeille, joten pitäisi tietää sekin, miten homemyrkkyjen mahdollinen osuus (vaikutus) on suljettu pois.

  Tässä tulee taas osaltaan esiin se, että puhutaan tieteen ja tutkimuksen nimissä, mutta lähtöasetelma on sen verran epäselvä, että tutkimuksen tulosten tulkinnassa pitäisi olla hyvin varovainen. Tai pitäisi tehdä uusi tutkimus :).

 • Olet oikeassa P.P. Itse en tätä nykyä anna ruoka-aineisiin liittyville tutkimuksille kovinkaan paljoa painoarvoa, sillä niin villiä touhua se on. Katseet on syytä kiinnittää aina ensimmäiseksi tutkimuksen rahoittajaan. Esimerkiksi Mars-yhtiö on tunnetusti rahoittanut paljon kaakaoon liittyviä tutkimuksia. Monien maitotutkimusten taustalla vaikuttavat taas meijeritoimintaan sidoksissa olevat tahot jne… Lääkeyhtiöiden rahoittamat tukimukset ovat sitten tietysti vielä oma maailmansa.

 • Monet tahot, jotka pitää kaakaoo vaarallisena edustaa sellasta näkökulmaa (natural hygiene), että kaikki paitsi hybridikasvikset ja hedelmät on myrkkyä ja meidän pitäis olla jollain puhdistusdieetillä loppu elämä.

  Kaakao on superterveellinen ruoka, lääke, huume ja myrkky samaan aikaan. Voi olla vaikee asia ymmärtää monille, mutta kun alkaa tutkiin luonnollisia kasveja niin alkaa huomaan, että noiden asioiden erottelu on vähän kaukaa haettua. Määrät ratkasee :). Tiettyjä juttuja ei syödä kaloreiden takia jne

  http://www.danielvitalis.com/2010/01/is-cacao-a-drug/ Tuli mieleen aiheeseen liittyen hyvä kirjotus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista