Lisäarvoa?

Syön monipuolisesti kotimaisia marjoja ja ruokavalioni on muutenkin mielestäni aika hyvin kohdillaan. Näetkö mitään syytä sille, että ostaisin ja söisin lisäksi vielä goji-marjoja?

Hankala kysymys, sillä asiaa voi lähestyä niin monelta eri kantilta.

Jos mietit gojien ostoa pelkästään edistääksesi omaa terveyttä ja hyvinvointia, niin suosittelen jättämään kyseiset marjat kaupan hyllylle. Omasta mielestäni pakastettu kotimainen mustaherukka tai mustikka pesee kiinalaiset tehotuotetut ja torjunta-aineita sisältävät gojit mennen tullen kun huomioidaan konkreettiset terveysvaikutukset, hinta ja ekologisuus. Lisäksi kotimaiset marjat maistuvat paljon paremmalta.

Toki jos saat jostain myrkyttömiä gojeja (tällä hetkellä aika mahdoton tehtävä), niin ne ovat kätevää naposteltavaa esimerkiksi reissussa, jossa pakastetut marjat ovat hieman hankalia, mutta päivittäiseen käyttöön en voi gojeja kohdallasi suositella.

Tämä on siis vain minun mielipiteeni asiasta. Eli se ei ole mikään ehdoton totuus…

Mitä mieltä olet Colonic-hoidosta?

Aika arveluttavaa toimintaa, josta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Asiaa voidaan lähestyä kysymällä sitä, että kuinka luonnollinen toimenpide suolihuuhtelu on? Tekeekö esimerkiksi mikään eläin itselleen suolihuuhtelua? Jos suolihuuhtelu olisi ihmiselle luontainen ja tarpeellinen toimenpide, olisi todennäköistä, että jo syntyessämme meissä roikkuisi letku tätä operaatiota varten.

Suolihuuhtelu voi altistaa esimerkiksi autoimmuunisairauksille, koska toimenpide huuhtoo tärkeät suolistobakteerit viemäriin. Eli kannattaa miettiä 2 kertaa ennen kuin hyppää mukaan kyseiseen leikkiin.

         

6 KommenttiaKommentoi

 • Erinomainen vastaus suolihuuhteluun. Voi olla tarpeen joissain tilanteissa muutaman kerran elämässä mutta säännölliset suolihuuhtelut ovat varmasti tarpeettomia, jopa haitallisia. Hyvin kyseenalaista on myös vetää litrakaupalla suolavettä tyhjään mahaan ja näin ”huuhdella” suolta. Nopea suurten vesimäärien nauttiminen on jo sinällään vaarallista (tuo suola vähän pienentää riskejä), mutta suolen bakteerikannan kannaltakin tällainen huuhtelu on kyseenalaista. Elimistö osaa puhdistaa itse itsensä siinä määrin kuin tarpeellista on. Suolen omaa luonnollista toimintaa voi tukea nauttimalla esim. maitohappobakteereita ja psylliumkuitua säännöllisesti.

 • Ihan mukava lukea välillä kritiikkiä näistä paljon ylistetyistä gojeista. Omasta mielestäni kyseisessä marjassa ei ole muuta ihmeellistä kuin hinta. Maistuu oudolle ja aiheuttaa iho-oireita. Todellista superfoodia.

 • Kiitos kommenteista!

  Jari -> Samanlaisia ajatuksia. Suolihuuhtelu voi tosiaan olla tietyissä tilanteissa tarpeellinen tai jopa välttämätön toimenpide, mutta ”arkisena askareena” en sitä ymmärrä.

  Hanna -> Olisi kyllä huikeaa jos noita kuivattuja kotimaisia marjoja olisi tarjolla. Marjajauheita kyllä löytyy, mutta kuivattuihin kokonaisiin marjoihin en ole ainakaan itse törmännyt. Jos joku näistä tietää, niin laitathan vinkkiä.

  Tietysti niitä marjoja voi itsekin kuivata, mutta tänä vuonna tuo sato oli sen verran huono, että ainakin meillä meni kaikki marjat suosiolla pakkaseen.

  Nimetön – > Olen kuullut muiltakin juttuja noista gojien aiheuttamista iho-oireista.

 • Mitä mieltä olette siitä ajatuksesta, että keho ei ole tottunut eikä sitä ole alunperin suunniteltu prosessoimaan kaikkea sitä myrkkyä, mitä siihen nykymaailmassa päivittäin työnnämme ja siksi tarvitsee apua puhdistumiseen ja tukkoisuuden poistamiseen?

  Itse ajattelen, että tuossa ajatusmallissa on paljonkin perää, mutta suhtautuisin kyllä varauksella minäkin kaikenlaisiin ”täystyhjennyshoitoihin” ja aloitan aina kevyimmästä päästä. Siitä on sitten hyvä edetä, jos tuntuu, että tarvitaan järeämpiä aseita.

 • Hei Anita,

  Olet ehdottomasti oikeassa. Meitä ei ole missään tapauksessa ”suunniteltu” sille myrkkymäärälle, minkä kanssa joudumme päivittäin tekemisiin. Vaikka kehomme osaakin puhdistaa itseään tehokkaasti, niin rajansa kaikella.

  Tuolta nimesi takaa löytyvästä linkissä oli mielenkiintoisia juttuja. Oikeanlainen ravinto, puhdas vesi ja liikunta ovat mainioita apuvälineitä ajatellen sotaa myrkkyjä vastaan. Apuna voi käyttää myös monia yrttejä kuten esimerkiksi maarianohdaketta, joka tukee maksan toimintaa.

  Voimakkailla puhdistusmetodeilla voidaan saada päinvastaisia tuloksia mitä tavoitellaan. Ne voivat sotkea kehomme luontaista toimintaa ja puolustusmekanismeja ja altistaa tätä kautta meidät entistä pahempaan asemaan tässä ”myrkyllisessä maailmassa”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista