Löydä lähde

Löysin Wild Running blogista loistavan vinkin lähteen löytämiseksi. Olen jo pidemmän aikaa haikaillut hyvän lähteen perään, mutta vasta eilen onnistuin löytämään sen kyseisten ohjeiden avulla.

Löytämäni lähde on monella tapaa ihanteellinen. Se on kohtalaisen ajomatkan päässä (20 km) ja sen lähelle pääsee autolla. Lisäksi onnistuin selvittämään, että kyseisen lähteen vesi on tutkitusti juomakelpoista. Eli todellinen lottovoitto!

Tässä vielä nämä toimivat ohjeet lähteen löytämiseksi.

1. Mene kansalaisen karttapaikkaan ja kirjoita osoite, jonka läheltä haluat käydä etsimään lähteitä.

2. Ala selaamaan karttaa 1:16 000 asteikolla.

3. Lähde on merkitty karttaan U-muotoisella merkillä, jonka alaosa on värjätty siniseksi. Esimerkki alapuolella.

4. Kun olet löytänyt lähteen, kannattaa katsoa ettei se ole lähellä peltoa tai isoa maantietä Jos kumpikaan näistä ehdoista ei täyty, voit lähteä tutustumaan lähteeseen paikan päälle.

5. Veden laatu kannattaa varmistaa! Omaan maku- ja näköaistiin ei pidä luottaa liikaa. Veden tutkituttaminen laboratoriossa ei maksa kovin paljoa (50-200 euroa), joten se on suositeltava vaihtoehto. Jos lähteen lähettyvillä on asutusta, niin kannattaa mennä rohkeasti kysymään tietävätkö he veden laadusta tarkemmin. Itse sain paljon tietoa löytämästäni lähteestä läheisen kesämökin omistajalta.

   

5 KommenttiaKommentoi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista