Luomun ajojahti

Viime viikolla ei voinut olla törmäämättä uutisointiin, jossa ”asiantuntijat” hyökkäsivät luomuruoan kimppuun todella kovin sanoin. Ei ollut yllättävää, että hyökkäyksen eturintamassa toimi sielunsa geenimuuntelulle myynyt kasvinjalostuksen dosentti Jussi Tammisola. Tämä Tammisola on omaksunut erittäin aktiivisen roolin geenitekniikan ja gm-tuotteiden lanseeraamisen voimakkaana puolestapuhujana maa- ja metsätalousministeriössä. Häntä voidaankin pitää hyvällä syyllä todellisena gm-teollisuuden äänitorvena, joka ei säästele kauniita sanoja ylistäessään Monsanton ja muiden alan yritysten toimintaa.

Tammisola lateli mm. Radio Rockin haastattelussa sellaisia valheita luomuruoasta, että siinä meinasi mennä aamupirtelö väärään kurkkuun. Väitteet siitä, että luonnonmukaisen tuotannon suosiminen lisää vakavia sairauksia ja on muutenkin ihmiskunnalle kohtalokasta ovat sen verran härskejä, että heikompaa hirvittää. Mitään päteviä todisteita näille jutuille Tammisola ei osannut esittää, eikä se ole ihme, koska niitä ei ole. Tammisolan mielestä ainoa oikea tie olisi täydellinen Monsanto-maailma, jossa kaikki luonnonmukainen on luonnotonta ja geenimanipulaatio vastaus kaikkiin ongelmiin. Todellisuudessa gm-ruoasta on jo nyt saatu niin hälyttäviä viestejä, ettei sen suosimiseen ole muuta syytä kuin ahneus tai tyhmyys.

Monet luomutuotteiden “vastustajat” vetoavat lähes poikkeuksetta tutkimustuloksiin, jotka osoittavat esimerkiksi torjunta-ainejäämien vaarattomuuden. Usein kuitenkin unohdetaan se tosiseikka, että nämä tutkimustulokset ovat monella tapaa varsin arveluttavia.

1. Tutkimuksien kestot ovat ymmärtääkseni korkeintaan vain muutamia vuosia. On eri asia altistua myrkyille 5 vuotta kuin 50 vuotta.

2. Tutkimuksissa ei ole huomioitu millään tavalla sitä myrkkyjen kokonaismäärää mille altistumme päivittäisessä elämässämme. Miten esimerkiksi joku kasvinsuojeluainejäämä reagoi kehossamme yhdessä ilmansaasteiden ja lisäaineiden kanssa? En tiedä kemiasta juuri mitään, mutta koulun kemiantunneilta muistan varsin hyvin sen, että jo pienet määrät tiettyjä aineita voivat reagoida voimakkaasti keskenään. Voikin vain arvailla, että mitä nämä nauttimamme kemikaalikoktailit tekevät meille…

Kun nämä 2 kohtaa lasketaan yhteen, niin voidaan helposti todeta ettei ole olemassa ensimmäistäkään tutkimusta, joka osoittaa kasvinsuojeluaineiden vaarattomuuden. Me olemme niitä koe-eläimiä, joilla näitä aineita testataan.

Jenkeissä hyökkäykset luonnonmukaista ruokaa kohtaan ovat arkipäivää, kuten alapuolelta löytyvistä videoista voitte huomata. Nyt samanlaiseen toimintaan ollaan ajautumassa myös meillä Suomessa. Tämä ei ole mikään ihme, sillä nouseva luomuinnostus ei kuuluu Monsanton ja kumppaneiden suunnitelmiin. Tulevaa on vaikea ennustaa, mutta veikkaan, että nyt nähty on vasta alkusoittoa…

5 KommenttiaKommentoi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista