Luonnollinen C-vitamiinilisä

C-vitamiini lienee yksi tutkituimmista vitamiineista. Omaan silmääni osuneet tutkimustulokset ovat kertoneet karua kieltään. C-vitamiini on todellinen ihmeaine, jonka avulla voidaan parantaa jopa syöpää. Tähän tosin tarvitaan todella suuria suonensisäisiä annoksia.

C-vitamiinin kiistattomista eduista huolimatta, ei kyseisestä ihmeaineesta juuri paljoa puhuta. Syykin on selvä. Jos ihmiset söisivät runsaasti C-vitamiinia, tippuisi lääketeollisuuden tuotot dramaattisella tavalla.

Tämänhetkinen valtion ravitsemusneuvottelukunnan C-vitamiinisuositus on 75 mg/vrk. Omasta mielestäni tämä suositus on naurettavan alhainen. Henkilökohtaisesti syön päivittäin vähintään 1000 mg C-vitamiinia.

Kuten kaikki vitamiinit, niin myös C-vitamiini olisi hyvä saada mahdollisimman luonnollisista lähteistä. Kauppojen ja apteekkien perus C-vitamiinivalmisteita en oikein voi suositella. Nämä askorbiinihappovalmisteet eivät imeydy kunnolla ja näin niistä ei ole hyötyä.

Onneksi markkinoilla on myös luonnollisia C-vitamiinilisiä. Omasta mielestäni yksi parhaista, ellei jopa paras on Madre Labsin, Madre-C, Whole-Food Vitamin C Complex valmiste. Kyseinen c-vitamiini on täysin luonnonmukaista, marjoista pakastekuivatusmenetelmällä säilöttyä marjajauhetta. Raaka-aineena on käytetty korkeita c-vitamiinipitoisuuksia sisältäviä marjoja, kuten camu camua. Yhdestä teelusikallisesta saat jopa 500 mg c-vitamiinia, jonka elimistösi pystyy hyödyntämään!

Jos minun pitäisi valita D-vitamiinin lisäksi vain yksi ravintolisä, niin se olisi ehdottomasti tämä Madre Labsin C-vitamiini. Niin loistavaa tavaraa se on!

1 KommenttiKommentoi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista