”Mahtava” rypsiporsas

Tarkoitus oli pitää bloggaustaukoa tämä joulunjälkeinen viikko, mutta eihän siitä mitään tullut…

HK:n mahtava rypsiporsas
Varmasti monen silmään on osunut uutinen, jossa HK Ruokatalo esittää keksintöineen suurta kansakunnan pelastajaa. HK:lle ei riitä pelkkä gm-possu, sillä nyt HK tuo markkinoille ”gm-rypsi-possun”.

HK Ruokatalo ei ole kertonut tiedotteissaan sitä, että onko rypsi sian luontaista ravintoa ja kuinka sian ruoansulatus soveltuu rypsille. HK ei kerro myöskään sitä, että syötetäänkö sioille sitten entistä enemmän antibiootteja, kun rypsisuokinta todennäköisesti aiheuttaa possuraukoille todellisen tulehduskierteen.

Pakuri kiellettyjen aineiden listalle
Samaan aikaan kun HK Ruokatalo ja muut lihayhtiöt saavat mellestää rauhassa ja tuoda markkinoille yhä luonnottomampia tuotteita, on Evira suuressa viisaudessaan päättänyt laittaa pakurin myyntikieltoon. Onhan tämä aika nurinkurista, että myyntikieltoon joutuu vuosituhansia käytetty aito luonnontuote, josta on olemassa tuhansia sivuja tutkimustuloksia ja etenkin paljon käytännön kokemusta, mutta samaan aikaan joku HK:n superpossu saa myyntiluvan ilman kunnon tutkimuksia.

Pakurikäävän myynti ja markkinointi elintarvikkeena ei ole sallittua, koska sieni ei ole saanut uuselintarvikkeita koskevan asetuksen (EY) N:o 258/97 mukaista hyväksyntää. Lisäksi pakurikääpää ei ole hyväksytty kansalliseen kauppasieniluetteloomme (KTMa 2006/489), joten sen kerääminen ja myyminen elintarviketarkoitukseen on Suomessa kielletty.

Puolueiden näkemyksiä
Kyselin Terveydenjuuren puitteissa suurimpien puolueiden näkemyksiä GMO-viljelyyn, kouluruokailuun ja luomuasioihin liittyen. Vihreät, kokoomus ja vasemmisto vastasivat kysymyksiin määräajan puitteissa. Sitä vastoin keskusta, SDP, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit kohauttivat vain olkiaan asian tärkeydelle ja päättivät olla vastaamatta. Etenkin keskustan suhtautuminen asiaan oli lähes huvittavaa. Tosin se sopii varsin hyvin puolueen nykyiseen imagoon.

Kokoomuksen vastaukset olivat totutun ympäripyöreitä, mutta sitä vastoin vihreillä ja vasemmistolla oli varsin selkeitä ja hyviä näkemyksiä asioista. Etenkin vasemmiston vastaukset yllättivät todella positiivisella tavalla.

Ajatuksia tulevasta vuodesta
Vuosi 2011 tulee olemaan monella tapaa mielenkiintoinen ja erittäin haasteellinen. Talouskriisi pahenee pahenemistaan, energiakriisi koputtelee ovella ja oma lukunsa on sitten lisääntyneet terveysongelmat, joita ei virallisten tahojen mukaan ole edes olemassa. On vain parempaa diagnostiikkaa.

Tulen keskittymään blogissani tulevana vuotena entistä enemmän vinkkeihin, joiden avulla jokainen meistä voi parantaa hyvinvointiaan. Heti vuoden alussa julkaisen pienimuotoisen artikkelisarjan liittyen stressiin ja sen torjuntaan. Mielestäni stressistä puhutaan aivan liian vähän siihen nähden, kuinka iso ongelma se todellisuudessa on.

               

10 KommenttiaKommentoi

 • Ei voi kuin ihmetellä jälleen tuota Eviraa. Voiko tuo perustua mihinkään muuhun kuin kiusantekoon? Tarkoittaako tämä nyt sitä, että en muka saisi kerätä omasta metsästäni pakuria syötäväksi, koska se on kielletty elintarvike? Sehän rajoittaa jo jokamiehenoikeuksia!

 • Huikea juttu tuo mielenosoitus! Uskon, että sillä saavutetaan ainakin jonkinlaista näkyvyyttä ja kenties pystytään tuomaan esiin tätä Eviran mielivaltaisuutta.

 • Saahan sitä pakuria omaan käyttöön kerätä, mutta ei saa myydä elintarvikkeena. Kuten ei raakamaitoakaan, mutta sehän onkin vaan kylpymaitoa :)

  Kerroin aikaisemmin, että ostin sen ekan kinkun joka oli luomukinkku. Jessus en ole ikinä kinusta perustanut sen sivumaun takia, mutta tuo ”luomu läsä” oli kyllä ihanaa ja suussa sulavaa. Ei mitään järkyttävää sivumakua vaan ihan taivaallista.

 • Olen itsekin ihmetellyt tuota kinkkujen sivumakua. Mistä se oikein johtuu? Tehotuotetuissa kinkuissakin on eroja, sillä joissain kinkuissa tuota sivumakua ei juuri esiinny kun taas toisissa se on aivan järkyttävä.

 • Myy: kyllä raakamaitoa saa nykyään myydä ihan itsenään :) Tässäkin on ilmeisesti ollut aikoinaan joku väärinkäsitys koskapa maitoa myyvä kauppias sai kuulla että ei ole koskaan ollutkaan kiellettyä myydä raakamaitoa maitona (ilmeisesti tuottajat suhtautuvat nihkeästi mahdollisten tautien takia ja siitä sitten lähtenyt kiertämään ettei saisi myydä).

 • Jaa-a, enpä osaa itekään sanoa mikä aiheuttaa kinkkuihin sivumakua? Meillä kokeiltiin yhden erän possuille rypsipuristetta valkuisrehuna, mutta ei se ainakaan päiväkasvua nostanut. Huonompi tulos saatiin sillä, mitä aiemmin. Joten tulimme siihen tulokseen että se ainakaan ei oikein sovellu possujen ruuaksi. Ite ollaan siis viljelty rypsiä, puristettu öljy polttoainekäyttöön ja siitä siis jäi se puriste. Antibiootteja ei kyllä turhaan anneta, vain jos tarve vaatii. Sitä en muista oliko siinä ”rypsierässä” enemmän tulehduksia, täytyypä tarkistaa asia.
  Nyt kokeilussa viljan lisäksi valkuiaisrehuksi härkäpapu, jota viljeltiin ihan ensimmäistä kertaa meidän pelloilla. Ainakin siitä sanotaan olevan hyviä kokemuksia, mutta vielä ei olla saatu omakohtaisia tuloksia. Makuunkin vaikuttaa niin moni asia..nämä on monimutkasia juttuja.

 • Rypsipossu on pahasti harhaanjohtava nimike.. Jos possu syö rypsiä sittä tulee porsaanlihaa. Mutta kun ostaa rypsipossun piknikpaistin saa 70% rypsipossua ja liki 30% soijaproteiinia+ suolaa ja kemikaaleja.

  Tuohan täytyisi nimetä SOIJApossu paistiksi.

  Ja paistilämpö mittarin reiästä pursunnut mössö ei ollut paloiteltua lihaa vaan jotain soija&liha sotkua joka pysyi koossa vain tuon verkon voimalla.

 • Uusi uskonto on syntynyt. Juutalaisuudesta ja islamilaisuudesta poiketen me sallimme sianlihan etenkin 15% pehmeää rasvaa sisältävän rypsiporsaan hekumallisen nautinnan.

  Uskonnollinen johtajamme Blondi S.Kakonen on ottanut jopa kuninkaallisista mallia ja käyttää puhuessaan itsestään ja esittäessään mielipiteitään samaa me-muotoa kuten Michael Schumacher ensimmäisenä urheilijana maailmassa, joten voidaan yleisesti olettaa lahkomme menestyvän myös kansainvälisesti.

  Lahkomme nimi on protestanteista erilaistuaksemme prosenttitantat.

  Me prosenttitantat uskomme 15 prosenttiin. Millään muilla ja varsinkaan muiden esittämillä argumenteilla ei ole väliä, koska uskomme 15 %:iin.

  12.5.2011 alkaen myös 40% vähennettynä 1/3-osalla on 15 %, samoinkuin jo aiemmin 38% miinus 33% tekee siis 15%.
  15-prosentilla on merkittävä kansanterveydellinen merkitys ja se on erittäin merkittävää, koska 15% osoittaa kovien rasvojen muuttuvan pehmeiksi rasvoiksi. 15 prosenttia on huomattava muutos.

  Niissä tapauksissa, joissa on mukana broileria asiaa ei ole aivan niin helppo laskea eli voi tulla laskuvirheitä, mutta silti lopputulos on 15 %, koska hengellinen johtajamme Blondi S.Kakonen on vakuuttunut 15-prosentista.

  Ne, jotka väittävät, ettei hengellinen johtajamme ymmärrä prosenttiosuuksien ja prosenttiyksiköiden välistä eroa ja että hän jästipää sekä että hän ei ylipäätään olisi matemaattisesti tai muutoinkaan lahjakas ovat väärässä, koska 15% on aina 15 prosenttia.

  Kun olemme päässeet viranomaisten kanssa yksimielisyyteen 15%:n huomattavasta muutoksesta, meidän ei tarvitse muuttaa tätä ensimmäisenä maailmassa kehittämäämme innovatiivistä lahkoajattelua. Uskomme varsinkin suomalaisten virkamiesnaisten ja muiden edunvalvojien liittyvän 15-prosentin uskovaisiin. 15% on vakuuttava väite myös ilman tieteellistä näyttöä, koska se ei perustu vanhaan kaavoihin kangistuneeseen matematiikkaan vaan ”liikesalaisuuteen”. Kansainvälisesti käytämme ilmaisua ”commercial secret” mikä on omiaan hämmentämään suomalaisia, moukkamaisia viranhaltijoita, jotka eivät vielä ole tajunneet 15% huomattavaa eroa.

  Liity sinäkin prosenttitanttojen kirjavaan joukkoomme ja nauti 15 prosentista. Elämäsi helpottuu, kun ei tarvitse enää turhaan vaivata päätään muilla asioilla. Me ainakin olemme kaikki nyt todella vähintäinkin 15 prosenttia.

  Ota rohkeasti yhteys minuun, siis meihin, niin selitämme yksityiskohtaisesti sinulle 15%.

  Rypsiporsas maisesti
  Me itse
  Blondi S.Kakonen
  Prosenttitantat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista