Markkinoiden paras ilmanpuhdistin

Vietämme vuorokaudesta jopa yli 90% sisätiloissa, joten sisäilman laadun tärkeyttä ei voi kylliksi korostaa. Terveellinen sisäilma on ihmiselle jokseenkin yhtä tärkeä asia kuin puhdas juomavesi.

Markkinoilla on mitä moninaisimpia ilmanpuhdistimia, mutta ehkäpä ne kaikista toimivimmat ratkaisut löytyy tässäkin tapauksessa luonnosta. Kannattaa katsoa seuraava video, jossa esitellään parhaat kasvit terveen sisäilman tuottamiseen. Suomenkielisen tekstityksen videoon saat kun klikkaat kohtaa ”View subtitles” ja valitset valikosta ”finnish”.

10 KommenttiaKommentoi

 • No tämähän oli kiva tieto, jos nyt pitää täysin paikkansa..oon vähän epäileväinen välillä tämmösiä tutkimuksia kohtaan. Mutta kyllähän nuo viherkasvit sisäilmaa parantaa, en sitä kiistä. Kaikkia noita kasveja meiltä löytyykin, olispa hauska tietää mikä on meillä sisäilman laatu. :)

 • Vaikea tosiaan sanoa kyseisten tutkimusten paikkaansapitävyyttä, mutta kyllähän nuo kasvit ovat aika huikeita juttuja jos haluat parantaa sisäilman laatua.

  On lisättävä se, että kyllähän myös noista koneellisista ilmanpuhdistimista on paljon hyötyä. Laadukas ilmanpuhdistin + kasvit tekevät yhdessä varmasti ihmeitä…

 • Vanha kansa on tiennyt nuo asiat, ainakin minun vanhat mummoni. Anopinkieli ja kultaköynnös on itselläkin joskus 20-vuotta sitten ollut kotona, pitää lähteä hankkimaan taas uudestaan. Arekapalmu on uusi tuttavuus, toivottavasti löytyy Suomesta.

  Ja jos sitten voisi ensi syksynä kokeilla asettaa ilmanvaihdon säädön yhden pienemmälle.

 • Kävin eilen itsekin ostamassa muutaman anopinkielen… Ovat edullisia ja ilmeisen helppohoitoisia, joten ei varmaan paljon parempaa sijoitusta voi tehdä.

 • ^Lähetätkö anopinkielen alun, niin saat alun kultaköynnöksestä paluupostissa :)? Se on peräisin lapsuudenkodistani.

  Muistelen muuten lukeneeni aiemmin sisäilmaa puhdistavista viherkasveista myös sisäilmayhdistyksen tms. sivustolta.

 • Sirkku, tuo Arecapalmu on suomalaisittain kultapalmu, hae googlen kautta tuolla tieteellisellä nimellä niin sieltä löytyy tietoa enemmän. Eli siis Chrysalidocarpus lutescens on tässä kyseessä videon mukaan. On ihan yleinen koristekasvi meillä päin ainakin. Tosin vaatii ison tilan, kasvaa toista metriä leveäksi ja korkeaksi. Minunki kultaköynnös on jo 18v vanha, joskus ala-asteikäisen oon sen mummoltani saanut lahjaksi, ja vielä se vaan elää ja kukoistaa 😉

 • Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta kirjalta. Pitää yrittää löytää tuo jostain käsiini.

 • Ensinnäkin kiitos Jarkko erittäin mielenkiintoisesta blogista!

  Tilasin itse viime viikolla tuon kyseisen kirjan tuolta:
  http://www.puutarhakirjat.fi/raikas-vihrea-koti-p-557.html

  Lähtee myös tosi halvalla tällä hetkellä. Postikuluineen taisi olla reilu 12 euroa. Ja toimitus oli todella nopea. Voin todellakin suositella kaikille.. Kirja on täynnä hyvin perusteltua ja tutkittua tietoa. Alkaen todella hyvästä paketeista asiaan liittyvää perustietoa ja jatkuen eri kasvien esittelyillä. Myös käännös on hyvä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista