Markkinoiden parhaat proteiinivalmisteet

Harrastin 2000-luvun alkupuolella puolivakavasti voimanostoa. Painoin tuohon aikaan noin 100-kiloa ja nykyisestä ”hieman” hentoisemmasta ulkomuodostani on varmasti vaikea uskoa sitä, että nostin mm. penkkipunnerruksessa pitkälle toistasataakiloa. Näin jälkeenpäin olen muistellut noita aikoja hilpeydellä. Etenkin ravintoasiat olivat niin retuperällä kuin vain oikeastaan pystyivät olemaan. Laadun sijasta kiinnitin huomion määrään ja kaikki missä luki sana proteiini, oli suurta herkkuani.

Treenasin tuohon aikaan todella kovasti ja voin vain kuvitella, että mihin tuloksiin olisin päässyt oikeanlaisella ravinnolla. Olin varmasti suurimman osan saliajoistani ainakin jonkin asteisessa katabolisessa tilassa, sillä kehoni joutui selviytymään samaan aikaan ankarasta fyysisestä harjoittelusta ja huonosta ravinnosta.

En nyt tässä yhteydessä käy erittelemään sitä, että minkälainen olisi se optimaalinen ruokavalio ajatellen saliharjoittelua. Olen saanut kuitenkin sen verran monta (2 kpl :)) kysymystä liittyen proteiinivalmisteisiin, että ajattelin tässä esitellä markkinoiden parhaat protskulisät. Se, että tarvitaanko proteiinilisää, riippuu hyvin pitkälti siitä, että minkälaisella pohjalla ruokavalio on. Palautusjuomassa proteiinilisä on kuitenkin joka tapauksessa hyvin toimiva ratkaisu.

Tässä omat suosikkini:

Source Naturals heraproteiini. Heraproteiini on aina heraproteiinia. Heraproteiini on aika ainutlaatuinen tapaus aminohapporakenteensa ja bioaktiivisten vaikutustensa takia. Lisäksi heraproteiini imeytyy erittäin nopeasti ja soveltuu näin erinomaisesti palautusjuomiin.

Tästä Source Naturalsin heraproteiinista olen kuullut niin paljon hyvää, että voin suositella sitä lämpimästi proteiinilisää tarvitseville. Yleensä monet heraprotskut pilataan käsittelemällä niitä korkeissa lämpötiloissa, mutta tätä virhettä ei ole tehty tämän proteiinivalmisteen osalta. Lisäksi kyseessä on luomutuote! Jos kärsit heraproteiinivalmisteen aiheuttamista ilmavaivoista ja muista ikävistä sivuvaikutuksista, niin kannattaa kokeilla tätä proteiinia.

284 gramman purkki tätä laatuheraa maksaa iHerbissä 21,69 dollaria.

Sun Warrior riisiproteiini. Jos jostain syystä et halua käyttää heraproteiinia, niin Sun Warriorin riisiproteiini on potentiaalinen vaihtoehto proteiinilisäksi. Kyseinen proteiini on tehty täysjyväriisistä, jota käsittelemällä ollaan saatu 85 prosenttista proteiinijauhetta. Tämä proteiini on varsin luontaisessa muodossa, eikä sitäkään olla käsitelty epäinhimillisen korkeissa lämpötiloissa.

Kilon pussi Sun Warrioria maksaa iHerbissä 46,95 dollaria.

8 KommenttiaKommentoi

 • Tervehdys, Jarkko!

  ”En nyt tässä yhteydessä käy erittelemään sitä, että minkälainen olisi se optimaalinen ruokavalio ajatellen saliharjoittelua.”

  No erittele ihmeessä! Tästä aiheesta kuulisin oikein mielelläni lisää! Oma postaus ehkä?

 • Tervehdys, Jarkko!

  “En nyt tässä yhteydessä käy erittelemään sitä, että minkälainen olisi se optimaalinen ruokavalio ajatellen saliharjoittelua.”

  Kohta on 2 vuotta mennyt, olisiko aika nyt kypsä palata tähän aiheeseen?

 • Joo olisi kyllä mielenkiintoista lukea salikirjoitus, varsinkin itsellä vaikeuksia keksiä hyviä proteiinin lähteitä. Dietillä varsinkin tulee proteiinijn osuus ruokavaliosta suuremmaksi, eikä rasvatonta maitorahkaa tekisi mieli syödä 😀

 • Vieläkö suosittelet näitä kahta tuotetta? Osaatko suositella muita vastaavia tuotteita, joita saisi suomesta erikoisliikkeistä? Olisi mukava kuulla aiheesta lisää.

 • Hei Miimi,

  Sun Warriorin proteiinit ovat yleisesti ottaen tosi suositeltavia! Löydät niitä myös Suomesta esimerkiksi Life-ketjun myymälöistä.

 • Hei!

  Täällä lievähkön (mutta itselle erittäin henkisesti rankan) aknen parannusta toivova nainen, joka haluaisi löytää luonnollisen avun aknen hoitoon. Urheilen kuitenkin paljon, joten olen aivan pulassa kun maitorahka ja raejuusto onkin yhtäkkiä pannassa. Joku järkikin täytyy olla, näm vinkit että korvaa kaikki yllämainitut kananmunilla, menee vähän yli hilseen. Eli kananmunia joillain aterioilla, mutta mitäs esim. aamupuuroon (tattari tai puhdaskaura) proteiinilisäksi raejuuston tilalle? Tai millainen välipala maitorahkan ja marjojen tilalle? Erittäin kiitollisena vastaustasi odotellen! :)

 • Hei Jansku,

  Oletko tutustunut Nujerra Akne kirjaan: http://www.nujerraakne.fi/

  Tuosta kirjasta löytyy paljon hyviä vinkkejä ruokavalion koostamiseksi.

  Hyviä proteiinin lähteitä on runsaasti. Tässä muutama poiminta:

  -Laadukas liha
  -Kala
  -Kana
  -Hampunsiemenet ja hamppuproteiini
  -Kananmunat
  -Spirulina
  -Riisiproteiini

  Aamupalana toimii monen kohdalla parhaiten itse tehty smoothie, jossa pääosaa voi näytellä veden lisäksi, kotimaiset marjat, hampunsiemenet, banaani, salaatti, viherjauhe ja ehkä tarvittaessa myös jokin proteiinijauhe.

  Välipalana voin suositella erityisesti esimerkiksi marjoja, avokadoja tai jotain muita hedelmiä.

  Mutta suosittelen lämpimästi lukemaan tuon kirjan, jossa kerron asiasta paljon enemmän…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista