Melkein asiallista rasvakeskustelua

Tällä viikolla rasva-asiat ovat olleet lähes häkellyttävän upeasti esillä suomalaisessa mediassa. Olen ollut melkein tyrmistynyt siitä kuinka virallinen kanta on laitettu selkä seinää vasten. Kaiken takana on MOT-ohjelma, joka on ennenkin uskaltanut kyseenalaistaa ”virallisia totuuksia” ja korkeimpien virkamiesten tekemisiä.

Pekka Puska oli helisemässä niin MOT– kuin myös A-talk -ohjelmassa, jossa hän tyytyi lähinnä naureskelemaan ylimielisesti asiallisille puheenvuoroille ja kysymyksille. Myös vastuunpakoilu oli merkille pantavaa ja se jos mikä on merkki huonosta johtajuudesta. Valitettavaa, että THL:n johtajalla on tällainen asenne ja vielä valitettavampaa on se, että mies ei ole kykenevä asialliseen keskusteluun. Voi olla, että minulla on hieman valikoiva kuulo, mutta en kuullut Puskan suusta kovin montaa perusteltua ja järkevää lausetta tuossa suorassa keskusteluohjelmassa.

A-talkin keskusteluissa oli sellainen tilanne, jota tuli kelattua pari kertaa uudestaan. Kohdassa 25:15 tämä kaunis naislääkäri toi esiin juuri sen tärkeän tosiasian, jota monet meistä toitottavat blogeissaan. Eli itsensä kuuntelemisen tärkeyden. Mikään tutkimustulos ei pysty kumoamaan hyvää oloa, mutta THL ja kumppanit eivät pysty tätä tosiasiaa hyväksymään. Ei kenenkään pidä syödä sitä mitä joku Pekka Puska käskee, vaan sitä mistä oikeasti tulee se hyvä olo. Joku löytää terveen elämän ja energisen olon raakaruuasta ja joku toinen taas noudattamalla esimerkiksi lihapitoista VHH-ruokavaliota. Tyyli on ihan vapaa, lopputulos ratkaisee kaiken.

Eli luota itseesi ja kuuntele mitä syömäsi ruoka sinulle tekee.

9 KommenttiaKommentoi

 • Sama koskee sikapiikkiä.
  Sikapiikin vastustajat piti saada vastuuseen ja toitotettiin, että ei aiheuta ongelmia blaa blaa blaa. Nyt johtaja on ihmeissään, että on ilmennyt ongelmia!? Piikissä joka on, niin hyvin tutkittu thl:n mielestä vaikka GSK sanoi, että ei ole tutkittu vaan nyt tämä on se tutkimus.

  Massoittain puskan mielestä on elämiä pelastettu vaikka maissa joissa ei pistelty, niin asukaslukuun suhteutettuna kuoli porukkaa vähemmän.

  Niin ylimielistä oli nauraminen ja omiin polviin katselu, että hus pois jo sieltä pallilta. Tietää se itsekkin, että mettään mänt margariini vouhotus, mutta joka pallilta istuessa pitää palkka saada eikä tuosta, niin kauaa ole, kun sai oliko se jopa 100 000 € palkinnon hienosta elämän työstä.

  Huvittavaa on myös ”en tiennyt”, ”tiesimpä” dilemma tuosta narkolepsia asiasta.
  Ei niitä kiinnosta nämä viime synnytystä vaille valmiiden lasten lasten kuolemat tai vauvojen kaihit sun muut. Silti suomalaisen päähän on vaikea takoa, että ajattele omilla aivoilla. Toiset uskoo vieläkin sikapiikin autuaaksi tekevään ihmeeseen ja kolesteroli hysteriaan.
  Sukulainen on jopa oikein maksanut, että sai vuoden ikäiselle tytölleen lisää piikkejä, kun nuo rokotusohjelman mukaiset ja sikapiikki ei riittänyt. HUOH!

 • Hei,

  Erinomaisia pointteja Myy! Luulen, että Puska tietää varsin hyvin sen, ettei hänen rasvateoriaa tue tutkimukset eikä etenkään ihmisten omat kokemukset. Kolesterolihömppä on sitten oma maailmansa….

  Tästä rasva-asiasta on tärkeää keskustella, mutta vielä tärkeämpää olisi saada se iso kissa pöydälle, eli tämä katastrofaalinen viljojen mussuttaminen.

 • Juu.
  Ihmettelen, että kun tuttuni on psoriaakikko (liekö tuo on joku sana :) ) ja hänen äitinsä on lukenut kyseisen vaivan parantavaa kirjaa siinäKIN lukee, että kokojyvä viljat on hyviä + leseet and so on. Itse lähtisin liikkeelle 100% viljattomasta, mutta kun pitäähän leseitä ja viljaa syödä, että sonta kulkee. Turha siinä on hokea silloin, että rasva pa**a on paras pa**a ja tulee säännöllisesti ja liukkaasti :O

  Isäni joka sai viimevkolla d2 lääkkeet niiden kole ja muiden lisäksi totesi, että kun ei jaksa jos ei syö aamulla mittään( lue=puuroa ja leipää), kun sanoin, että heittää ne puuro kattilat nurkkaan. Aivan kuin puuro ja leipä olisi ainuita ruokia!?!?! Rasva keskustelut oli katsonut ja hyvä, niin. Kesäisen 3 suuren ja 3 pienemmän suonen ohitusleikkauksen jälkeen kysyi osuvasti miksi olen niitä kole lääkkeitä syönyt!? Vastaus oli ollut, että ajattele mitä olisi tapahtunut jos et olisi niitä syönyt. Heh.

  Olis sydämmentahdistajan ja kaiken muun jälkeen jo saanut heitää ne tupakat ja puuron syönnit pois, mutta ei. No nyt ollaan tässä ja kun en ole lääkäri, niin en silloin voi tietää mistään mitään. Mutsi tulee pariksi vkoksi, niin anna sille jumalauta sellaisen koulutuksen ruuanlaittoon, että oksat pois.

  Ihan hirveetä hommaa. Vielä, kun Bill Gates osti Monsanton (vai osan siitä), niin putkessa ollaan, kun aika arvelluttavia juttuja siellä juu tuubissakin sanoi 15% väestön vähennys tarpeesta rokotteilla, lääkkeellä jne. Onneksi nuita junoreita voi nyt jo kouluttaa oikeaan ruokaan, toisten ihmisten ja luonnon arvostamiseen. Olin pitänyt B.G aika järkevänä, mutta nuo uusimmat kommentit saa karvat pystyyn.

  Kiitos vaan Jaakolle ja kaikille kommentoijille tästä hyvästä blogista jota on aina ilo lukea :)

 • MOT: Pandemiapannukakku
  Ajankohtaisohjelma TV1

  ma 20.9.2010 klo 20:00 – 20:30

  Sikainfluenssa oli tavallista kausi-influenssaa lievempi. Oliko paniikki turhaa? Toimittaja Tiina Lundell.

 • Näinhän se on. Lähes joka paikassa jossa kerrotaan terveellisen ruokavalion perusjuttuja, mainitaan aina nuo kokojyväviljat. ”Syö kokojyväviljaa ja käytä rypsiöljyä, niin pääset taivaaseen…”

  No tottahan tuo onkin. Tuollaisella ravinnolla voi viikatemies piipahtaa kylässä milloin vain.

  Luottamus lääkäriin on Suomessa ihan käsittämättömällä tasolla. Lääkärit ovat melkein Jumalan asemassa, joille nöyristellään ja kaikki niiden sanomiset otetaan ehdottomina totuuksina. No varmaan samanlainen tilanne on myös eri puolilla maailmaa, mutta ehkä me olemme vielä normaaliakin alistuvampia ”tiedon ja vallan” edessä.

  Eräs läheiseni sai tuossa jokin aika sitten sydänkohtauksen. Ihan mielenkiintoinen juttu sikäli, että sydänkohtaus tuli noin 3 kuukautta sen jälkeen kun tämä läheiseni oli aloittanut noudattamaan pilkun tarkkuudella lääkärin suosittelemaa ruokavaliota. Omat ”varovaiset suositukseni” hävisivät lääkärin käskyille ihan 100-0 ja lopputulos oli sitten mikä oli. Onneksi ei sentään kuitenkaan henki lähtenyt.

  Sydänkohtauksen jälkeiset ruokavalio-ohjeet olivat aika karua luettavaa ja lääkemäärän näkeminen oli jo totaalinen shokki. Tosin esimerkiksi jotkut verenhyytymistä estävät lääkkeet ovat kaiketi erittäin tärkeitä pallolaajennuksen jälkeen, mutta yli kymmenen lääkevalmisteen nauttiminen on jo aika karua touhua…

 • Mielenkiinnolla taas odotellaan MOTtia. Saa nähdä onko taas muuan johtaja suurennuslasin alla…

 • Lisää vettä Puskan myllyyn löytyy uudesta yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta, jossa hiilihydraattien lisääntyneellä käytöllä ihmiset ovat entisestään lihonneet ja sairastuneet:

  http://www.nutritionjrnl.com/article/PIIS0899900710002893/fulltext

  Tätä tietä Pekka Puska sitten haluaa tarjota meille kuljettavaksi? Sen tien täytyy olla sitten raskastekoinen ja leveä, sen verran on lisää ylipainoa luvassa suomalaisille näillä opeilla.

 • Puska on upottanut itsensä niin syvälle suohon, että sieltä ei nousta enää millään tavalla ylös.

  Kiitos tuosta linkistä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista