Miksi gm-viljely ei ratkaise ruokapulaa?

Jo nyt Yhdysvalloissa riehuu hurjia rikkaruohoja, joita ei saa kuriin, vaikka käyttäisi kuinka paljon torjunta-aineita – katso video. Eräskin viljelijä oli käyttänyt kolmessa kuukaudessa puoli miljoonaa dollaria yrittäessään päästä eroon jättirikkaruohoista. Ja kaikki tämä turhaan, sillä rikkaruohot rehottivat entistä iloisimpina. Pitkässä juoksussa gm-viljely ajaa maaperän siihen tilanteeseen, että se on täysin ravinneköyhää, jossa ei kasva yhtään mikään, vaikka käytettäisiin minkälaisia lannoitteita. Yhdysvalloista voit löytää tällaista täydellisen kuollutta maaperää miljoonia hehtaareita. Lue lisää Terveydenjuuren artikkelista.

Lue tästä linkistä mielenkiintoinen opinnäytetyö liittyen gm-viljelyyn.

Jokainen tiedemies, joka kertoo tietävänsä geenimuunnettujen organismien olevan turvallisia ja että ei ole syytä huoleen, on joko tietämätön tieteen historiasta tai valehtelee tietoisesti. Kukaan ei tiedä, millaisia pitkän ajan vaikutukset tulevat olemaan.

5 KommenttiaKommentoi

 • Kuulostaa aika lohduttomalle. Ja sitä se näköjään myös on.

  Eikö nyt monet bakteerit ala olemaan immuuneja olemassa oleville antibiooteille? Tässä gm viljelyssä on varmaan kyse samasta tilanteesta. Luonnon kanssa on turha lähteä vääntämään kättä. Se on nähty niin monet kerrat. Ihminen taitaa olla maapallon tyhmin eläin, koska se ei näytä oppivan virheistään.

 • Näinhän se menee. Luontoa voi yrittää huijata geenimanipulaation, torjunta-aineiden ja väkilannoitteiden avulla jonkun aikaa, mutta pitkässä juoksussa tuo tie on kohtalokas.

 • Asiasni ei liity tähän aiheeseen. Ostin tuota suosittelemaasi suolaa. Se on tosiaan aika hyvön makuista ja poikkeaa markettien merisuolasta. Sitä kyselisin, että miten paljon tuota suolaa voi ja kannattaa syödä päivässä. Helposti sitä menisin hieman reilumminkin.

 • Jarkko mainitsi sekä Celtic Sea Saltin että Urtekramin puhdistamattoman Atlantin merisuolan, ks. http://www.raikasweb.com/perusteet-kuntoon . Molemmat ovat siis merisuoloja.

  Maksimimäärä päivässä on noin 1 teelusikallinen eli kuutisen grammaa merisuolaa. Sen käyttöä ei kannata kuitenkaan aloittaa noin isolla annostuksella, vaan ensin voi yksinkertaisesti vain korvata aiemmin käyttämänsä pöytä- tai mineraalisuolan merisuolalla, käyttää sitä siis ruuanvalmistuksessa, leivonnassa jne.

  Suurimmalla osalla ihmisistä on kuitenkin krooninen puutos eri hivenaineista, joten merisuolaa menisi siksi hyvin helposti reiluja määriä. Lisää tietoa löytyy Terveydenjuuren puolelta, ks. http://www.terveydenjuuri.fi/?page_id=185 :).

 • Päiviltä tulikin tuossa hyviä neuvoja. Itse lisäisin vielä sen, että kannattaa kuunnella itseään ja omia tarpeitaan. Yleisellä tasolla en tykkää antaa mitään annosohjeita, koska yksilölliset erot on niin suuret.

  Itse muistan hyvin sen, kun sain ensi kertaa käsiini kunnon suolaa. Sitä tuli syötyä ihan hurjia määriä. En vain saanut siitä tarpeekseni… Samanlaisen ilmiön olen kokenut myös mm. kaakaon kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista