Miksi HealthForce?

Tuntuu, että joka paikassa hehkutetaan HealthForcen lisäravinteita. Miksi ne ovat muka niin paljon parempia kuin kilpailijoiden tuotteet?

Laatu. Se erottaa HealthForcen monista muista. Oikeastaan seuraava vastaus liittyen HealthForcen tuotantomenetelmiin kertoo kaiken oleellisen:

We are very rigorous about our ingredient selection process. We work directly with the growers to ensure initially that the ingredient is pesticide, herbicide, irradiation, GMO and ETO free. We also look at the drying process and only work with people who dry the ingredients with the absolute minimal loss of nutrients. Once selected we require Certificate of Analysis and then we also send the ingredients of for independant lab testing. Once inside the facility we have a cell phone/ cell tower free production facility. This production facility is protected by advanced HEPA filtration and ozone flushing. All electrical circuits are protected by various advanced protection devices to eliminate dirty electricity. All products are run through our north south pole magnet treatment which enegizes the product and eliminates any bacteria. The ingredients are mixed and then run through a vortex which also sieves the product to ensure only small particle size for maximum absoption. Some blends have futhur enegetic enhancements such as shilajit and a homeopathic process in which take a small amount of the product energeize it and add it back into the batch.

Eli lyhyesti: HealthForce on suoraan yhteydessä viljelijöihin ja tätä kautta he voivat varmistua siitä, että kasvatusmetodit ovat kunnossa. Ei torjunta-aineita tai mitään gm-juttuja tai vastaavaa. Puhtaus varmistetaan myös erilaisin laboratoriotestauksin. Olen kuullut luotettavalta taholta, että Suomen tullilaboratorio testasi taannoin joitain HealthForcen tuotteita ja ne olivat käytännössä täysin puhtaita. Eli mikään viisari ei värähtänyt.

Voi kuulostaa aika levottomalta, mutta HealthForce on mennyt niin äärimmäisyyksiin, että tuotantolaitos on suojattu kaikenlaiselta sähkömagneettiselta säteilyltä ja radioaalloilta, jottei nämä vaikuttaisi tuotteen laatuun. Tämän tarpeellisuudesta voidaan tietysti olla montaa eri mieltä, mutta kyllä se mielestäni kertoo ainakin sen, että siellä ollaan laatuasioiden suhteen ihan tosissaan… Vastaaviin juttuihin en ole törmännyt minkään muun firman kohdalla.

HealthForcen tuotteiden osalta pitää ehdottomasti mainita myös se, että ne ovat pitkälle mietittyjä kokonaisuuksia. Esimerkiksi MacaForcen osalta ei olla tyydytty vain siihen, että on tungettu macaa purkkiin. HealthForce on miettinyt myös sitä, että miten se macan koko potentiaali saadaan kaivettua sieltä kätköistä esiin. MacaForceen onkin lisätty mm. kasa erilaisia yrttejä, joten HealthForcen macan kohdalla ei oikeastaan voida puhua enää mistään macasta vaan synergiasta.

Pakko on myös todeta se, etten kutsuisi HealthForcen tuotteita lisäravinteiksi vaan aidoksi ruoaksi. Ne ovat ihan täyttä ruokaa, mutta vain jauhemaisessa muodossa.

Suklaata
Ande tiedusteli taannoin suklaareseptejä. Itse teen suklaani, kuten myös kaikki muut ruokani täysin mututuntumalta, eli mielihalujen ja maun mukaan. En juurikaan käytä mittavälineitä vaan heitän kaikki ainekset aina silmämääräisesti. Mielestäni tärkein juttu on maistelu, eli se, että ruokaa maistellaan runsaasti jo valmistusvaiheessa.

Itse en nykyään käytä juurikaan kaakaovoita, vaan pelkästään kaakaojauhetta. Tähän ei ole sen ihmeellisempää syytä, paitsi ehkä helppous. Aina ei oikein huvita ruveta raastamaan ja sulattamaan sitä kaakaovoita.

Kesällä käytin kaakaojauhetta hyvin marginaalisesti ja korvasin sen carobilla. Nyt syksyllä ja alkutalvesta mieleni on tehnyt paljon enemmän kaakaota ja itse asiassa viime aikoina tuo carobin maku on jopa jossain määrin tuntunut epämiellyttävältä. Näin ne mielihalut vaihtelee…

3-4 reilua ruokalusikallista kookosöljyä (kookosöljy oli aika kiinteässä muodossa)
2 rkl hunajaa
2 rkl soijalesitiiniä
4-5 rkl kaakaojauhetta
Ripaus suolaa
Hieman kanelia

Näillä saa aikaiseksi jo hyvän perussuklaan. Alhaalla kuitenkin muutama ekstra, joiden myötä suklaasta tulee vieläkin parempaa. Ainakin omasta mielestäni…
——
1-2 rkl MacaForcea
1 rkl Fruits of the Earth jauhetta
Vajaa teelusikallinen Vitamineral Earthia
Vajaa teelusikallinen Sun Warriorin Ormus Supergreen viherjauhetta
1-2 tl raastettua tuoretta inkivääriä – Antaa suklaalle kuin suklaalle uskomattoman upean makuvivahteen.
Hieman jauhettua kardemummaa.
——

Jos tuo kookosöljy on kovin kiinteässä muodossa, niin sitä kannattaa hieman ”sulatella” esimerkiksi vesihauteessa. Sitten vain aineet kasaan. Itse lisään kaakaojauheen aina viimeisenä, jotta saan aikaiseksi haluamani voimakkuuden (muista maistelu) ja koostumuksen. Monet tykkäävät käyttää kauniita suklaamuotteja, mutta itse olen toistaiseksi tyytynyt perinteiseen leivinpapepi ja lautanen yhdistelmään. Eli suklaamassa vain leivinpaperilla varustetulle lautasella ja sitten pakkaseen vähintään 20 minuutiksi. Aika helppoa…

Nyt muuten iHerbissä on ilmaiset International Airmail toimitukset yli 40 dollarin tilauksiin. Jos tilaat iHerbistä joululahjoja, niin kannattaa laittaa tilaukset vetämään, että lahjat ehtivät ajoissa perille. Ainakin kahtena edellisenä vuonna joulukuussa tehdyt tilaukset viipyivät matkalla aika pitkään (3-5 viikkoa).

         

16 KommenttiaKommentoi

 • Harmittavaa on se, että tilaa kallista ja hyvää jenkeistä ja suomen tulli säteilyttää sen.
  Kukaan ei oikein osaa sanoa paljonko säteilyttävät vuodessa ja tiedot on kuulemma salaisia. En ole itse tiedustellut asiaa vaan kuullut siitä.

  Tietäisivätkö puhdistamolla tuosta asiasta!?

 • Hei,

  Tuo kuulostaa kyllä sen verran oudolle, etten pysty uskomaan sitä. Tuskin tullilla on tuohon edes tarvittavia laitteita. Ja miksi he tekisivät jotain tuollaista? Tullin yhtenä tehtävänähän on juuri valvoa sitä, ettei maahan tuotaisi säteilytettyä ruokaa. Taannoin mm. yksi erä goji-marjoja jäi tullilaboratorion tarkastuksessa kiinni, koska niitä oli säteilytetty.

 • Niin kuulostaa juu…Onko se asia selvinnyt kuka ne marjat säteilytti? Jos se ei ollut valmistaja eikä iherb?
  Minä uskon kyllä, että tullilla voi olla vaikka mitä värkkejä.
  Se joka tuosta kirjoitti, niin oli saanut tullilta moneen kysymykseen, että tiedot on salaisia. Siihenkin kysymykseen säteilyttääkö tulli ja paljon tulli säteilyttää tavaraa. Jos ei säteilytä, niin eikös silloin voisi vastata, että ei säteilytetä. Toki onhan voinut keksiä koko asian omasta päästä, niin kuin kaikki muukin mitä nettiin on kirjoitettu.

  Pitäisi itse alkaa kyselemään, niin ei tarvisi arvuutella.

 • Jarkko, kiitos suklaavinkeistäsi. Olet ihan oikeassa siinä, että tärkein juttu on maistelu – tätähän monet ammattikokitkin usein korostavat. Itse en ole vielä kokeillut carobia suklaan valmistuksessa, mutta ostin kerran carobsuklaalevyn, ja maku ei kyllä mielestäni ollut kovinkaan hyvä. Mutta ehkä lopputulos on parempi, jos tekee carobsuklaan itse – siihen kun voi lisätä makeutusta ja muita aineita sen verran, että carobin maku peittyy.

  Myy: ”Harmittavaa on se, että tilaa kallista ja hyvää jenkeistä ja suomen tulli säteilyttää sen.”

  Luulenpa, että tässä tarkoitetaan pakettien läpivalaisua röntgensäteilyllä. Mutta en tiedä, minkälainen säteilyannos paketteihin yleensä kohdistuu (pakkausmateriaali ainakin osaltaan vaimentaa säteilyä) ja vaikuttaako se elintarvikkeiden kohdalla niiden laatuun. Asiaa voisi kysellä esim. Säteilyturvakeskuksesta…

 • Sopivatko nuo healthforcen esim. spirulina manna ja vitamineral green jauheet alle 1-vuotiaalle lapselle?
  Olemme antaneet 4-vuotiaalle lapsellemme spirulina mannaa pikkuisen omenamehun sekaan ja hyvin näyttää maistuvan, mutta arveluttaa voiko vielä pikkuveljelle(8kk) kokeilla antaa vähän esim jonkin marjasoseen seassa?

 • Elän aika pienellä budjetilla. Mun olisi takulla hyvä käyttää mahdollisimman paljon viherjauheita happamoitumisen vuoksi. No välillä pakko yrittää säästää kuitenkin, niin olen tässä vetänyt ihan HC meiningillä vihreitä :)
  Mulla on mutsin mulle kuivaamia peltokorteita, koivunlehtiä, nokkosia, angervoja, apiloita you name it yrttejä kauppakassillinen. Kaikkea mitä pohojesen perukoilta vaan löytyy. Olen niitä nyt semmosella yrttimyllyllä vetänyt pieneksi. On muuten meleko terveellisen makuista sotkua :) Toivon, että niistä olisi jotain hyötyä. Tilasin jenkkien ”halpa hallista” oikeaa viherjauhetta mitä ajattelin yhdistellä tuon oman sotkun kanssa. Toivottavasti maku olisi suunmukasempaa sitä myöten.
  Pakko mennä hakeen pikku tömpsyt tän ihanan blogin kunniaksi. Ja tietty kaikkien ihanien kommentoijien :)

 • Pekka-> Itse en ainakaan näe mitään syytä, miksei HealthForcen spirulinaa tai Vitamineral Green jauhetta voisi antaa myös alle yksivuotiaille. Mahtavaa kuulla, että spirulina maistuu teillä koko perheelle!

  Ande-> Juu kyseessä saattaa hyvinkin olla juuri tuo läpivalaisu. Tosin vissiin tätä läpivalaisua ei tehdä kuin sellaisten pakettien kohdalla jos epäillään jotain laitonta…

  Myy-> Tuo kuulostaa ihan mahtavalle! Uskon, että tuo oma sekoituksesi on vähintään yhtä loistavaa kuin kaupalliset jauheet…

 • Myy-> Kysyit niistä goji-marjoista. Vissiin siihen ei mitään varmaa vastausta saatu, mutta muistelisin, että ne marjat oli säteiletetty jo Kiinassa…

 • Jarkko: ok. Itselläkään ei oikein minkäänlaista muistikuvaa selvisikö asia koskaan. Muistaakseni tulli ja iherb sanoutui irti säteilytyksestä. En ole kyllä sen jälkeen marjaakaan (gojia siis) suuhuni laittanut. Vois kai nuita hyviä marjoja hyvällä kilohinnalla jossain olla, että sais joulusuklaatia tehtyä. Vaikka taitaisi parempi vaihtoehto olla nuo karviaiset ja muut lähitienoo ”superit”.

 • Hei,

  Millaisia superfoodeja tai lisävitamiineja suosittelisit reumasairauden takia vahvaa lääkitystä (mm. kortisoni) käyttävän ruokavalioon? Lähinnä toivoisin vinkkejä, miten voisi lääkkeiden aiheuttamaa maksan kuormitusta vähentää ja vähentää elimistön stressitilaa.

  Kiitos hienosta blogistasi!

 • Kiitos Jarkko hienosta blogista, olemme saaneet paljon hyvää infoa.
  Teimme pojalle hirssi-marjasose-spirulina puuroa ja koko lautasen söi innolla tyhjäksi.

  Coryfulukselle tiedoksi, että terveyden tukipilareiden joulukuun aiheena on reuma.
  Marraskuussa on ollut aiheena nivelrikot.
  http://www.terveydentukipilarit.fi/tt/mediasali.php
  Mielestäni tämän blogin lisäksi:) Paula Heinoseltakin saa hyvää tietoa yleisestikkin terveydestä.

 • Hei Corylus,

  En suosittele mitään (en ole lääkäri), mutta itse koittaisin seuraavia juttuja:

  1. Gluteeniviljat pois. Yllätys, yllätys. Siellä missä viljat, niin siellä myös ongelma… Eikä tämä sääntö tee poikkeusta myöskään nivelreuman suhteen. Esimerkiksi runsaasti reumapotilaiden kanssa tekemisissä ollut (hyvä ja omilla aivoilla ajatteleva) lääkäri Rauli Mäkelä on todennut, että yleisimmin niveltulehduksia aiheuttava ruokaryhmä on gluteiiniviljat.

  2. MSM!

  3. Riittävästi D-vitamiinia.

  4. Valkoinen sokeri kokonaan pois ja tavallisen pöytäsuolan tilalle raffinoimaton merisuola.

  5. Inkivääri ja kurkuma osaksi jokapäiväistä elämää. Ovat sen verran tehokkaita tulehdusten hillitsijöitä.

  6. Perusteellinen tankkaus, jossa voi käyttää apuna esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa, laadukasta viherjauhetta, hampunsiemeniä, parapähkinöitä, fulvic acidia, macaa, runsaasti hyvää C-vitamiinia jne…

  7. Maadoittuminen

  8. Zeoliittisavi

  9. Riittävästi laadukasta kalaöljyä tai vaikka krilliöljyä

  10. Myös yrttien puolelta voi löytyä runsaasti apua. Kurkuma ja inkivääri tuossa tulikin jo mainittua, mutta suosisin myös erityisesti immuunijärjestelmää vahvistavia lääkinnällisiä sieniä, kuten vaikkapa pakuria ja reishiä. Muita hyviä yrttejä reumapotilaille ovat esimerkiksi ashwagandha, gotu kola, pau d’arco, cat’s claw, yucca…

  11. Muita tärkeitä ja huomioitavia juttuja ovat laadukas vesi, runsaahko raakaravinnon määrä, paljon laadukkaita hapatettuja ruokia ja yhtenä huomionarvoisena juttuna on mainittava myös stressin välttäminen.

  12. Maksan suojelua ajatellen yksi parhaista yrteistä on maarianohdake, jota voi nauttia esimerkiksi teenä.

 • Jarkko tai joku muu osaatteko kertoa, kun olen kaksi kertaa käynyt siinä bremer (?) matolla 5 min, niin miksi (ellei ole sattumaa) eka kerralla näin koko yön painajaisia (en näe juuri ikinä muuten) ja toisella kerralla en meinannut saada millään unta vaikka normaalisti nykyään pääsen helposti uneen? Odottelin unta 2-3 h.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista