Mitä syön?

Aamun aloitan aina mahdollisimman hyvällä vedellä. Usein tämä tarkoittaa lähteeltä haettua vettä, mutta tarvittaessa parantelen tavallista hanavettä esimerkiksi sitruunalla. Lähes poikkeuksetta sekoitan aamuveden sekaan aina laadukasta C-vitamiinia ja MSM-jauhetta.

Hyvän veden jälkeen käynnistelen päivää yrttiteellä. Koostumus voi vaihdella pakuriteestä monipuoliseen yrttisekoitukseen. Aamuteehen sekoitan aina reiluhkosti suolaa, joka on ainakin omasta mielestäni ihan ehdoton juttu teen kanssa. Tykkään napostella teenjuonnin yhteydessä erilaisia lääkinnällisiä sieniä, kuten reishiä, cordycepsiä tai Paul Stametsin sienisekoitusta

Normaalisti heräilen aamusin siinä seitsemän tai kahdeksan maissa ja itse kuulun siihen ryhmään, joka ei tykkää syödä heti aamusta mitään kiinteää. Kello menee helposti sinne kymmeneen ennen kuin syön vasta varsinaisen aamupalan, eli kunnon aamupirtelön:

* Mahdollisimman hyvää vettä
* Ormus Supergreens
* HealthForce Vitamineral Green
* HealthForce Vitamineral Earth
* HealthForce Fruits of the Earth
* Soijalesitiiniä
* Itse kuivattua nokkosta
* Yön yli liotettuja hampunsiemeniä
* Kotimaisia marjoja
* Tuoretta inkivääriä
* Tammenlehtisalaattia
* Kuusenkerkkää, koivunlehtiä, maitohorsmaa tai mitä sieltä pakastimesta sattuu tarttumaan
* Reilusti hyvää suolaa

Lopuksi vain kaikki ainekset sekaisin blenderillä tai hyvällä sauvasekoittimella.

Usein pärjään tuolla aamupirtelöllä pitkälle päivään, mutta joskus kaipaan aamuisin myös jotain rasvaisempaa ja kiinteämpää, kuten vaikka hyvää juustoa tai kookosöljyssä paistettuja kananmunia. ”Jälkkäriksi” nappaan usein New Chapterin stressinehkäisijöitä, D-vitamiinia ja New Chapterin kalaöljyä.

Seuraavan aterian syön normaalisti siinä klo 14 maissa. Normaalisti tämä lounaani on kohtalaisen runsaasti rasvaa sisältävä salaatti:

* 1 muussattu avokado
* Todella reilusti oliiviöljyä
* Mukava loraus hamppuöljyä
* Valkosipulihapankaalia
* Spirulinaa
* Chlorellaa
* Jotain tuoreita salaattiaineksia kuten kurkkua, tomaattia, paprikaa jne…
* Kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
* Ituja jos olen jaksanut idättää
* Merilevää
* Hyvää juustoa
* Reilusti hyvää suolaa
* Chiliä

Päivän mittaan tulee aina mielihalujen mukaan nautittua esimerkiksi AFAa, savea, chlorellaa, yrttejä, raakasuklaata jne…

Päivälliseni on ihan perus kotiruokaa, tosin ilman viljoja. Kiinnitän varsin paljon huomiota raaka-aineisiin, joka käytännössä tarkoittaa usein luomua.

Iltapalan syön yleensä siinä klo 22-23 aikoihin, eli varsin myöhään. Iltapala koostuu usein kotimaisista marjoista, 1-2 hedelmästä, manteleista, pähkinöistä ja ehkä muutamasta palasesta raakasuklaata. Joskus tykkään syödä itseleivottua gluteenitonta tattarilimppua, jonka viimeistelen reilulla kerroksella voita.

Ennen nukkumaanmenoa otan vielä päivän toisen C-vitamiinilisän. C-vitamiinin puoliintumisaika elimistössä on vain muutama tunti, joten kannattaa nauttia C-vitamiinilisää vähintään kahdesti päivässä.

Olivian Superfoods
Törmäsin taannoin uuteen mielenkiintoiseen nettikauppaan, jonka nimi on Olivian Superfoods. He sanovat olevansa maahantuoja, joka myy kaikki tuotteensa ilman kaupan välikättä, jonka myötä hinnat ovat varsin kilpailukykyisiä.

Sain Olivian Superfoodsilta testattavaksi muutamia heidän tuotteitaan ja kokemukseni niistä ovat olleet pääasiassa varsin positiivisia. Etenkin pähkinät ovat hinta-laatusuhteeltaan todella suosittelemisen arvoisia. Myös guarana oli erinomaista! Erikoismaininta pitää antaa heidän nettikaupastaan, joka on kaunis ja toimiva kokonaisuus. Kannattaa tutustua!

11 KommenttiaKommentoi

 • Mun tutulla on tyttö joka on alle 30 v. Kumpikin rinta on tänä vuonna postettu…on pienet lapset..nuorimaisella jäi rintamaidot juomatta, kun kiikutettiin leikkaukseen. Tukka ja kynnet pysy kondiksessa, niin kauan, kun joi havupuu-uutejuomaa…nyt ne on mennyttä, kun juoman lopetti…voitte arvata oliko sairaalalla osuutta asiaan. Syöpä on edennyt ns, ”luihin ja ytimiin”. No ”vaihtoehtopuolen” hoidoista hänelle oli luvattu ottaa nyt 20 mikroa deetä. Voi vee. Ei enempää, että ei maksa joudu koville.

  Olen surullinen tästä asiasta ollut monta kertaa vaikka en koko ihmistä tunne, mutta sen äiskä on mahtava tyyppi.
  No on tullut nyt uskoon josko se hänet pelastaisi. Huoh.

 • Juha-> Juu, eipä ole tarvinnut flunssasta muutamaan vuoteen kärsiä…

  Myy->Järkyttävää luettavaa… Ei voi kyllä muuta sanoa. Siinä on tuo sairausteollisuus taas ollut vauhdissa.

  Eräs hyvin tuntemani ihminen on syönyt kovia lääkkeitä monta vuotta. Taannoin hänellä havaittiin kohonneet maksa-arvot ja asiaa ruvettiin selvittämään. Lääkäri oli seota, kun tämä tuttavani kertoi juoneensa pakuriteetä ja syöneensä kalaöljyä sekä D-vitamiinia. Kohonneet maksa-arvot johtuivat lääkärin mukaan varmuudella tästä kolmikosta ja lääkäri kielsi syömästä näitä ”vaarallisia juttuja” jos tämä tuttuni halusi hoitosuhteen jatkuvan. Siitä lääkäri ei sattumoisin maininnut mitään, että osa näistä tuttavani syömistä lääkkeistä rasittavat tunnetusti maksaa. Se lukee ihan siellä lääkkeiden tuoteselosteessa. Sekään ei lääkäriä paljon kiinnostanut, kun tämä tuttavani kertoi päässeensä pitkään jatkuneista kovista vatsakivuista kahdessa päivässä sen jälkeen kun aloitti juomaan pakuriteetä. Näin käsittämätöntä tämä touhu on…

 • Tytön äiti on puhunut, että muuta voisi kokeilla siinä normi hoidon rinnalla, mutta on kuulkaa, niin hyvin peloteltu tuon yliopistosairaalan taholta ettei uskalla. Se on tuo hoitosuhde heti katkolla jos on paska lääkäri.

  Se on kummallista nuiden lääkkeiden ja muiden korporaatioiden tuotteiden hyvyys vaikka kaikki tietää kuinka paljon niistä aiheutuu sivareita, kuolemia jne.

  Jatkan kyllä paruriteeni juontia hyvällä omallatunnolla :)

 • Miten napostelet noita sieniä? Itsellä esim. yksikin mushroom sciencen cordyceps tai reishi avattuna tuntuu potkivan, mutta vaikkapa viisi kapselia nieltynä ei tunnu vaikuttavan millään lailla. Tuntuu menevän hukkaan nieltynä, mutta toisaalta ei jaksaisi jatkuvasti vääntää sitä makeeta kaakaojuomaa, joka on ollut se toimivin tapa..

 • Itsekin tykkään sekoitella noita sieniä eri juomiin. Esimerkiksi teen joukkoon tai sitten pirtelöiden sekaan. Joskus lisään niitä suklaamassaan. Usein niitä tulee syöstyä myös sellaisenaan. Eli kapseli auki ja valuttelen sisällön suuhun…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista