Muutama poiminta


Kuva klikkaamalla isommaksi

Imatran seudulla ilmestyvässä Uutisvuoksessa oli todella mainio kirjoitus nykyaikaisen sairausteollisuuden yhdestä keskeisimmästä ongelmasta. Tehokkaan lääkityksen ansiosta oire voidaan hävittää, mutta oireen aiheuttaja, eli varsinainen ongelma jää usein jäljelle. Tämä on verrattavissa siihen, että yrittää korjata homeista seinää ainoastaan uudella maalikerroksella.


Kuva klikkaamalla isommaksi

Hans Välimäki puhuu asiaa. Onhan se ihan käsittämätön tilanne, että nykyisillä tulotasoilla syömme näin huonosti. Tuntuu siltä, että olemme valmiita panostamaan melkein kaikkeen muuhun kuin laadukkaaseen ruokaan. Monet miettivät laatukysymyksiä päänsä puhki, kun ostavat uutta televisiota tai autoa, mutta siinä vaiheessa kun tuolla uudella autolla mennään ruokakauppaan ja ostetaan viikonlopun ruoat, ei laadulla enää olekaan väliä. Voimme käyttää uuteen autoon helposti 20 000 euroa, mutta ruokaan emme ole valmiita panostamaan yhtään enempää kuin välttämätöntä on.

Tilanteen karuuden huomaa joka kerta kun astuu ruokakaupan ovesta sisään. Hyllyt notkuvat pitkälle prosessoituja tuotteita ja joskus aidon ruoan löytäminen perusmarketista onkin todellisen työn takana. Tilanteesta on turha syyttää ainoastaan kauppoja ja ruokateollisuutta, sillä mehän ne ostopäätökset teemme.

Ykkösdokumentti: Arvokas ja herkullinen jäte
Kaupat heittävät yli puolet hankkimastaan ruoasta jätteeseen. Parasta ennen -päivän jälkeenkin suuri osa ruoasta on käyttökelpoista, jopa herkullista. Kuka vastaa tuhlauksesta, jolla voitaisiin ruokkia monta nälkäistä? Kannattaa katsoa!

3 KommenttiaKommentoi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista