Muutama tuotesuositus

Saan mukavan paljon lisäravinteisiin ja elintarvikkeisiin liittyviä kysymyksiä. Olen todella iloinen siitä, että ihmiset ovat enenevässä määrin kiinnostuneita laatutekijöistä ja ruvenneet etsimään vaihtoehtoja esimerkiksi Pirkan C-vitamiiniporeelle.

Ajattelin tässä yhteydessä heittää muutaman tuotevinkin, koska nämä selvästi niin monia kiinnostavat.

Viherjauheet
Nykyään tarjolla on paljon hyviä viherjauheita, joten jokainen löytää varmasti itselleen sen sopivimman vaihtoehdon. Oma suosikkini on edelleen Sun Warriorin Ormus Supergreens niminen viherjauhe, jota syön lähes joka päivä. Tuo Ormus Supergreens on todella erinomainen valinta henkilölle, joka vasta alkaa tutustumaan näihin viherjauheisiin, koska sen maku on miellyttävän raikas ja makea (stevia). Muita hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

HealthForce Nutritionals, Vitamineral Green
HealthForce Nutritionals, Greener Grasses
Organic by Nature, Pure Planet, Green Kamut.

D-vitamiini
Viimeistään nyt syyskuussa on aika kaivaa D-vitamiinipurkit esiin. Riittävän D-vitamiinin saannin turvaamisen tärkeyttä ei voi kylliksi korostaa. Itse tykkään ostaa D-vitamiinit iHerbistä ylivoimaisen valikoiman ja edullisten hintojen takia. Suosikkejani ovat Dr. Mercolan, Carlsson Labsin ja Now Foodsin D-vitamiini.

C-vitamiini
Sille mainitsemalleni perinteiselle C-vitamiiniporeelle kannattaa oikeasti etsiä joku parempi vaihtoehto jos olet kiinnostunut omasta terveydestäsi. Käännä siis katseesi esimerkiksi Madre Labsin C-vitamiiniin. Myös Synergy Companyn Pure Radiance on varma valinta.

Jos et halua tilata C-vitamiinia iHerbistä, niin kotimaan ekokaupoista löytyy hyviä vaihtoehtoja, kuten vaikka tämä Puhdistamon Amla jauhe tai Olivian Camu camu jauhe.

Kuivahedelmät, pähkinät, siemenet, peruselintarvikkeet
Erityisesti kuivahedelmien ja pähkinöiden osalta voin suositella sinulle Olivian Superfoods nimistä verkkokauppaa. Saat tuolta ensimmäisestä tilauksesta 5% alennuksen koodilla: RAIKASWEB.

FitnessFirst on toinen paikka, mistä tietää saavansa laatua pähkinöiden ja kuivahedelmien osalta. Heiltä löytyy valikoimasta myös huippulaadukkaat itävaltalaiset kurpitsan- ja auringonkukansiemenet. Saat FitnessFirstin tilauksista 5% alennuksen Ollin koodilla: NUTRIX

Monia peruselintarvikkeita tykkään ostaa Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Heiltä löytyy esimerkiksi laadukkaat lasipurkkeihin pakatut tomaattisäilykkeet ja erinomainen maustevalikoima. Olen listannut joitain heidän suosikkituotteitani tuohon sivujen laitaan.

Hampunsiementen suhteen on mainittava kaksi tuotetta, jotka ovat laadultaan ylivertaisia mihin olen törmännyt. Nämä ovat Kaarlo Impolan ja Lassilan tilan hampunsiemenet. Unohda ne saksalaiset tai romanialaiset ehkä hieman edullisemmat hampunsiemenet ja suosi näitä kotimaisia vaihtoehtoja.

Lääkinnälliset sienet
Lääkinnällisten sienten tarjonta on kasvanut parin viime vuoden aikana mukavasti. Tästä ei ole edes kovin pitkä aika, kun esimerkiksi reishiä ei kotimaisista ekokaupoista löytänyt, mutta nyt tilanne on ihan toinen. Erityismaininnan ansaitsee Four Sigma Foods, jonka tuotteiden myötä yhä useampi suomalainen on päässyt tutustumaan lääkinnällisten sienten taikaan. Pidän erityisesti heidän ideasta tarjota helposti lähestyttäviä tuotteita, joissa on mietitty yksityiskohdat kuntoon aina pakettien ulkoasua myöten.

Tässä vielä omat suosikkini lääkinnällisten sienten osalta:
Fungi Perfecti by Paul Stamets
Mushroom Science
Dr. Mercola, Immune Support
Four Sigma Foods

Kalaöljyt
Green Pasturen kalanmaksaöljy on tällä saralla yksi markkinoiden laadukkaimmista tuotteista. Itse tykkään käyttää nykyisin Dr. Mercolan krilliöljyä, joka on krilliöljyjen suhteen ylivoimaisesti paras tuote johon olen törmännyt. Monet krilliöljyvalmisteet voi heittää suoraan roskiin heti purkin avattua, koska nenään törmää niin voimakas ”eltaantuneen kalan” haju. Tällainen krilliöljy/kalaöljy on ehdottomasti syömäkelvotonta eikä sitä tule käyttää. Dr. Mercolan krilliöljyn kohdalla en ole tähän pilaantumisongelmaan ainakaan vielä törmännyt.

Kurkuma
Kun maistoin ensimmäisen kerran Eclectic Instituten kurkumaa, niin olin heti myyty. Ehdottomasti laadukkain kurkumajauhe, mitä olen koskaan maistanut. Eclectic Instituten kurkuma on luomua ja se on kylmäkuivattua toisin kuin monet muut kurkumajauheet. Kurkuman terveysvaikutukset ovat huimat ja mitä enemmän sitä tutkitaan, niin sitä mielenkiintoisempaa tietoa kurkumasta paljastuu esimerkiksi syövän hoitoa ajatellen. Suosittelenkin jokaista nauttimaan ainakin yhden teelusikallisen kurkumaa päivittäin. Laadukas kurkumajauhe on hyvänmakuista ihan veteen sekoitettuna. Ja muistathan sekoittaa sekaan myös ripauksen mustapippuria, koska sen sisältämä piperiini tehostaa kurkumiinin imeytymistä huomattavalla tavalla.

Proteiinijauheet
Proteiinijauheiden suhteen minulla on kaksi selvää suosikkia, jotka molemmat ovat Sun Warriorin tuotteita. Toinen näistä on riisiproteiini ja toinen tämä synergiaa hehkuva proteiinisekoitus, jossa on mm. hamppu- ja karpaloproteiinia. Näitä laadukkaita proteiinivalmisteita syödessä tulee aina välillä muisteltua kauhulla niitä vatsavaivoja, joita yliprosessoidut proteiinijauheet aikoinaan minulle aiheuttivat.

Kaakao, maca ja kookosöljy
Kaakaovoin suhteen suosittelen Puhdistamon laadukasta kaakavoita, jota parempaa en ole vielä mistään löytänyt. Jos olet aloitteleva raakasuklaan valmistaja, niin Puhdistamon Rakkauspakkaus on ehkäpä se helpoin tie onnistuneeseen raakasuklaaseen.

Kaakaojauheen osalta tykkään käyttää Big Tree Farmsin kaakaota.

HealthForcen MacaForce on edelleen suosikkimacani. Myös Puhdistamon maca
on erinomaista.

Kotimaan markkinoilta löytyy todella runsas kirjo eri valmistajien kookosöljyjä. Oma suosikkini on edelleen tämä tämä Bio Planeten kookosöljy, joka voittaa maussa kaikki muut maistamani kookosöljyt. Toinen suosikkini on Dr. Goergin kookosöljy

Liha
Lihatuotteet on sellainen tuoteryhmä, jotka kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan ostaa luomuna. Jos joudut tyytymään ei-luomulaatuiseen lihaan ja suurimpien lihanjalostajien tuotteisiin, niin kannattaa suosia Snellmanin lihoja. Snellmanin lihat (sika ja nauta) ovat GMO-vapaita ja kuulemani mukaan kyseisessä firmassa ollaan muutenkin aidosti kiinnostuneita laatuasioista. Toivottavasti Snellmanin valikoimista löytyy tulevaisuudessa myös luomulihaa.

16 KommenttiaKommentoi

 • Miten kuorit kuorelliset hampunsiemenet? Mielelläni ostaisin kotimaisia vaihtoehtoja, mutta olen sen verran uusavuton, etten tiedä, miten niistä kuorista pääsee eroon. Vai syötkö kuorineen? Muistaakseni joskus ostin kuorellisia ja kuoret oli aika kitkerän makuisia ja sitkaitakin. En saanut niitä irti edes idättämällä.

 • Hei Tommi,

  Kotikonstein tuo hampunsiementen kuoriminen on melko mahdotonta touhua. Itse tykkään syödä hampunsiemenet kuorineen. Laitan ne yleensä aina pirtelön sekaan, johon nuo kuoretkin kivasti jauhautuu blenderissä.

  Jos haluat päästä kuorista kokonaan eroon, niin kannattaa valmistaa hamppumaitoa. Eli veden sekaan hampunsiemeniä ja sitten blenderillä tai hyvällä sauvasekoittimella sekaisin. Lopuksi valuta seos siivilän läpi ja herkullinen hamppumaito on valmis.

 • Moi Jarkko, voitko avata lausumaasi ”Kun maistoin ensimmäisen kerran Eclectic Instituten kurkumaa, niin olin heti myyty. Ehdottomasti laadukkain kurkumajauhe, mitä olen koskaan maistanut”?

  En kyllä saa maalaisjärjellä selitettyä (eikä sitä tiedekään pystyne avittamaan) itselleni, miten laadun voi huomata mausta. Tai tulkitsinko kirjoittamaasi väärin?

  Kiitokset artikkelista ja tuotesuosituksista!

 • Moi Dona,

  Ja kiitos hyvästä kysymyksestä.

  Pelkästä mausta voi päätellä yllättävän paljon mitä tulee ruoan laatuun. Tämän voi vahvistaa esimerkiksi kaikki huippukokit.

  Toki tuon arvioni taustalla näytteli merkittävää roolia myös muut seikat kuten tuotantomenetelmät.

  Kokonaisarvioni oli se, että tuo mainitsemani kurkuma on laadukkainta kurkumaa mitä olen päässyt maistamaan.

  Tämä kuten kaikki muutkin esittämäni tuotearviot ovat vain omia näkemyksiäni. Toivon kuitenkin, että näistä arvioista olisi joillekin apua omien suosikkituotteiden löytämiseen. 

 • Ilkka-> Mielestäni tämä HealthForcen Scram (http://www.iherb.com/HealthForce-Nutritionals-Scram-Move-Them-Out-150-VeganCaps/19273) on ehkäpä se paras vaihtoehto. Vaikuttaa kokemuksieni perusteella melko tehokkaalta. Purkissa hyvät ja selkeät annosohjeet.

  Myös tämä Dr. Clarkin Green Black Walnut Hull tinktuura (http://www.iherb.com/Dr-Clark-s-Purity-Products-Green-Black-Walnut-Hull-Tincture-1-fl-oz/20497) on hyvä vaihtoehto, mutta mielestäni tarvitsee jotain yrttejä rinnalle. Pullon annosohjeet on hieman erilaiset mitä Clarkin kotisivuilla. http://bit.ly/ThdpC5

  Vaikeinta näissä loisten häätökuureissa on löytää itselleen sopivat annokset. Joillekin purkin annossuositukset ovat liian korkeat ja toiselle liian matalat…

 • Plus että Snellman maksaa tuottajille oikeaa rahaa. Ja heidän tuotteissaan ei ole natriumglutamaattia eikä yleensä turhia viljoja.

 • Sanna: Meillä poika vetelee C:t mehun joukossa. Laitan juomapulloon mehutiivistettä, vettä ja sekaan C-jauheet. Ennen juontia kunnon ravistus ja eikun mehut napaan.

 • Hei, oletko joskus kirjoittanut raakakaakaon/raakasuklaan huonoista puolista? Suomalaiset tuntuvat hehkuttavan vain niistä hyvistä puolista ja hieman mietityttää eräiden bloggaajien kirjoitukset tyyliin ”söin vain raakasuklaata päivät pitkät koko viikon”. Kyseessähän on kuitenkin stimulantti eikä se sovi läheskään kaikille. En väitä etteikö sitä saisi syödä kukin tyylillään mutta asialla on (ainakin) kaksi puolta. Sitä paitsi koko raakakaakaon/raakasuklaan ympärillä pyörii aikamoinen bisnes…

 • Hei Laura,

  On tuota aihetta tullut joskus ainakin sivuttua, mutta en sitä nyt tähän hätään löytänyt.

  Myös tämä raakakaakaon sopivuus on hyvin yksilöllinen juttu. Joillekin tuo sopii paremmin ja sitten on niitä, joille raakakaakao ei sovi kuin lähinnä korkeintaan mausteeksi. Eli tuo on jokaisen itse kokeiltava… Sopivasti käytettynä kyseessä on ehdottomasti terveystuote vailla vertaa.

  Itse syön raakasuklaata pari kertaa viikossa.

 • iHerbiä suosittelet kovasti ja olen itsekin tilannut sieltä tuotteita jo monta vuotta. Nyt kuitenkin huomaan, että itse asiassa viimeisen vuoden aikana on paketeista puuttunut maksettuja tuotteita, ja vielä useammin on käynyt niin, että tuotteet ovat vanhoja. Asiakaspalvelu ei todellakaan ole niin huolellista kuin se joskus oli.
  Onko muilla vastaavia kokemuksia? Itseäni kyllästyttää jo niin paljon, että ajattelin, että nyt on aika vaihtaa kauppaa. Olisko kenelläkään suositusta vastaavan hintatason (netti)kaupasta, jossa palveluun vielä viitsitään panostaa?

 • Moi Jonna,

  Itse en ole koskaan törmännyt vastaavaan ongelmaan. Kaikki tuotteet ovat tulleet perille asiallisesti. Jos tuollaisia puutteita paketissa havaitsee, niin siitä kannattaa tietysti ilmoittaa iHerbin asiakaspalveluun.

 • Vitamineral Greens viherjauhe on kyllä yksi parhaimmista viherjauhe vaihtoehdoista ellei paras! Toinen erinomainen vaihtoehto on Garden of Lifen Perfect Food. Amazing grassin tarjoamaa vaihtoehtoa en suosittele koska se ei ole koostumukseltaan läheskään näiden kahden muun veroisia (joka näkyy kyllä hinnassakin).

  Hinta-laatu suhteeltaan omien kokemusteni perusteella tuo Perfect food on kyllä paras. Maussa ja pakkausmateriaalissa (ei lasia) häviää jonkin verran vitamineralsille, mutta hinta on sen verran paljon houkuttelevampi että ainakin itse olen alkanut sitä suosimaan.

  http://www.iherb.com/HealthForce-Nutritionals-Vitamineral-Green-Version-5-17-65-oz-500-g/19378?rcode=bim072

  http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Perfect-Food-Super-Green-Formula-600-g/3139?rcode=bim072

 • Hei Jarkko!
  Kirjoitat krilliöljystä että jos haisee pahalle, joutaa suoraan roskiin sellainen. Ostin juuri ent. Olivian foodsilta krilliöljyä ja kun purkin avasin, haju oli luotaantyöntävä. Sain kuitenkin vastaukseksi: Krilliöljyssä on luonnostaan voimakas haju (vaikkakin esim. Mercola väittää muuta).
  Krilliöljymme tulee saksalaiselta GMP-sertifioidulta valmistajalta.

  Mitäs mieltä olet, onko näin että se on ok että haisee?

 • Moi Päivi,

  Krilliöljyn suhteen tuo haju on juuri se paras mittari laatua arvioitaessa. Tuoksun pitäisi olla mahdollisimman mieto. Krilliöljyn maku on sitä vastoin hyvin voimakas ja monien mielestä varsin epämiellyttävä. Eli ainakaan itse en krilliöljyä söisi jos se haiseee pahalle…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista