Näitä Suomi syö

Mielialalääkkeitä syö noin 750 000 suomalaista.
Kolesterolilääkkeitä syö 658 436 suomalaista.
Verenpainetautiin suunnattuja lääkkeitä syö 491 129 suomalaista.
Unilääkkeitä syö 369 871 suomalaista.
Astmalääkkeitä syö 188 873 suomalaista.

Luvuissa ovat reseptilääkkeistä korvausta saaneet. Verenpainetautiin ja astmaan on erityiskorvattujen lääkkeiden lisäksi käytetty myös peruskorvattuja lääkkeitä, eli todellinen käyttömäärä on tilastoa suurempi.

Todella järkyttäviä lukemia. Ainakin itse menen täysin sanattomaksi…

Minulla on huomenna sovittu klo 9:00 puhelinhaastattelu Pekka Puskan kanssa. Ajattelin kysyä Pekalta, että millä tavoin THL:n puolelta suhtaudutaan näihin lukuihin ja mitä ajatuksia se herättää, että suomalaiset lapset ovat Euroopan sairaimpia. Lisäksi meinaan kysyä mm. sitä, että mitä THL:n puolelta on tehty väärin ja mitä he meinaavat tehdä tulevaisuudessa toisella tavalla. Toki myös meinaan kysyä ravitsemussuosituksista ja niiden muokkaamisesta nykypäivän vaatimalle tasolle.

5 KommenttiaKommentoi

 • Olen Puskalta kysynyt spostitse tuosta millä perusteella suomalaisten terveys on parantunut juuri nuita samoja luettelin mitä Jarkko. Kysyin myös miten, niin suomalainen ei muka saa 2 g enempää transrasvaa päivässä, koska hyllyt ja pakkaset notkuu nuita kovetettua ja osittain kovetettuja tuotteita.

  Aika diipa daapaa oli vastaus. Kenen leipää syöt sen lauluja laulat.

  Sitä samaa paska jorinaa mitä mailman huippu rakentamisesta, koulutuksesta tai mistä tahasa.

  Ihmetyttää miten sikapiikistäkin vaivat tuli yllätyksenä, kun siitäkin puhuttiin tv:ssä, netissä, you name it, että se aiheuttaa vaikka mitä ”vammoja”. Heikkilälle ja muille vaan naurettiin päin näköä ja selitettiin, että paskan jauhajat pitää saada vastuuseen, kun ei usko thl:n sanaan. Nyt olisi sitten aika heidän itsen joutua häpeäpaaluun ja jättää työt. Samaa sakkia sinne pukkaisi joten tuskin meno kuitenkaan muuttuisi.

  Jos minun määräysvallassa olisi siellä thl:n ovella olisi jos ajat sitten ollut lappu ovessa.

 • Asiallista meininkiä. Kyllä tuo maksettujen lääkekorvausten muutos kertoo paljon tilanteesta. Vai luokitellaanko ihminen Pekan tilastoissa kenties terveeksi mikäli sairaus saadaan lääkityksellä kuriin..

 • Kysyin torstaina Puskalta tuota epäloogisuutta, mutta vielä en ole saanut vastauksia. Puska lupasi vastata kysymyksiini kirjallisesti.

 • Myy:

  Oletko törmännyt tuon transrasvan saannin suhteen johonkin tilastoon? Kuulostaa mielenkiintoiselta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista