Nujerra psoriasis

Psoriasis on erittäin yleinen vaiva, sillä siitä kärsii yli 100 000 suomalaista. Olen kirjoittanut psoriasiksen tehokkaasta hoidosta ennenkin, mutta koska saan aiheeseen liittyen jatkuvasti kysymyksiä, niin asiaan on syytä palata.

Jos lähdet etsimään lääkäriltä apua psoriasiksen hoitoon, niin on enemmän kuin todennäköistä, että palaat takaisin melko tyhjin käsin. Lääkäreiltä voi saada jotain lääkevoiteita tai vastaavia ratkaisuyrityksiä tähän ongelmaan, mutta sitä vastoin lääkärit eivät puhu mitään esimerkiksi ruokavalion merkityksestä.

Olen laatinut yhdeksän kohdan listan, jota noudattamalla uskon merkittävän osa psoriasispotilaista saavan apua tähän ikävään vaivaan.

1. Katso mitä syöt – Jos haluat nujertaa psoriasiksen, niin ruokavalio on paranemisprosessin suhteen monesti hyvin merkittävässä roolissa. Eli kiinnitä huomiota ruoan laatuun!

2. Kokeile mitä gluteenittomuus tuo mukanaan – Se on jännä juttu, mutta todella usein gluteenittomuus tuo apua tähän vaivaan. Joskus voi riittää pelkästään se, että jättää vehnän syönnin vähemmälle, mutta monesti tiukempi gluteenittomuus on tarpeen. Jos kärsit psoriasiksesta, niin katso mitä 3-4 viikon gluteenittomuus tekee ongelmalle. Samalla kannattaa jättää myös sokerin käyttöä vähemmälle. Voit yllättyä tämän keinon tehosta!

3. Rupea juomaan pakuriteetä – Juo pakuriteeä mieluiten vähintään 0,5-1 litraa päivittäin. Tiedän monia tapauksia, joissa pakurin säännöllinen käyttö on helpottanut psoriasista.

4. Jätä maidon käyttö vähemmälle – Virallinen taho suosittelee meitä juomaan päivittäin rasvatonta maitoa, koska se on heidän mukaan niin terveellistä. Totuus on kuitenkin se, että etenkin se rasvaton maito voi olla hyvinkin ongelmallinen juttu terveyttämme ajatellen. Monet psoriaatikot ovat huomanneet sen, että maidon juonnin vähentäminen on tehnyt ihmeitä.

5. Antioksidanttitankkaus – Krooninen tulehdus on keskeisessä roolissa psoriasiksen suhteen. On yleisesti tiedossa, että krooninen tulehdus syö antioksidanttivarastojamme, joka sitten edelleen voi pahentaa tulehdusta. Psoriasiksesta kärsivän tulisikin tehdä perusteellinen antioksidanttitankkaus.

6. Paikallishoitoon voin suositella erityisesti vihreää teetä sisältävää voidetta tai huikeaa pakurivoidetta, joita molempia löydät iHerbin valikoimista.

7. Suolisto kuntoon – Erilaiset suolisto-ongelmat voivat olla hyvin isossa asemassa tämän(kin) vaivan suhteen. Jos siis kärsit suolisto-ongelmista, niin yritä saada ne kuriin.

8. Tärkeimmät lisäravinteet psoriasiksen hoidossa ovat C-vitamiini, D-vitamiini, astaksantiini, magnesium, sinkki, seleeni, probiootit ja kalaöljy/krilliöljy. Myös MSM-jauhe saattaa tuoda apua.

9. Inkivääri, kurkuma ja valkosipuli ovat luonnon omista psoriasislääkkeistä mielestäni enemmän kuin kokeilemisen arvoisia. Myös hamppuöljystä voi olla apua. Tätä öljyhampun siemenistä puristettavaa öljyä kannattaa käyttää sisäisesti ja myös ulkoisesti.

8 KommenttiaKommentoi

  • Tuttavallani auttoi myös melko lailla edellä mainittujen kohtien lisänä Aloe Vera geelin sively paikallisesti useita kertoja päivässä. Foreverin Aloe Gel on 19e ja säilötty oikein luonnonmukaisesti, jolloin kasvin geeli säilyttää hyvän tehon. Oli kokeillut apteekista saatavaa kylmäpuristettua aloe geeliä, mutta ei ollut toiminut niin hyvin vaan oli pahentanut tilannetta.

  • Itse keskivaikeaa atopiaa potevana ei aurinkoa parempaa lääkettä ole. Markat vain asettaa rajoituksia talvi-kausina sen saantiin. Valohoitoa itsekkin talvisin joudun ottamaan sairaalassa. Jarkon ohjeet on hyvä runko ihosairauksien hoitoon.

  • Nivelpsoriasis hoidossa gluteenittomalla (lähes viljattomalla) vähähiilihydraattisella (lchf) ruokavaliolla. Niveltulehdukset kurissa, kun vain vähän punaista lihaa, rypsiöljyä ei ollenkaan, sokeri kokonaan pois, ehdottomasti peruna… välillä voi elää rennomminkin, mutta kipujen tullessa takaisin vedetään taas tiukempi linja. Ruokavaliolla TODELLA on merkitystä. Harmi, kun ihmiset ovat niin tietämättömiä että syövät vaan lääkärien määräämiä myrkkyjä (ja oireet silti harvoin häviävät). Tällä ruokavaliolla hoidetaan itse aiheuttajia!! (ei piiloteta oireita).

  • Maarit; Ostin äskettäin Teneriffalta Aloe Vera geeliä (kylmäpuristettua), mutta en ole vielä (käyttänyt tosin vasta muutaman päivän) huomannut suurta muutosta. Sitäpaitsi alkoi kutittaa. Ne kortisoonivoiteet jotka lääkäri on määrännyt kutittaa kanssa… Olen aika onneton ja masentunut :-(

  • Ostin äskettäin Teneriffalta Aloe Vera geeliä (kylmäpuristettua), mutta en ole vielä (käyttänyt tosin vasta muutaman päivän) huomannut suurta muutosta. Sitäpaitsi alkoi kutittaa. Ne kortisoonivoiteet jotka lääkäri on määrännyt kutittaa kanssa… Olen aika onneton ja masentunut :-(

  • olen sairastanut psoria vasta 60 vuotta ja kokeillut pitkäjaksoisia kasvisvoittoisia ruokavalioita, jotka aluksi ”säikäyttävät” psorin karkuun, mutta sitten se taas tottuu uusiin olosuhteisiin ja palaa takaisin. Raskaasta d-vit kuurista ei ollut mitään apua. rankat ihonohennuskuurit puvahoitojen yhteydessä ovat herkistäneet ihon niin, ettei se eikä aurinkokaan enää onnistu. Olisko viisaita neuvoja? Joulin alla ihoni tulehtui niin pahasti, että jouduin kortisooni ja antibioottikuurille 3 viikoksi. Nyt on iho sileämpi kuin aikoihin, muttei kuitenkaa terve. Elämä on elämisen arvoista psorikkinakin. ” onnelline psorimummo”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista