Nyt askeleet kohti nokkospuskaa

Nokkonen on monella tapaa luontomme villivihanneksista se ehdoton ykkösjuttu.

1. Helppo tunnistaa ja löytää. Nokkosen voi oikeastaan sekoittaa vain valkopeipin kanssa, mutta siitä ei ole haittaa, sillä valkopeippi on myrkytön ja sitä voi käyttää nokkosen tapaan. Tosin valkopeippi ei ole ravintona läheskään samaa luokkaa kuin nokkonen.

2. Nokkonen on todellinen terveyspommi. Siinä on hurjat määrät kivennäisaineita kuten rautaa, magnesiumia, rikkiä ja kaliumia. Lisäksi nokkonen sisältää runsaasti B-vitamiineja sekä A-, C-, E- ja K-vitamiinia.

3. Nokkonen maistuu hyvälle ja sitä voi käyttää ruoanlaitossa monipuolisesti.

Nokkonen kannattaa kerätä ennen kukintaa, mieluiten 2-3 aurinkoisen päivän jälkeen tai pidemmän hellejakson päätteeksi, jolloin nokkosen nitraattipitoisuus on alhaisimmillaan. Myös ryöppäys laskee nokkosen nitraattipitoisuutta merkittävästi.

1 KommenttiKommentoi

  • Nokkosesta sen verran, että anopilla on ollut pitkään olkapäässä ”piikki”, jota on hoidettu lääkärivoimin pitkään, mutta aina se vaan jatkuu. Nyt kun kesä tuli, niin hän kokeili ”ruostia” itseään nokkosilla. Sillä saa kivun pois 1-3 päiväksi kerrallaan.

    Osaiskohan joku arvailla, että mikä siinä voisi olla se teho? Lähinnä kun talvi taas tulee, niin nokkosia on vähän vaikea löytää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista