Paras ravitsemusasiantuntija

Niin, onko se mahdollisesti Wolfe tai Mercola? Vai kenties ehkä Halmetoja? Kaikki kolme ovat kovan luokan tietäjiä, mutta eivät lähelläkään sitä parasta. Nimittäin sinua. Vain sinä pystyt kuuntelemaan itseäsi ja todellisia tarpeitasi. Vain sinä itse tiedät, että onko sinulla nälkä vai jano.

Tietysti voit soittaa Wolfelle ja pyytää hänet kuukaudeksi opastamaan sitä, että mitä kannattaisi syödä ja kuinka paljon. Aluksi olisit varmasti haltioissasi siitä suunnattomasta tietomäärästä ja upeista ohjeista mitä Wolfelta saat, mutta siinä vaiheessa, kun ymmärrät homman ytimen, eli omien tarpeiden kuuntelemisen, et enää tarvitse Wolfea mihinkään. No joo, kyllähän minäkin opiskelen Wolfen, Mercolan, Vitaliksen, Halmetojan, Postin, Heikkilän ja kumppaneiden jakamaa tietoa päivittäin, mutta ymmärrät varmasti pointtini… Sinussa itsessäsi asuu se suurin viisaus. Itsensä kuunteleminen on kaiken avain ja vain sinä voit tehdä sen mahdolliseksi.

Moni hakkaa näiden ravitsemusjuttujen suhteen päätänsä seinään vuosi vuoden perään. Ollaan ehkä opittu jostain joku tietty malli, jota sitten noudatetaan kuin suurempaakin totuutta. Joskus homma toimii, mutta useimmiten ei. Sen jo näkee, kun vilkaisee sairaustilastoja. Kaikki korjaantuu itsestään sen jälkeen, kun meillä on oikeat suuntaviivat ja rupeamme kuuntelemaan viestejämme ja tarpeitamme. Joku voi sanoa, että aamupalaksi riittää kevyt pirtelö. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että homma toimisi välttämättä sinun kohdalla. Jos sinulla on kiljuva nälkä ja huono fiilis tunti tämän pirtelön syömisen jälkeen, niin eihän silloin kaikki ole kohdillaan. Seuraavana aamuna voit koittaa syödä hieman tuhdimman pirtelön ja kaverina vaikka rasvaa tirskuvan munakkaan. Jos sekään ei toimi, niin voit koittaa aina jotain muuta lähestymistapaa.

Kuuntele kehoasi. Tyydytä mielihalusi ja äläkä pidä mitään neuvoja ehdottomina totuuksina, sillä vain sinä tiedät.

Lähdevesiryhmät
Lähteet voivat olla pitkänkin ajomatkan takana, joten laadukkaan lähdeveden haku on monelle ongelmallista. Olisikin todella kätevää jos tätä lähdeveden hakua voisi jollain tapaa organisoida, jotta yhä useampi pystyisi nauttimaan aidosta lähdevedestä ja samalla voisi tutustua huipputyyppeihin. Jaakko avasi tänään Facebookiin sivun, jonka avulla olisi tarkoitus saattaa lähdevedestä kiinnostuneet ihmiset yhteen.

4 KommenttiaKommentoi

 • Minä en ole päässyt oikein sinuiksi kehon kuuntelun osalta. Kai se sitten vaatii vain harjoittelua vai onko sinulla mitään vinkkejä?

  Olen työni puolesta paljon tekemisissä lasten kanssa. Lapset tuntuvat hallitsevan tämä asian hirmu hyvin. Tämänkaltainen mielikuva minulle on muodostunut. Tässäpä meillä aikusille on oppimisen paikka!

 • Moi Elina,

  Ehdottomasti tuota kuuntelua voi harjoittaa ja kehittää. Aiheesta on kirjoitettu aivan oma opas, josta on varmasti paljon apua: http://www.valmiixi.fi/2010/09/kehon-kuuntelun-opas.html

  Itse lähtisin liikkeelle siitä, että poistaisin ruokavaliosta kaikki kuuntelemista haittaavat jutut, kuten pahimmat lisäaineet. Stressi, liiallinen alkoholi, huolet ja muut vastaavat jutut haittaavat todella pahasti tuota kuuntelua, joten niiden ehkäisy on tärkeää.

  Voin myös suositella esimerkiksi joogaa tai vaikka Yiquan harjoitteita…

  Olet oikeassa noiden lasten suhteen. Meidän vanhempien tulisikin kunnioittaa enemmän lasten näkemyksiä, mielihaluja ja mielipiteitä…

 • Olipa taas loistava postaus!

  Meillä ihmisillä on hassu tapa antaa erityisesti tärkeissä asioissa valta jollekin ulkopuoliselle. Kuvittelemme, että voidaksemme syödä terveellisesti tarvitsemme jonkun koulutetun ihmisen kertomaan mitä meidän tulee syödä. Ihmiset ympäri maailmaa elävät mitä erilaisimmilla ruokavalioilla ja pysyvät terveinä. Yhdistävä tekijä on se, että he syövät puhdasta ja luonnonmukaista ruokaa sekä ennen kaikkea ruokaa, joka sopii juuri heille.

  Oman kropan kuunteleminen on se juttu, jota koitan itsekin jatkuvasti opetella ja opettaa. Olemme vieraannuttaneet itsemme kehostamme liiallisella stressillä, kiireellä, tavaralla ja lisäaineilla, että paikalleen pysähtyminen ja itsensä kuunteleminen on useimmille meistä lähes mahdotonta. Ei muuta siis kuin elämää hitaammaksi, tavaranpaljoudesta eroon, ruokavalio puhtaammaksi ja fokus tähän hetkeen. Ja lapsilta voidaan oppia myös pienistä asioista nauttimisen taito!

  Mahtavaa viikkoa kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista