Parasiitit – Vaiettu ongelma?

Viime aikoina on tullut jonkin verran kyselyitä liittyen parasiitteihin. En tiedä onko asia ollut jollain tavalla nyt julkisuudessa pinnalla vai mikä on ollut tämän yhtäkkisen kiinnostuksen taustalla. Tässä kuitenkin jotain omia ajatuksia tästä varsin mielenkiintoisesta aiheesta.

Mitä parasiitit ovat?
Jos ei oteta huomioon päänahan täitä, niin yleisimmät ihmisissä asustelevat parasiitit ovat mikroskooppisen pieniä alkueläimiä, kuten esimerkiksi varsin hyvin tunnettu Giardia lamblia, joka lienee se yleisin ”turistiripulin” aiheuttaja. Toinen hyvä esimerkki on Blastocystis hominis, joka on riehuu elimistössämme usein melko oireettomana. Tämä kaveri on käsitykseni mukaan kohtalaisen yleinen tuliainen esimerkiksi Thaimaan reissuilta. Useimpien kotimaisten lääkärien keskuudessa tätä ulkomaan tuliaista ei pidetä kovinkaan vakavana asiana, koska siitä ei ole kuulemma juurikaan haittaa ja ”sen kanssa oppii elämään”. Samaan aikaan asiaan perehtyneet tutkijat ovat antaneet huolestuttavia viestejä siitä, kuinka Blastocystis hominis saattaa olla lukuisten kroonisten sairauksien taustalla ja aiheuttavan monia ongelmia aina selittämättömästä väsymyksestä ruoan imeytymishäiriöihin.

Toinen yleinen ihmisessä asuva parasiittiryhmä ovat madot, joihin kuuluvat mm. kihomadot, suolinkaiset, lapamadot, heisimadot, koukkumadot ja rihmamato. Ihmisille tyypillisimmät matotartuntojen aiheuttajat ovat ulkomaanreissut, huonosti kypsennetty ruoka (esim. sianliha tai kala) ja lemmikkieläimet.

Tarvitseeko parasiiteistä olla huolissaan?
No ei varmasti kannata olla huolissaan, mutta tämä asia on jokaisen meistä hyvä tiedostaa ja ymmärtää sen vakavuus. Tutkimukset ovat osoittaneet sen, että yli 60% amerikkalaisista saa jossain vaiheessa elämäänsä parasiitti-infektion. Syytä on huomioida, että joidenkin asiantuntijoiden mukaan tuo luku on pahasti alimitoitettu. Tästä hyvänä esimerkkinä on John Hopkins sairaalassa tehty tutkimus, jossa 18% sattumavaraisesti otetussa verinäytteessä havaittiin jälkiä Giardia lamblian aiheuttamasta infektiosta. Tässä kokeessa siis etsittiin merkkejä vain ja ainoastaan yhdestä parasiitista ja lähes viidesosa tutkituista oli tavalla tai toisella Giardia lamblian riivaamana…

Parasiittien aiheuttamat ongelmat
Parasitologian erikoislääkäri Leo Galland on sanonut, että yllättävänkin suuri osa maapallon väestöstä kärsii parasiitti-infektiosta, joka heikentää heidän terveyttään. Gallandin mukaan varsin usein nämä parasiitti-infektiot jäävät kokonaan huomaamatta, koska ne eivät aiheuta erikoisen pahoja oireita tai aiheuttavat oireita vain jossain yhdessä vaiheessa elämän aikana, jotka silloin helposti yhdistetään johonkin toiseen, väärään syyhyn.

Tri Galland mainitsee, että suurin osa terveysongelmista voi aiheutua jopa aivan lievistä parasiitti-infektioista. Tutkimuksissaan hän raportoi, että puolella ihmisistä, jotka oli diagnosoitu kärsivän ärtyneestä paksusuolisyndroomasta, oli suolistoparasiittejä ja että suurin osa tuli parannetuksi oireistaan, kun heidän parasiitti-infektionsa hoidettiin. Kahdeksankymmentä kaksi (82) prosenttia niistä, jotka kärsivät kroonisesta väsymyssyndroomasta, paranivat myös oireistaan, kun heidän parasiitti-infektionsa hoidettiin.

Nämä ovat aika hurjia lukuja! Parasiitit voidaan yhdistää periaatteessa lähes mihin sairauteen tahansa. Kovimpien väitteiden mukaan kaikki syövät johtuvat parasiittien ja ympäristömyrkkyjen yhteisvaikutuksesta. Itse en ihan usko näin kovaa teoriaa, mutta kylmä fakta on se, että parasiitit ovat todella merkittävä terveysriski, jotka voivat näytellä pelottavankin suurta roolia lukuisten sairauksien taustalla.

Tyypilliset oireet
Parasiitti-infektion yleisin oire on vetinen ripuli. Muita oireita voivat olla esimerkiksi väsymys, mahan turvotus, ilmavaivat, ylävatsakivut ja pahoinvointi. Todella usein nämä parasiitti-infektiot ovat ainakin alkuun täysin oireettomia ja voivat tulla esiin vasta vuosienkin jälkeen tartunnasta.

Onko parasiiteistä mitään hyötyä?
On esitetty teorioita mm. siitä, että parasiitit voisivat toimia elimistössä eräänlaisina ”roskakuskeina”. Tämän asian suhteen ei ole kuitenkaan silmiini osunut mitään näyttöä, joten se on ainoastaan teoria.

Parasiitit ja koululääketiede
Eläinlääketieteen puolella parasiitit ja niiden hoito on ihan jokapäiväinen asia. Siellä puolella parasiittejä häädetään säännöllisesti aina koirista marsuihin. Outoa tässä on se, että ihmisten kohdalla käytäntö on ihan erilainen, vaikka me kärsimme loisista siinä missä rakkaat lemmikkimme.

Syytä tälle käytökselle voi hakea monelta eri kantilta. Näkeekö nykyajan ihminen oman maailmansa sellaisena, johon emme edes halua ajatella luikertelevia parasiittejä? Joku skeptisempi saattaa ajatella niin, ettei lääketeollisuus halua tuoda esiin tätä parasiittiongelmaa, koska ongelmaan puuttumalla voisi monet sairaudet parantua yllättävänkin kivuttomasti, joka taas tarkottaisi lääketeollisuuden tulojen romahtamista. Nämä ovat vain villejä heittoja ja totuus lienee ehkä jossain sillä välillä…

Koululääketieteen ehkäpä suurin ongelma näiden parasiittien suhteen on diagnosointi. Useimmat parasitologian laboratoriot eivät onnistu löytämään ulostenäytteistä edes suolistoparasiittien enemmistöä puhumattakaan harvinaisemmista lajeista. Ja hoitoa et saa ellei paperilla ole mustaa valkoisella. Monet lääkärit, sairaalat ja laboratoriot eivät onnistu diagnosoimaan parasiitti-infektioita, koska he harvoin käyttävät riittävästi aikaa huolelliseen analysointiin tai menetelmät eivät ole oikeanlaisia.

Parasiittien häätäminen
Tämä on mielenkiintoinen aihe. Monet asiaan perehtyneet ovat käyneet kiivasta keskustelua parasiittien hoidosta ja etenkin siitä, että olisiko säännölliset ”matokuurit” perusteltuja myös ihmisille. Toiset ovat ehdottomasti sitä mieltä, että jokaisen ihmisen tulisi suorittaa säännöllinen parasiittien häätökuuri esimerkiksi kerran vuodessa ja toiset ovat taas enemmän sillä kannalla, että oikeanlainen ravitsemus on ihan riittävä ase taistelussa näitä hönniäisiä vastaan. Eli jos jätetään se tyypillinen länsimaalainen ruokavalio ja korvataan se paremmilla vaihtoehdoilla, niin tällä tavoin toimittuna saamme aikaiseksi mahdollisimman epäotolliset kasvualustan parasiiteille.

Oma mielipiteeni sijoittuu näiden kahden eri leirin välimaastoon. Uskon, että oikeanlaisella ravinnolla saavutetaan todella paljon myös tätä asiaa silmälläpitäen. Toisaalta esimerkiksi erilaisilla yrteillä tapahtuva häätökuuri voi kuitenkin olla täysin perusteltua. Etenkin jos ihminen kärsii jostain selittämättömistä vaivoista.

Loisten häätöön on olemassa vuosisatoja vanhoja menetelmiä, joissa käytetään esimerkiksi koiruohoa, mustajalopähkinää ja neilikkaa. Ehkäpä parasta olisi käyttää valmiita yrttisekoituksia ja sen mukana tulevia ohjeita, koska jos näihin hommiin ryhtyy, niin kannattaa tietää edes suunnilleen mitä tekee. Valitettavaa tässä jutussa on kuitenkin se, että nämä parhaat luonnolliset häätökuurit ovat hieman kiven alla. Enemmän kaupallisista vaihtoehdoista kannattaa silmäillä esimerkiksi HealthForcen tuotetta, jonka tehosta en kuitenkaan osaa sanoa juuta tai jaata. Syytä on muistaa se, että jotkut häätökuureista voivat olla kohtalaisen rankkoja ja esimerkiksi raskaana olevien tai imettävien naisten kannattaa välttää näitä juttuja.

Jos puhutaan vielä niistä arkisimmista välineistä, niin syytä on mainita esimerkiksi kurpitsansiemenet, omenaviinietikka, papaijansiemenet, papaijanliha, valkosipuli, kurkuma, ananas ja ihan tavallinen kurkku. Tuossa nyt ihan muutama mainitakseni…

Lyhyesti
1. Tiedosta tämä parasiittiasia.
2. Laita ruokavalio kuntoon. Sillä pääsee jo pitkälle myös parasiittiongelmaa ajatellen.
3. En voi tyrmätä säännöllistä loisten häätökuuria ja mielestäni se on jopa täysin perusteltua. Ainakin jos välineet ovat kunnossa. Ottaisin tuon häätökuurin harkintaan viimeistään siinä tapauksessa, jos kärisisin jostain selittämättömistä vaivoista, joihin ei oikein tunnu mikään auttavan.

85 KommenttiaKommentoi

 • hei. onko missään mitään yhteystietoja mistä voisi kysyä tuota luonnollista matokuuria, jossa sinulla oli linkki siihen tekstiin?

 • Hyvä juttu. Olen kuullut joiltain, että loiset viihdy ”alkaalisessa” kehoissa. Totta vai tarua, ei hajuakaan.

 • Sanna-> Tältä sivulta löytyy sähköpostiosoite, josta tuota voi ymmärtääkseni yrittää tiedustella: http://www.barefootherbalistmh.com/page14.html

  Kaveri, joka on tuon häätökuurin takana tunnetaan netissä nimimerkillä ”Barefoot Herbalist” ja kyseinen kaveri on kuulemani mukaan ehkäpä yksi maailman johtavista yrttiasiantuntijoista, joka on mahdollista tavoittaa netin kautta.

  Hänet voi tavoittaa myös tältä keskustelupalstalta (http://curezone.com/forums/f.asp?f=626), jossa jutellaan juuri noista häätökuureista ja muusta aiheeseen liittyvästä. Tuolla palstalla kaverin löytää nimimerkillä MH.

  Kiitos vain Casperille näistä tiedoista!

  Myy-> Juu, olen kuullut samaa. Mitään varmaa en tuohon osaa sanoa…

 • Mites onko probiooteista minkäänlaista apua? Oireet kyllä näyttätvät suhteellisen tutuilta O.o

 • Myös tästä olen kuullut kehuja, mutta ilmeisesti eivät enää toimita Suomeen?? https://humaworm.com/welcome.html
  Tuolla sivuilla on paljon hyvää tietoa, johon kannattaa tutustua…

  Lumipallo-> Pelkillä probiooteilla ei loisista kyllä eroon pääse, mutta ne ovat varmasti yksi hyvä lisä mahdollista häätökuuria ajatellen.

  Tuossa on muuten pari aika mielenkiintoista potilaskertomusta (suomenkielellä) aiheesta:
  http://cfs.gehennom.org/foorumi/viewtopic.php?f=2&t=779
  http://cfs.gehennom.org/foorumi/viewtopic.php?f=3&t=756&start=0

 • Itse vedin viime kesänä healtforcen parasite formulan ja sain siitä apua. Söin 2 kuuria putkeen, kun jossain näin suositeltiin. Ekan purkin aikana ei tuntunut miltään, mutta toista purkkia syödessä alkoi tapahtumaan ja löytymään ulosteen seasta vaikka mitä. Olo kyllä parani aika huimasti.

 • Huh. Onpa juttu. En oikein saanut selvää tuosta nettikaupasta mikä on tuota Diatomaceous Earth:ia(mikä oli tuossa linkissä). Mahtaakohan iherbissä olla tuota ”samaa tavaraa”…?

  Meni vähän pasmat sekaisin, mutta jos kunnon kamat löytyy, niin alan heti koekaniinkiksi :)

 • Oman työpaikkalääkärin mukaan suomalaisilla ei ole parasiitteja. Tietysti poikkeuksia on varmaan etenkin matkustajien joukossa.

  Tein myöhemmin muista syistä laajat ulostekokeet jonka mukaan mitään parasiitteja ei ollut ulosteessa. Olin elänyt käytännössä koko kolmekymppisen elämäni perus ”roskaruoalla” ja matkustellut mm. jenkeissä monia kertoja. En siis lähtisi panikoimaan asian kanssa enkä näe syytä miksi se edes pitäisi ”tiedostaa”.

  • Itseltäni löydettiin Suomalaisen MDD Terveyspalvelut Oy:n kautta ameriikkaan Genova Diagnostics:lle lähetettyjen näytteiden perusteella suoliston ameeba Dientamoeba Fraglis, ja olo on viime kuukausina ollut sen mukainen. Sain viime syksynä diagnoosin kroonisesta suolistosairaudesta, ja kunnallisella puolella ei tullut mieleenkään, että suolistosta voisi löytyä joku alkueläin. Ameeban häätöön määrättiin tupla-antibiootti (Humatin+Doximysin 10 päivää) funktionaalisen lääkärin toimesta, ja toivottavasti parin kuukauden päästä tehtävässä kontrollissa kaverista olisi päästy lopullisesti eroon. Se mistä tämä on tarttunut on mysteeri. Tämä kaveri ei meinaan säily pitkään elossa pelkässä ilmassa, joten sen on täytynyt tarttua nopeasti jonkin sitä levittäneen kautta. Suosittelen rankoista suolistovaivoista kärsivää testauttamaan parasiitit varmuuden vuoksi. Minulla tehtiin kaikki mahdolliset gastroenterologiset tähystykset, ja lopputulema siellä oli ehdottaa vähintään viiden vuoden solunsalpaajalääkitystä. Onneksi meillä on funktionaalista lääketiedettä, jonka tarkoitus on selvittää mahdollisimman tarkkaan ongelman aiheuttaja oireiden lääkinnän sijaan.

 • Timo -> Kiitos kertomuksestasi!

  Myy-> Mitä nettikauppaa tarkoitat?

  jonhston-> Tosi hyvä saada myös vastakkaista näkemystä pöytään!

  Paniikkiin ei tietenkään ole syytä, mutta mielestäni asia on tärkeää tiedostaa siksi, että siitä tiedosta voi olla jossain vaiheessa elämää arvokasta apua itselle tai läheiselle. Esimerkiksi lääkärissä harvoin osataan yhdistää mitään terveysongelmaa parasiitteihin, joten on hyvä tietää näistä jutuista ihan omasta takaa.

 • Humaworm ei toimita Suomeen.

  AS OF APRIL 20, 2011…We can NO LONGER SHIP TO THE FOLLOWING EUROPEAN UNION COUNTRIES:
  The European Union 27 sovereign Member States: Austria, Belgium, Bulgaria, Cyprus, the Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, the Netherlands, Poland, Portugal, Republic of Ireland, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, and the United Kingdom.

  LINKS THAT FURTHER EXPLAIN THE BAN:

  http://www.care2.com/causes/real-food/blog/medicinal-herbs-will-be-banned-in-the-european-union/

  http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/europe-to-ban-hundreds-of-herbal-remedies-2171781.html

 • Tuota linkkiä tarkoitin http://diatomx.co.uk, mutta nuo kaikki pönikät on ilmeisesti sitä vaikka ei ole juuri tuon Diatomaceous Earth nimisiä vaan diatom x mammal!?

  jonhston: eihän tällä kukaan ole käskenytkään panikoimaan?
  Mutta itsekkin olen kärsinyt vuoooosia selittämättömistä vaivoista. Tai no osa menee kilpparin ja lisämunuaisjuttujen piikkiin, mutta silti lääkitys esim. kilppariin ei poistanut koko väsymystä jne. Haluan vaan parantua ja pystyä töihin. Ja ehkäpä joskus jopa jaksaa matkustaa jonnekkin…
  Olen käynyt elävänveren analyysissä ja olihan siellä monelaista ”soutajaa” liikkeellä…

 • Parasiitteja on toki suomalaisillakin, niistä vaan ei puhuta, joten hyvä Jarkko että otit tämän esiin. Ja Suomessa saa niihin asiantuntevaa hoitoakin, luonnollisin keinoin: http://www.semba.fi
  Marjo Urbanski tietää, mitä tekee ja neuvoo todella seikkaperäisesti miten voi turvallisesti häätää loiset.

  Marjolta opin, että itsekseen voi olla hiukan riskaabelia lähteä matoja häätämään, ellei ole aivan varma siitä miten toimia. Koska jos esimerkiksi ottaa jotakin matoja tappavaa valmistetta liian vähän, niin etteivät madot kuolekaan siihen, ne saattavat ”suuttua” ja ongelma vain pahentua. En siis halua peloitella ketään ja toki itsehoitokin voi varmasti onnistua, halusin vain jakaa tämän.

  Itselläni oli pitkään selittämättömiä vaivoja, joihin kukaan ei osannut tarjota apua: ei lääkäri, ei akupunktio, eivätkä lukuiset muut luontaiset hoitomuodot, eivätkä radikaalit ruokavalionmuutoksetkaan. Mutta Marjolle mentyäni oloni oli parempi heti ensimmäisen kerran jälkeen. Vieläkin häädetään joitakin viimeisiä asukkeja, tällä kertaa eteeristen öljyjen ja alkoholiin uutettujen yrttien sekä cordyceps-liuoksen avulla.

  Tämä ei ole mainos, olen pahoillani jos se sille vaikutti. Halusin vain tarjota muillekin mahdollisuuden saada tietoa ja hoitoakin :)

 • Jonhstonin työterveyslääkäri on ollut jälleen niin tyypillinen lääkäri. Tuskin on aihetta opiskellut muuta kuin pakolliset koulussa. Kannattaa ennemmin kuunnella ihmisiä jotka ovat tutkineet aihetta elämäntyönään.

  Jokaisella täysikäisellä suomalaisella on loisia. Testit ovat käytännössä turhia, koska niistä selviää vain osa totuus.

 • Myy-> En tiedä noista kyseisistä tuotteista mitään, joten en uskalla sanoa…

  Maria-> Todella upeaa kuulla, että löysit apua! Tuo on aivan totta, että kannattaa tietää mitä tekee… Annoksien pitää olla riittäviä ja kuurien tarpeeksi pitkiä.

 • Merja: miten tuota patteri/kuparilankaa käytetään?
  Mulla on ollut jo monta pvää taas ihan vetämätön olo.

 • Erinomainen juttu parasiiteista tällä sivulla.Olen itse saanut kokea sen ettei yksi positiivinen +++(Diphyllobotrium Latum) tulos riitä ja kun kaikki seuraavat tulokset on negatiivisia niin sitten menee vain aikaa ja rahaa yhteiskunnalta tuloksettomiin lääkäri/laboratoriotesteihin.
  Netissä neuvotaan syömään erilaisia mausteita,siemeniä,pähkinöitä,sipuleita,juureksia,happamia hedelmiä mutta ne korkeintaan ärsyttää matoa ja siitä seuraa vain lisää kipua ja muita oireita.
  Lääkekuureilla( Kontal ) ei myöskään ole ollut mitään vaikutusta minun kohdallani.Tarpeeksi tehokkaita lääkkeitä tai yrttejä ei tunnu löytyvän suomesta,perinteisiä yrttejä ei myöskään tunnu löytyvän tai myyntiin saa laittaa vain mietoja yrttejä.

 • Hei, voin sanoa, että kyllä meillä vaan on noita loisia. Minua on tutkittu vuosia vaikeiden suolito-ongelmien takia. Lisäksi on tullut muitakin vaivoja. Kunnes eräs lääkäri kysäisi: Olisiko sinulla parasiitteja? Näytteet MDD:n labraan ja tuloksena blastocystis hominis. Todennäköisesti olen syönyt tai juonut sen jollain tropiikin matkallani. Sitä on häädetty vuoden aikana 5:llä toinen toistaan vahvemmalla lääkekuurilla (metronidazyle), mutta ei vieläkään ole lähtenyt. Viimeisimmän lääkekuurin jälkeen oli melkein kuukausi hyvä olla ja toivoin parasiitin häipyneen. Oireita palasi ja blastocystis hominis elelee edelleen. Nyt olen epätoivoinen, mitä pitäisi tehdä. Haluaisinkin tietää, onko joku saanut häädettyä kyseisen alkueläimen?

 • Kiva, että tänne kirjoittaa muitakin Urbanskin Marjolta apua saaneita : – )
  Itse olen kärsinyt colitis ulcerosasta vuodesta 1996: oireiden käydessä lopulta sietämättömiksi 2 vuotta sitten päätin kieltäytyä lääkärin tarjoamasta sytostaattihoidosta. Onneksi kuulin samoihin aikoihin Marjosta!

  Nyt suoliston tila on aika hyvä: olin kylläkin pahasti loisongelmainen, puhdistuminen vaati aikaa. Ja on mulla vieläkin ”örkkejä” elimistössäni, mutta voin paremmin, kun niitä on vain vähän. Sukkulumadot on mun kohdalla sitkeässä – niihin on auttanut hyvin Cocovin koivuntuhkauute – siinä mielessä kysymys elimistön alkalisuudesta on mielenkiintoinen! Jos saisikin nuo ph-asiat kondikseen, otukset viimein ehkä pakkaisivat matkalaukkunsa.

  Mukavaa puhdistuksen jatkoa kaikille!

 • itse olen myös marjon potilas :) kärsin pitkään todella pahasta olosta,mihin kuului väsymys,oksettava olo ja maha piti helvetin moista meteliä. olen nyt 23 v. ja tota pahaa oloa kesti 17 vuotiaasta sinne 20 v….ravasin jatkuvasti lääkärissä ja mitää ei löytyny. tiesin ite sillon että mulla on loisia, koska olin ulosteessa nähnyt ja kaikkea muuta outoa.kerroin lääkärille , mutta vastaukseksi sain vain huvittuneen ilmeen ja kysymyksen ”oletko syönyt järvikalaa?” johon sanoin” en” johon lääkäri totes ”ei sulla sitten oo loisia, koska suomessa on vain kihomatoja ja todella harvinaisessa tapauksessa lapamato,mutta laitetaan sinut varmaaden vuoksi uloste testeihin” no tein testin ja se otettiin kolmelta päivältä ,joten olin varma että nyt syy selviää, koska tiesin että mulla on loistartunta ja intin sitä myös lääkärille.jonkuu viikonhan mie sit venailin ja soitin testin tuloksesta. vastaus oli järkytys ”ei sulta mitää löytyny ja veriarvot ym muuta on ihan ok” sillon mun maailma mureni,tuli todella epätoivonen olo.en enää tienny mitä tehdä… joku kk kulu ja aloin netistä ettiä ja löysin marjon. menin marjon hoidolle ja siitä ekasta zapperi kokemuksesta tuli täydellinen olo, se oli oikeesti uskomattoman helpottava kokemus fyysisesti, ja sitten kun lähdin ni olo tuntu ulkona vielä paremmalta.multa löyty suolinkaista,koukkumatoja, piiskamatoja ja jotaa pientä. homeita ei löytyny ja raskasmetalleja ei tainnu myöskään olla… no hommasin yrtit ym ja olo alko helpottaa samantein : ) nykyään mun keho melkein puhdas, koukkumadot oli syy suurimpaan pahaan oloon, koska niitä oli kurkussaki. ja huomasin sen ite siitä että ne pitivät ihmeääntä kurkussa , sellasta kurnutusta. kk päästä menin uusiks ja kaikki muut paitsi nää koukkumadot ei ollu lähtenyt, mutta vähentynyt nekiin. sen jälkeen kun kuurin oti,en ole kertaakaa ollu kipeenä, ei flunssaa ,eikä mitää:) hommasin myöhemmin ruokazapperin ja sit zapperin kehonhoitoon. :) ja zapperi varsinki tuoreella paristolla tuntuu , mutta kun paristo heikkenee ni ,en sitä enää tunne , mutta uskon kyllä sen hoitavan edelleen :)

 • ja yhen kokemuksen voisin kertoa : ) mulla oli saunavuoro la ja menin sitte saunaan. saunanlauteella ihmettelin ku alko verta valua nenästä ja menin sit vessaa hakee paperia , verta tuli jonkuu aikaa, ja loppu lopulta,viimeisenä tuli sitten tällänen mukava veijari nimeltä koukkumato nenästä.ihmettelin varmaa jonkuu 5 min sitä ja sanoin sille ”kiitos kun tulit ulos”ja heitin vessanpönttöön ja jatkoin saunomista.,

  ja toi karppaushan on nyt muotia :) niin loisethan rakastaa viljoja, esim koukkumato tykkää perunasta ja leivästä. piiskamato riisistä …ja varmasti pastaki näillä menee. ja nää kaverit kun siellä suolistossa on,niin ei ihme että jos on suolisto-ongelmaa ym 😉 niin varmasti helpottaa oloa karppaus.

  mut on yks asia aika veemäinen : D nimittäin naiset. on vähän vaikeeta kertoa näistä asioista 😀 baarin tiskille pitäs mennä ”hei ,beibe miten olis jos ottaisit matokuurin ja tulisit sitten kattoo munkaa lassiee? ” koska loisethan tarttuu… ja mulla on menny rahaa suht paljon , ni ei viitti kusta noin vaa hommaa… ei kiitos enää loisia.

 • Johnston: Otettiinko sinulta vain ulostenäytteet ja sen perusteella todettiin, ettei ole loisia? Itse nimittäin kärsin erittäin pahasta resistanssisesta Aasiasta saadusta giardia lambliasta ja vaikka oireet olivat/ovat erittäin pahat ei näytteistä muka mitään löytynyt. Ja moneen kertaan syynättiin. Vasta tähystyksessä otetuista koepaloista tämä loinen saatiin ”kiinni”.

  Tänään otin zapperin käyttöön ja häätökuuria alan kasaamaan. Lääkärin määräämät antibiootti häätökuurit eivät tehneet mitään muuta kun niin kamalan olon, ettei enää vesikään pysynyt sisällä vaan oksensin ulos, jotenkin kovasti nyt luotan näihin luonnollisiin keinoihin. Nähtäväksi jää :)

 • Kiitos kiinnostavasta artikkelista ja viestiketjusta! Aihe on ollut siinä mielessä ajankohtainen, että olen pikkulapsiperheen äitinä yrittänyt päästä eroon kihomatotartunnasta perinteisellä lääkevalmisteella (Vermox), mutta madot eivät tunnu olevan millänsäkään. Olenkin alkanut kiinnostua vaihtoehtoisista hoitomuodoista ja jotenkin herännyt tilanteeseen, että keho ja mieli ovat voineet muutenkin huonosti jo pitkään. Onko siinä syy, miksi en saa matoja häädettyä lääkkeen voimalla? Olen pohtinut voisiko minulla olla hiivasyndrooma. Ph-asiat tuntuvat myös kiinnostavilta.

  Jonkinlaista puhdistus- ja häätökuuria tarvitsen. Suolisto on ilman muuta tärkeä tässä, mutta miten madot saa häädettyä muusta kehosta? Mikä olisi keino, mikä ei kulkisi vain suolistonläpi vaan vaikuttaisi koko kehossa? Vai onko niin, että kun suoliston saa kuntoon, se on niin iso juttu, että muuallakin alkaa parasiitit kadota? Auttaisivatkohan yrtit? Olen varsin varma, että minulla tämä vaiva oireilee myös nenässä. Googlettamalla löysin viestejä joista totesin, etten ole ainoa vaikka tämä ihan kumma juttu onkin.

  Nyt olen tosi sitkeässä flunssassa, ollut jo pari viikkoa. Minulla on vahva tunne, että tämä liittyy jollakin lailla samanaikaiseen mato-ongelmaan. Näin pitkistä flunssista en ole ennen kärsinyt.

 • Kertokaa te muut, joila on tuo blastocystis hominis, millaisia oireita?

  Diatomaceous Earth = piimaa, voi ostaa Anttilasta Piimax, yleisesti käytetty ihon ja hiusten kunnon parantaja.

  Neemöljy (ulkoisesti) on hyvä.

  Ivermectin horse paste, 1 cm pätkä eli 12 mg enintään. Parin päivän päästä toisen kerran. Toista kuuri 6 kk välein enintään..Myös ulkoisesti. Ota vasta, jos oikeasti jotain löytyy, ei varokeinona.

  HUOM! Ivermektiini, neem ja koiruoho ovat kiellettyjä, jos suunnittelee raskautta tai on raskaana! Ne aiheuttavat keskenmenon.

  Neilikoita voi pureskella. Sauna ja tervasampoo.

  Huom, hiivakin saattaa aiheuttaa sen, että nuha muuttuu lankamaiseksi.

  Turha ottaa paniikkia, saunomalla säännöllisesti asiat paranee huomattavasti.

 • Hei,

  Mulla on ollut Blastocystis hominis nyt 3 vuotta. Se ei aluksi aiheuttanut oikeen muuta kun ripulia, mutta en osannut jotenkin yhdistää sitä siihen parasiittiin, kun oon aina kärsinyt jostain IBS-kaltaisista oireista.

  Nyt viimenen puoli vuotta on kuitenkin ollut ihan helvettiä. Oon ollu uskomattoman väsynyt ja mulla on ollut aivan hirveitä niveloireita, joita tietysti tutkittiin paljon reumatologien puolesta, kunnes kyllästyivät. Nyt sitten asiaa hiukan tutkimalla uskon, että tuo blasto on näiden niveloireiden takana. Ripuli, mahan turvotus, mahakivut ja ilmavaivat pahentuivat puolen vuoden aikana ja lisäksi mulla on ihottumaa.

  Nyt yritän päästä blastostani eroon. Katsotaan, miten tässä käy… Mutta siis aloitin noin 3 viikkoa sitten karppaamisen, kun se kuulemma rakastaa hiilareita kaikessa muodossa, eli ketoosidietillä ajattelin sen ajaa pois. Täällä joku olikin tuon karppauksen maininnut ja ainakin suurinosa oireista (jopa ripuli!) on kadonneet. Tilalle on sitten tullut muuta jännää, mitä alkuvaiheen ketoosidietti saattaa aiheuttaa. Sitten syön iHerbin Scram move them out! -yrttisysteemiä (siinä on ainakin neilikkaa). Ajattelin syödä kaksi purkkia yhteen pötköön, että ”varmasti” tepsii.

  Kuitenkin, jos se nyt ei lähde tällä, niin ajattelin, että se ainakin heikentyy ja sitten voin yrittää tuhota sen jollain antibiootticocktaililla. AInakin löysin sen verran paljon negatiivista juttua noista yrteistä/luonnon menetelmistä netistä, ettei ihan kauhean suurta uskoa mulla tähän hommaan ole. Mun lääkärikin oli vähän skeptinen. Käyn tosiaan yhdellä spesialistilla, joka on erikoistunut trooppisiin sairauksiin ja hoitanut useita blasto ym. parasiittipotilaita :) Vaikeaa sitä on kuulemma häätää, mutta kyllä se mahdollista on

 • Minulta löytyi tuo blastocystis hominis ja samoin paljon harvinaisempi dientamoeba fragilis joka on todettu patogeeniseksi. Olen kärsinyt eriasteisista lähinnä vatsaoireista jo vuodesta 2000. Pikkuhiljaa olo meni kuitenkin todella sietämättömäksi. Välillä oli helpompia kausia ja välillä tosi tuskaisia. Reilu vuosi sitten alkoi kilpirauhanen häiriköidä. Tällä palstalla joku muukin kirjoitti loisten yhteydessä kilpirauhas ja samoin lisämunuaisen oireista. Itse näen nuo yhtenä ja samana ongelmana, eli siis loiset on se syy johon pitää puuttua jotta kilpirauhanenkin toimis. Funktionaalinen lääketiede ymmärtää näistä asioista paljon! Menin funkkarilääkärin kautta laajaan ruuansulatusanalyysiin jossa löydettiin nuo loiset ja samoin suolistohiivan likakasvu. Joku mainitsi tällä listalla lääkärin sanoneen ettei suomalaisilla ole loisia. Aika huvittava vite näin kansainvälisenä aikana kun ihmiset kulkee maasta toiseen. Ja eihän niitä ole kun ei tutkita tai ei osata tutkia.

  Olen myös vakavissani alkanut epäillä rokotteiden yhteyttä tähän loisongelmaan. Omat oireeni alkoivat hiukan b-hepatiittirokotteen jälkeen. Samoin lukuisilla ystävilläni jotka ovat saaneet joko jäykkäkouristus tai b-hepatiittirokotteen on alkanut ilmaantua vastaavanlaisia ongelmia jotka vuosi vuodelta pahenevat.

  Omiin loisongelmiin sain antibioottikuurin (toinen kuuri hiivaan) ja tiukat ruokavalio-ohjeet ravintovalmentajalta. MDD:n kautta löytyy henkilöitä, lääkäreitä ja ravintovalmentajia, jotka osaavat auttaa. Ruokavalioni koostuu lähes täysin kuumentamattomasta kasvisruuasta, olen lähes täysin elävällä ravinnolla. Sokerit pitäis käytännössä karsia kokonaan pois. Ei siis myöskään hunajaa tai hedelmiä, kuivahedelmistä puhumattakaan. En ole vielä aloittanut noita kuureja. Puntaroin koko ajan että käynkö ensin jollain vaihtoehtohoitajalla, esim bioresonanssi, homeopatia tms. Tuolla ruokavaliolla saan kuitenkin pidettyä olon todella hyvänä. Itse puristetut mehut vihanneksista ja juureksista ovat todella hyviä energia boostereita.

  Uskon että mitä enemmän elimistöä ruokkii erityisen ravintopitoisilla ruoka-aineilla sen paremmin elimistö voi taistella noita loisia vastaan. Ja kun loisten ruuat (viljat, sokerit jne) on pois niin kyllä ne lopulta häviää! Hippocrates institute amerikassa on semmonen paikka että jos olis rahaa niin sinne menisin ja jo lähtis loiset. Lukekaapa netistä. Ja jos saatte tilaisuuden mennä kuuntelemaan Brian Clementia(ko. paikan johtaja) niin menkää ehdottomasti. Se on uskomatonta mitä ruoka voi saada aikaan. Siis kuumentamaton sellainen jossa on kaikki elämän energia vielä tallella.

 • Hei,

  Olisiko kellään täällä tietoa, mistä löytäisin asiantuntevaa hoitoa Vaasan alueelta? Olen kärsinyt vaikeista vatsavaivoista koko ikäni, eikä mitään ole löytynyt. Parasiitteja ei ole edes tutkittu. Olen ajatellut kyseessä olevan IBS:n mutta toisaalta epäilen matoja, koska ulosteessa on näkynyt jotain epämääräistä (sulamatonta ruokaa vai munia?) Ja varaa ei todellakaan ole lähteä muualle lääkäriin. Vaihtoehtoisesti Oulussa voisin käydä, kun siellä on aika ajoin bisneksiä muutenkin.

  Itsehoitoja en uskalla lähteä kokeilemaan, koska on monenmoista lääkitystä käytössä.

  Olisin todella kiitollinen vastauksesta.

 • ”Olisiko kellään täällä tietoa, mistä löytäisin asiantuntevaa hoitoa Vaasan alueelta?”

  Vaasasta ei juuri loishätöön perehtyneitä löydy, mutta Seinäjoella on Tiina Peurala, joka on Urbanskin kouluttama Bioresonanssiterapeutti.

 • Viera Scheipner kirjassaan ROKOTUKSET (sivu 263) sanoo seuraavasti; ”Vieraiksi teidettyjen aineiden ruiskuttaminen verenkiertoon on jo sinänsä paha asia, mutta rokotteet sisältävät muitakin vaaratekijöitä: rokotteet voivat olla kontaminoituja, likaantuneita ja aiheuttajina ovat eläimissä tai ihmisissä elävät kymmenet tai sadat tuntemattomat bakteerit ja virukset, joita tavataan aina rokotteiden miksro-organismien viljelyyn käytetyistä eläin- (tai ihmis-) kudoksista.”
  ” Rokotteiden valmistukseen käytetyissä apinan munuaisissa elävien eläinvirusten aiheuttamaa poliorokotteiden likaantumista on laajalti tutkittu ja tutkimustuloksia on julkaistu.”

  Lukea kannattaa myös tohtori Hulda Clarkin kirja joka kertoo loisista ja niiden karkottamisesta. Kirjan löysin osoitteesta http://www.lootuskauppa.fi ja paremman zapperin http://www.synerki.fi (169 €)
  Voin sanoa kokemuksesta, että Clarkin neuvoja loisten karkottamiseksi on hyvä noudattaa! enpä olisi uskonut!

  Lootuskaupasta löysin Clarkin mustasaksanpähkinä-uutteen ja muut rohdokset. Sivuilla niiden vaikutuksista ei saa kertoa. Sen kieltää Suomen laki jonka takapiruna ohjailee lääkintöhallitus (lue lääketeollisuus) ja Evira. Eihän Echinaforcestakaan saanut kertoa 80- ja 90-luvuilla mitään, mutta kun apteekit ottivat sen myyntiin niin näemme TV-ruudusta jatkuvasti nyt, miten sitä kannattaa käyttää vastustuskyvyn nostamiseen.

  Jos suuri osa nykyisistä sairauksista TOSIAANKIN on parasiittipohjaisia, niin lääketeollisuuden tulot romahtavat. Joten ei ole ihme, miksi tämä on vaiettu ongelma.

 • Mä teen työkseni mm. parasiittipuhdistuksia energioilla varpua apuna käyttäen. Toimii.
  Esim. kun tuntuu että näkökentässä on mustia roskia ja tekee henkilölle puhelimessa parasiittipuhdistuksen, näkökenttä kirkastuu ja roskat ovat poissa.
  On hyvä käydä koko keho ja sisäelimet myös varvun kanssa läpi. Suosittelisin 1-2 kertaa vuodessa. Ja ruokavalio on hyvä tarkistaa.

 • No tuota en nyt kyllä ihan ”syö” !
  Vai että varvulla parasiittien poistoa ja vieläpä puhelimessa.
  Anteeksi, nyt kyllä ruoka meni jo henkeen, melkein tukehduin ja housutkin taisi kastua nauramisesta.
  Kaikkea mainostajia sitä täälläkin liikkuu.

 • Toivon todella, että INKERI lukee tämän:

  tekstisi voisi olla hyvin minun kirjoittamani! Sain vastikään MDD:ltä suolistoanalyysin, jonka mukaan minulla on samat parasiitit vaivanani kuin sinulla: Blastocystis hominis ja Dientamoebis fragilis. Työterveyslääkärini määräsi niiden häätämiseen 10 vrk:n (3 x 10 tabl.) Flagyl-antibioottikuurin (metronidatsoli). Nyt viikon antibioottikuurin jälkeen en huomaa tilanteeni kohentuneet millään tavalla, päinvastoin! Suuhuni on ilmestynyt ikävä hiivaongelma!

  Inkeri, kiinnostaisi tietää, mitkä antibiootit funkt.lääkäri sinulle määräsi. Voisin pyytää lääkäriltä samaa reseptiä, jos ja kun vaivat eivät näytä menevän ohi. Tämän blogin keskusteluketjua lukiessani mietin kyllä, että voisin kokeilla myös noita yrttejä, jos antibiootit eivät tepsi. Lisäksi olen valmis aloittamaan kasvisruokapainotteisen VHH-dieetin.

  Inkerin lisäksi toivon vastausta kysymykseeni myös muilta, joilla on samantyyppistä vaivaa. Kiitos jo etukäteen!

 • Blastocystis hominis:
  Minulla on myös juuri diagnosoitu Dientamoeba fragilis, johon sain Humatin 250 mg (erityislupavalmiste) 10 pv:n ajaksi. En ole vielä aloittanut lääkettä eli tehosta en siis osaa sanoa. Parasiitin häviäminen kontrolloidaan sitten muutaman kk:n kuluttua. Kävin erittäin kokeneen flt-lääkärin luona, ja hän on työssään havainnut tämän tehokkaimmaksi lääkkeeksi kyseisen loisen häätöön. Toivottavasti vaivasi hoituu!

 • Lootuskaupasta löytyy loispaketti, joka sisältää neilikkakapselit, koiruopaketin ja mustapähkinäuutteen.Valkosipulikapselit ja koivuntuhkauute ei liene pahitteeksi.

 • Blastocystis hominis: samaa Flagylia minullekin määrättiin lääkärissä. En ole käyttänyt. Yrttejä yms olen kokeillut. Kaikkein paras teho on ollut elävällä ravinnolla kun sen on tehnyt täysin sokerittomasti eli kuumentamaton kasvistuoka ilman hedelmiä ja muita makeita kuten esim. hunajaa. Mutta tuota ruokavaliota olis syytä jatkaa ainakin puoli vuotta että parasiitit varmasti kuolee. Luin nyt mielenkiintoisen väittämän että loisten alkuperäinen syy, siis se että ne jää elimistössä henkiin olisi liian alhainen vatsan suolahappo taso. Tarpeeksi ärhäkät vatsahapot tappaa nämä otukset. Kun luin alhaisten suolahappotasojen aiheuttamista oiresta oli siinä mainittu kaikki omat oireeni. Nyt aloitin suolahappolisän ja kaikki suolisto-oireet on helpottanu Pitkästä aikaa tuntuu että ruoka sulaa. Alhainen suolahappo taso lisäksi mm. estää kokonaan esim. kalkin imeytymisen, samoin raudan ja sinkin ja muiden ravintoaineiden imeytyminen heikkenee. Ruokavalio on tällä hetkellä hyvin pitkälle kasvispainotteinen raakaruokavalio. Sillä pysyy kilppari hyvässä kunnossa. Samalla karsin sokereita (ts. hedelmät ja hunaja) ja siirryn taas kokonaan raakaruokaan. Eiköhän ne otukset sitten lopulta häviä kokonaan. Uskon että kun elimistö alkaa voimistumaan se antaa lopulta kenkää niille. Ja tämä ruokavaliohan alkalisoi elimistön hyvinkin tehokkaasti. ERityisen tärkeitä ovat kaikki vihreät vihannekset. Nyt käytössä on myös vehnänorasmehu.

 • Blastocystis hominis: Tosiaan en usko että pelkkä antibioottikuuri yksinään auttaa. Se pitäisi ehdottomasti mun mielestä ottaa tiukan ruokavalion yhteydessä.

 • Ja vielä: http://www.badbugs.org/

  Tuolta löytyy todella paljon juttua blastosta ja dientamoebasta ja siitä miten esim. flagyl ja monet muut antibiootit ei auta yhtään. SAmoin siellä on maininta ett’ Sydneyssä Australiassa olis menestyksekkäästi hoidettu näitä blastoa ja dientamoebaa kolmen lääkkeen yhdistelmällä. Mutta noita lääkkeitä ei suoraan mainita vaan pitäis kysyä kirjoittajalta tarkemmin…

 • En nyt oikein pääse kärryille onko ruokavaliossa jotain rajoitteita, esim. vitamiinilisät tms. kun käy läpi jotain häätöhoitoa? Ei asiaan tunnu löytyvän mitään selkeää vastausta.

 • Inkeri: vuonna 2007 minulla todettiin tuo BH. Olin jo silloin ollut yli 30 eri maassa. Kun tänään lueskelin tätä ketjua, katselin masentuneena noita vanhoja emailejani jotka kuvastavat hyvin sitä kaikkea kärsimystä mitä silloin koin. Yhdessä e-mailissa oli tuo vastaus siihen badbugs juttuun:

  ”””””Because Blasto. can be difficult to treat a Sydney GI clinic prescribe these three drugs in combination:

  Nitazoxanide 500mg 2x daily
  Secnidazole 400mg 3 x daily
  Furazolidone 100mg 3 x daily
  all combined for 10 days

  more info: http://www.docguide.com/news/content.nsf/news/852571020057CCF68525738600619B55

  Their treatment was developed over four years.

  Furaz. and Sec. can be difficult to source outside of Australia. The meds are available from (Mexican based on-line pharmacy) w/out a script. Furazolidone is listed as Furoxone and Secnidazole as Secnidal. ”””””

  Tiedä sitten mitä. Flagyl 400mg joka minulle määrättiin en ottanut. Oireeni pahenivat ja käytyäni lääkärillä tämä suomessa toimiva alaarvoinen lääkäri kutsui poliisit ja oli lähettämässä minua pakkohoitoon, kunnes sain hänen päähänsä sen verran suomea ja englantia että tämä ymmärsi etten ollut psykoottinen vaan varsin rauhallinen ja hyväntahtoinen tuohon aikaan (dharmaa) harjoittava (buddhalainen) joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään. Ja joka varmasti mietiskelee 24/7 jokaista tekoaan ja niiden syitä ja seurauksia.

  Kokemus oli silti suht traumaattinen sillä poliisit tulivat myös kotiini.

  Lääkäri ja minä olivat ainoat paikalla, joten minulla ei ollut mitään oikeussuojaa. Kehoittaisin tällaisista oireista ”normaali”-lääkäreille puhuvia menemään lääkärin luo valituspaperi jo valmiiksi kädessä ja mieluiten todistajan kanssa, joko hoitaja tai omainen/kaveri ja jokaisella on oikeus vaatia lääkärin olevan syntyperältään ja äidinkieleltään suomalainen, välttääkseen välinpitämättömän, kylmän ja rasistisen kohtelun joltain Eestiläispuoskarilta.

  ohessa oireeni vuodelta 2007:

  ””””””””SHORT:
  brainfog+stomach pain+acid coming up
  Blastocytis Hominis detected.
  yet unused prescriptions of Flagyl 400mg and Somac 40mg.
  What is the 3 drug cure?

  LONG:
  Hi, I am male, 27 years old, been to 30 countries, most third world. Last 2 years Ive felt really sick overall. Inexplainable head sensations and massive brain fog are the ones least connected to BH. I also have weakness, stomach pains in the rib line, bloating of upper stomach, and a gassy sick feeling. Ive had no abnormal farting, diarrhea or too much constipation though. An itchy ass I’ve had, which I though was for hemorroids which I don’t know I have or not. I’ve even had one bloody stool, but the blood was only on the outside and probably came from my sore anus :/ I’ve had countless blood and shit tests done to me, even an EKG when I thought I was having a heart attack when I had weird and intense chest/abdominal pain for no reason. Also my stomach acid has begun to come up in the last 2 months and its burning me up bad.

  Anyways: So far only Bastocytis Hominis has been diagnosed to be in my system and back then (year ago) they said it was a normal bacteria and I shouldnt trouble with it unless I get diarrhea. They gave me a recipe for Flagyl 400mg but I didnt use it because they said it’s nothing and I was afraid to use too much antibiotics which might give even more symptoms :/

  Sorry for the long letter, but anyways now I just read your site, I have an unused Flagyl 400mg prescription and a yet unused ”enterotabl ’Somac 40mg’ pantoprazole proton pump inhibitor” prescription and I am wondering what I should do to do the most damage to the B Hominis bacteria inside me.

  So Ill let you tell me your ”3 drug wonder cure of 80% efficiency” before I start to attack it. I’ve suffered for 2 years, I can suffer a little longer.

  Thank you for your time!”””””””””

 • En ole siis kyseisiä kuureja ottanut / saanut. Otan Somaccia närästykseen aina kun osun lääkärin puheille muissa asioissa jotta saan reseptillä murto-osa hintaan. Muuten olen lopettanut/luovuttanut asian suhteen koska en jaksa enää näitä juttuja ja puoskareita jotka hoitavat oireita mutteivät ongelmia. Joskus ”joku” näitä asioita varmaan alkaa tutkimaan. Toivottavasti.

 • Hei,

  Olisi kiva kuulla saiko Mira apua Humatin-lääkkeestä tai onko muut saaneet? Blastocystis hominin häädössä.

 • Moi,

  Multakin löydettiin Blactocyctis hominis ja lisäksi Enamoeba coli ja nyt tutkitaan, että onko myös Entamoeba histolytica, joka tietty voi olla, vaikka ei jäisikään kiinni näytteessä. Ja tottakai voi olla vielä jotain muutakin, mitä ei ole saatu kiinni.

  Dubain matkan jälkeen alkoi oireet. Kuubassa oon myös käynyt. Lääkäri kirjoitti Flagylin ja lisäksi sen jälkeen tulee vielä joku muu kuuri.

  Tilasin iherbistä HealthForce Nutritionals, Scram:in,
  Ja lisäksi iherbistä muita, joista voi olla apua:
  Now Foods, Virgin Coconut Oil, 1000 mg,
  Now Foods, Garlic Oil, 1500 mg, 250
  NutriBiotic, Grapefruit Seed, Extract, 125
  Now Foods, Oregano Oil, 90 Softgels

  Ja nyt tilasin Humawormin (https://humaworm.com/). Kyllä tilaaminen Suomeen onnistui. Ehkä syön nuo Scram ja Humaworm kuurit peräkanaa. Onko kellään käsitystä siitä, että voiko luontaistuotehäätökuureja ja antibiootteja syödä samaan aikaan?

 • Matokuuri ihmiselle ensimmäiseksi lääkehoidoksi. Jo konttausikäinen voi saada esim. Suolinkaisen munia suuhunsa mullan ja hiekan joukosta. Tosi tapaus, lapset ottivat kasvimaalta porkkanan ja naateilla pyyhkivät mullan pois ja söivät. Tyttö 40 vuotiaana vc pönttöön pudotti madon. Lääkäri kertoi,se oli 30cm vanhuuteen kuollut suolinkainen ja antoi rouvalle lääkkeeksi Wermox kuurin mahdollisten muiden matojen häätöön.

 • Moikka!

  Mielenkiintoinen keskustelu. Minun ystävälläni Monalla n. vuosi sitten kehossa kolmisenkymmentä parasiittia ja hänelle määrättiin matokuuri. Hän ei kuitenkaan koskaan joutunut ottamaan matokuuria, koska hän päätti ensin kokeilla sitruunaa.
  Mona siis joi päivittäin useita tippoja sitruunan eteeristä öljyä, ja madot alkoivat tulla kuolleina ulos. Niitä tuli jonkin aikaa ulosteen mukana, ja kun kaikki oli tullut, alkoi paranemisprosessi. (Monan vatsa oli mennyt aika huonoon kuntoon)
  Nyt Mona on hyvässä kunnossa!

  Mona käytti Young Living Essential Oils -merkkistä sitruunaöljyä, sillä se on markkinoiden paras sitruunaöljy sisäiseen käyttöön sen laadun ja puhtauden vuoksi.

 • Onko kukaan tutkinut muuttolintujen esim. Valkoposki hanhien jätöksiä. Terve lintu tekee kiinteän, mutta loisten kantaja vetelän ruikun. Ulkomailta tulevien loisten munat kulkeutuvat kengissä asuntoon. Kuivalla ilmalla tuulen mukana. Kotimaan eläimet saavat myös tartunnan.

 • Nitazoxanidella väitetään poistetun Blasto 30 päivän kuurilla. Mutta sitä ei Suomesta saa. Intiassa aika halpaa. Kuukauden kuuri n. 10 euroa. Jenkeissä kai 1000usd ja Meksikossakin jotain 120usd. Suomesta ei taida saada.

  Sitten kannattaa katsastaa Spooky2.com Sillä rife laitteella voi skannata tarkoitusta varten muunnetun ohjelmiston ja pulssimittarin avulla tarkat taajuudet itse ja sitten täräyttää oikeilla taajuuksilla pöpöjä. Kokeilut käynnissä.

 • Missä teillä, ketkä kerrotte, että on todettu jokin parasiitti, on nämä diagnoosit tehty? Minun oudot yleisoireeni voisivat ehkä olla seurausta parasiiteista (olen matkustellut Yhdysvalloissa ja siellä möyrinyt ties missä maassa ja uinut, en tiedä voiko parasiitin siten napata), ollut paljon eläinten kanssa tekemisissä ehkä hieman huonolla hygienialla ja lisäksi paljon tekemisissä mm. kolmansista maista, Afrikasta ja Aasiasta tulleiden ihmisten kanssa. Jotkut parasiitithan voivat kai tarttua suoraankin? Mulla on kroonisia, omituisia vatsaoireita, erittäin paha hiivatulehdus johon ei ole auttanut mikään, niveloireita jne. En ole uskaltanut lääkärille ehdottaa tätä parasiittiepäilyä sillä saan aina niin tylyn vastaanoton, pitävät minua aivan neuroottisena ja kohta varmaan lähestulkoon psykoottisena… Tekisi mieli hakeutua jonkun lääkärin luokse joka ei teilaisi heti kaikkea vaan olisi valmis vähän selvittelemäänkin asioita… Onko suosituksia? Ja onko ihan perus-tk-lääkärit yms. suhtautuneet miten näihin? Toivottavasti Jarkko ei haittaa että kommenttiboksiasi käyttää vähän kuin keskustelupalstaa :)

 • (Epä)tavallinen terveyskeskuslääkäri keksi epäillä tyttärelläni parasiitteja, kun tutki lapsen jatkuvaa väsymystä ja rasituksen sietokyvyn alentumaa. Dientamoeba fragilis (++) löydettiin labranäytteellä AmebVr ja blastocystis hominis muistaakseni jo F-Para-O:lla.
  Itselläni oli samat oireet jo toista vuotta lisättynä järkyttävällä palelulla. Työterveyslääkäri ja sisätautilääkäri eivät suostuneet uskomaan, että kyseessä olisivat parasiitit. Vaadittuani lukuisten tutkimusten jälkeen AmebVr- labrat D. fragilis (++) löytyi minultakin (F-Para-O negatiivinen).
  Lapseni oireet helpottuivat useiksi kuukausiksi Flagylillä, mutta ovat taas palaamassa. Pitäisi ottaa taas lisää labroja. Itse en ole vielä saanut lääkekuuria, sillä odotan trooppisiin sairauksiin erikoistuneelle infektiolääkärille pääsyä, että saan varmasti tehokkaat lääkkeet. Tilasin iHerbistä Scram move them out- kapselit, joita kokeilen nyt odotellessa.Umeboshi- luumuja tilasin Ruohonjuuresta. Kokeilen myös vähähiilarista ruokavaliota, vaikka se kyllä tuntuu tekevän olon pahemmaksi.

 • Mielenkiinotoinen aihealue! Itsellä ja useammalla sisaruksellani tuli narumato pois Blessed Herbsin paastokuurilla, isomadon kehitysasteella oleva. Seuraavaksi Mattilan vastaanotolle jotta löydetään saman loisen muut kehitysasteet ja muut loiset. Häätö suoritetaan erilaisten yrttien ja rohtojen avulla. Narumadon löysivät venäjäiset tutkijat vasta vuonna 2013! Ks. http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1301/1301.2845.pdf tai googlaa ”rope worm”

 • Hei Momo ja muut jotka miettivät missä voi tehdä parasiittitestin.
  Jos oma terveykeskuslääkäri ei osaa auttaa niin yksi vaihtoehto on MDD testit.
  http://www.mdd.fi/
  Nettisivuilla on puhelinnumero ja sinne voi soittaa ja kysyä listan oman alueen lääkäreistä, jotka pystyvät tekemään lähetteen MDD testiin. Yleensä nämä lääkärit ovat funktionaalisia lääkäreitä.

  Itse tein juuri laajan ruuansulatusanalyysin, koska epäilen itselläni parasiittia. Tulokset eivät ole vielä tulleet. Mietin etukäteen minkä testin tekisin ja soitin MDD:lle ja kysyin hinnat. Laitan hinnat tähän, koska moni varmaan miettii samaa. Hinnoista on miinustettu kelakorvaus, paitsi pelkästä parasiittitestistä, koska en tiedä tuleeko siitä kelakorvausta.
  CDSA2.0/P 350e
  CDSA/P 250e
  Mikrobiologinen analyysi 240e
  Pelkkä parasiittitesti 170e

  Noilla voi selvittää, että onko parasiittejä. Testeissä testataan kaikki parasiitit. Yleensä kaikki puhuvat vain tosta kalleimmasta testistä, mutta saa niitä testejä halvemmallakin.

  Itse kun menin funktionaaliselle lääkärille ja pyysin parasiittitestiä niin hän otti asiani hyvin asiallisesti eikä kyseenalaistanut tai pitänyt mua tyhmänä. Päädyttiin tohon kalleimpaan testiin, koska mulla on ollut vatsavaivoja jo pidempään ja ajateteltiin, että jos syynä ei ole parasiitit niin saadaan ehkä selville jokin muu syy mikä aiheuttaa vatsavaivat. Ja haluaisin todellakin tietää mikä vatsassani oikeasti on vikana.
  Normi terveyskeskuslääkärit osaavat vain ehdottaa ärtyvää suolta tai ristireaktiota koivun siitepölyyn liittyville kasviksille. Mutta vaikka kuinka olen yrittänyt hoitaa vaivoja erilaisten ruokavaliomuutoksen avulla niin ei auta. Oireet jatkuvat.

  Toinen testi mikä on olemassa on msas testi. Siitä mulla ei ole mitään kokemusta, enkä tiedä mitkä parasiitit näkyvät testeissä. Lisää voi lukea esim. tuolta.
  http://www.terveysanalyysi.fi/msasprofessional

 • Hei Jarkko!

  Kiitos tosi mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä blogista.

  Oletko kuullut kuitudieetistä loishäätöön? Ajatuksena on ilmeisesti se, että loiselta viedään sen ravinto, jolloin se kuolee. Mielelläni kuulisin myös muiden kommentteja tästä.

 • Suomessa syntyy terveitä vauvoja mutta osa nuorista ja aikuisista voi huonosti. Ympäristön parasiitti ja loiset on jätetty huomiotta. Puisto, puutarha, maatalous, ja varasto työntekijät ovat alttiita saaman loistartunnan. Kansalaisten huonosta voinnista hyötyvät lääketehtaat, osakkeiden omistajat, apteekit, lääkärit, henkilökunta. Siksi loisten olemassa oloa ei tunnusteta. Esim. Gardia lamblia siimaeläin saa aikaan vatsavaivoja jotka hoitamattomana aiheuttaa laktoosi intoleranssia tai keliakian. Kansalaisten terveyteen vaikuttavat loiset ovat näin osasyyllisiä SOTE sotkuun!

 • Suomessa syntyy terveitä vauvoja mutta osa nuorista ja aikuisista voi huonosti. Ympäristön parasiitti ja loiset on jätetty huomioimatta. Puisto, puutarha, maatalous ja varastotyöntekijä tekijät ovat alttiina saamaan loistartunnan. Esim. Giardia lamblia siimaeläin saa aikaan vatsavaivoja jotka hoitamattomana aiheuttaa laktoosi intoleranssia tai keliakian. Miksi loisten olemassa oloa ei tunnusteta? Sairauksista hyötyy lääketehtaat ja osakkeen omistajat, lääkärit, apteekit, henkilökunta! Loiset osasyyllisiä SOTE sotkuun?

 • Apua, nyt kuulostaa pelottavan samanlaiselta… Itselläni ollut jo ainakin pari viikkoa ulosteessa munia, ja nyt viime päivinä kun lähemmin tarkkaillut niin myös erilaisia matoja. Menin tietty iiihan paniikkiin, tänään kävin viemässä ulostenäytteen, huomenna ja ylihuomenna uusiksi. Ensiksi tuli mieleen epäillä josko olisin koiralta saanut tartunnan, mutta sitten tätä selattua täytyykin sanoa että ei välttämättä.. Olen nimittäin viimeaikoina ollut hyvinkin kiinnostunut ph-dieetistä, raakaruuasta, hortoilusta jne elävästä ravinnosta ja tietty niitä käyttänytkin paljon. Voisiko tämä todella saada aikaan sen että loiset lähtee elimistöstä?

 • Joku tuossa kyselikin ruokavaliosta eli ymmärsinkö oikein, että sokerit pitää jättää pois? Onko muuta mitä pitäisi huomioida samalla kun syö antibiootteja?

 • Muistini lokeroissa on sellainen käsitys, että matokuuri pitäisi ihmisen ottaa kerran tai kaksi vuodessa. Uusi lääketiede on näköjään tämän unohtanut.
  Näiden melko niukkojen tietojen perusteella, joita verkosta löytyy, voisi päätellä, että parasiitti tartunnan voi saada helposti eikä sitä ehkä voi välttää kokonaan, mutta voisi varoa. Vihannekset tulee huuhdella huolellisesti ja mahdollisesti keittää, ns. suuseksiä ei pitäisi harjoittaa eikä seksiä avioliiton ulkopuolella myöskään. Kädet pitää pestä ulkoa sisälle tullessa ja muistaa pestä myös lasten kädet.
  Osaako joku kommentoija kertoa tästä säännöllisen matokuurin ottamisesta: onko ollut hoitosuosituksena joskus ennen sotia?

 • Ennen sotia ei ollut kylmälaitteita joten suola oli säilöntä aine lihalle ja kalalle. Varakkailla oli enemmän suolaa mutta köyhät söivät enemmän kalaa vähän suolattuna. Esim tapaus tyttö makasi sängyssä ”näivetys taudissa” odottaen kuolemaa. Naapurin mies tuli kylään ja isäntä tarjosi kotipolttoista lasillisen. Kesken nautinnan lähtivät ulkona käymään. Tyttö heräsi kovaan janoon ja joi lasit tyhjiksi ja meni nukkumaan. Illalla nousi potalle ja astia oli puolillaan matoa. Tyttö parani taudista. Pontikkaa ja kessua käyttävät miehet ja naiset pysyivät terveempinä . Naiset ja lapset potivat näivetystautia.

 • Mul on ollu runsasta kaasuuntumista jo muutaman vuoden ja nyt aion ottaa sellaista kuin: Annita (nitazoxanida) jota saa etelä-amerikaaniasta (ainakin)

 • Moro!

  Antoi välittömän mielenrauhan tämä kirjoitus. Olen kärsinyt mahavaivoista jo parisen kuukautta enemmän tai vähemmän vetelänä. Olen asunut Thaimaassa noin 6 vuotta, joten kontakti saastuneelle ruoalle ja/tai vedelle on ollu enemmän kuin todennäköistä.
  Olen nyt toista päivää Vermixide -kuurilla ja olin jostain syystä huolissani että onko tätä kuuria järkevää vetää, mutta kirjoituksestasi päätellen on. En koskaan mennyt lääkärille koska paikalliset ovat käytännössä idiootteja jokaikisen asian suhteen, joten se olisi ollut vain ajan ja rahan haaskausta. Sain tabut suoraan apteekista, tietenkin ilman reseptiä. Katsotaan miten äijän käy!

 • Mielenkiintoista keskustelua täällä! Löysin tytöltäni eilen pyyhkiessä kihomadon, ja nyt pitäisikin ryhtyä matokuurille koko perhe. Mikähän mahtaa olla paras valmiste kihlmatojen häätöön?Itse imetän parikuista vauvaa, joten sekin pitäis ottaa huomioon.
  Olen viimeaikoina kärsinyt pahoinvoinnista ja väsymyksestä toisinaan huimaa ja pääsärkyäkin on. Myös kiputuikkimista ympäri kehoa..mistähän loisista mahtaa nämäkin johtua :(

  • Meillä d fragilis lapsilla 5 ja 7 vee ja äidillä eli minulla..tänään loppui häätökuuri..oireita ollu lämpöilystä väsymykseen ja pieneen mahakipuun..tämän löysi terveyskeskuslääkäri.ulkomaanmatkoja meillä ei ole ollut..olis kiva tietää mistä on tullu ja lähteekö yhdellä kuurilla pois (metronidiazol actavis 500mg,itse söin 750mg 3xpv ja olo todella oksettava)

 • Hei Mary! Jos ei apteekin lääkkeet tehoa lapsen ongelmaan, niin luepa Maria Trebenin kirjasta Luonnon omat lääkkeet s. 67 Madot-kohdasta apukeino. Lapsille annetaan 10-15 kurpitsansiementä päivittäin. Siemenet pureskellaan hyvin ja noin tunnin kuluttua otetaan vajaa teelusikallinen risiiniöljyä. Ohuinta kuorta ei saisi kurpitsansiemenistä poistaa. En oikein tiedä, mikä se ohuin kuori on ja onko se poistettu kaupan siemenistä. Marian kirjaa ei saa enää ostaa, mutta itse löysin sen kirjastosta.

 • Hei, voisinko joku valaista, missä muodossa esim. Humaworm ja muut herbaaliset loislääkkeet ovat? Jostain sain käsityksen, että olisivat kapsuleita, joiden sisällä jauhetta? Tahtoisin tietää kokeneemmilta, voiko niitä pureskella/sekoittaa ruokaan vai menettävätkö ne siinä tehonsa.

 • Miten olette päätyneet parasiittitesteihin? Minkä oireiden perusteella teidät on sinne laitettu? Olen 24-vuotias ja kärsinyt jo 10 vuotta voimakkaasta väsymyksestä, aivosumusta, huonomuistisuudesta ja jaksoittaisesta ripulista (parin viikon jaksoja parin kk välein). Minua on kokeiltu lääkitä masennuslääkkeillä ja kilpirauhaslääkkeillä. On myös tutkittu keliakiaa ja anemiaa ilman tuloksia tai vaikutusta. Lääkäreiden mukaan nyt on aika alkaa opetella elämää vähemmillä voimilla kuin muut, mutta en halua luovuttaa kun kaikkea ei ole tutkittu.

  • Moi. Mulla oli myös väsymystä yms. Keliakiaa ei todettu mutta jätin kokeeksi gluteenin ja tärkkelyksen pois. Olen aivan uusi ihminen jaksamisen saralla! Perunaa olen ottanut takaisin ruokavalioon. Gluteeni oli se minun voimien viejä….

 • Lisäys tuonne aiempaan, kun jotkut ovat maininneet Diatomaceous Earthin olevan piimaata, että jos haluaa ostaa sitä, niin nimenomaan natural-muodossa (on kuin kalkkipölyä). Niissä, joissa on C:tä tms. lisukkeita mukana, on itse piimaata paljon vähemmän. Ja täytyy olla ruokakäyttöön soveltuvaa, ei eläimille tarkoitettua, se on liian tujua ihmiselle (en muista oliko liian ”lasimaisia” ne hiukkaset tai vastaavaa).
  Piimaata ei saa hengittää, sen pöly jää keuhkoihin pysyvästi, eli tarkkana pitää olla. Ulkolaisilta sivuilta ja youtubesta löytyy paljon tietoa lisää.
  Itse aloitin 1/2 tl:sta (veteen iltaisin). Poisti reilusti kuonaa, vatsa tyhjeni useasti. Tyhjeneminen kesti päiviä. Annoin sitä myös 10-v lapselleni (outoja oireita ja sairautta, joiden perimmäiseksi syyksi epäilen loisia), mutta en nostanut yli 1 tl annostaan, ehkä olisi voinut, koska ylimääräinen piimaa poistuu elimistöstä. Vatsa tyhjeni reilusti useana päivänä hänelläkin. Bioresonanssin testissä jälkeenpäin oli vähemmän loisia yms. mitä normisti ihmisillä on, mutta oli kuitenkin, eli ei poistanut kaikkia. En tiedä, mitä pitkässä käytössä olisi tehnyt.
  Hankintatukun Piimaa on edullista, n. 7e/ prk, varmaan halpoja muutkin. Luontaistuotekaupoista voi kysyä.

  Itse olen käyttänyt lapsellle bioresonanssin hoito-ohjeilla loishäätöihin tuotteita, pyrin ostamaan suomalaisilta verkkokaupoilta. Lähes kaikki ovat kapseleina tai jos jauheina, olen ostanut gelatiinikapseleita ja täyttänyt ne jauheilla itse. Myös eteeriset öljyt olen antanut kapseleissa (on niitäkin, joita voi käyttää sisäisesti).

  Homeopatiassa käytetään kihomatoihin tuotetta (pillereitä) nimeltä Cina (ei China, joka sekin on homeopaattinen). Tuttu homeopaatti sanoi, että se on helppo tapa häätää madot, mutta netistä löytyy myös päinvastaista mielipidettä, ettei auttaisi. Itselläni on hyviä kokemuksia homeopatiasta ja käytän sitä paljon, jos ei ole toiminut niin luulisin, että annostuksessa tai väärässä potenssissa on ollut syy. Tosin kihomatoja ei ole tarvinnut häätää, joten omakohtaista kokemusta ei ole. Tarkempia annostustietoja voi kysellä esim. luontaistuotekauppojen homeopaateilta, luulisin Cinan olevan aika yleinen homeopaattinen tuote.

 • Mielenkiintoinen keskustelu. Olen kärsinyt epämääräisistä vatsaoireista on-off tyylillä useamman vuoden. Viimeksi keväällä vietin useamman päivän sairaalassa mahakipujen takia. Sairaalassa minulle tehtiin suolenpuhdistus jota seurasi sekä peräsuoli -että mahatähystys. Näistä sekä veri- ja virtsakokeista ei löytynyt mitään poikkeavaa, kuten odotinkin, tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun olin sairaalassa epämääräisten mahaoireiden takia. Kevään aikana ystäväni teki yrttipohjaisen 15 päivän parasiittihoidon joka herätti kiinnostukseni puhdistusta kohtaan.

  Olen nyt reilun viikon ajan syönyt Piimax-piimaata, aloittaen puolikkaasta teelusikasta sitruunaveteen sekoitettuna aamuisin, nyt annostus on teelusikallinen. Ihoani on useamman päivän ajan kihelmöinyt koko vartalon mitalta, kihelmöinti ei kuitenkaan ole kivualiasta ja muilta foorumeilta lukiessani kertoo piimaan toimimisesta ja loisten liikkeelle lähdöstä. Syön muutenkin 80% vegaanisesti ja lähinnä raakaruokaa joten en ole tehnyt ruokavaliooni muutoksia (syön myös jatkuvasti hedelmiä.) Oloni on ollut tavallista pirteämpi viimeiset neljä päivää (yleensä minua väsyttää aina ja nukun helposti 10-12 yössä) ja aion jatkaa piimaan syömistä ainakin kuukauden verran, mahdollisesti pidempään.

 • Takana useampi vuosi epämääräisiä vatsaoireita, viimeisen vuoden ajalta entistä hankalampia. En kestänyt enää maitotuotteita ja alkoholia oikeastaan ollenkaan, samoin hiilihydraatit aiheuttivat turvotusta, ylävatsaoireita yms. Takana paljon matkoja Aasiaan, ja Etelä-Eurooppaan, Intiasta tuliaisina useita vatsatauteja. Kokeita, joista koskaan ei mitään löytynyt. Sain vinkin luontaistuotteesta nimeltä Dida. Tueksi hoidon ajaksi ja muutenkin hyvät probiootit (kylmäkaappisäilytyksessä olevat kuulemma parhaita?). Vaivat lähtivät, olo on normaali pitkästä aikaa. Edullinen ja vaaraton kuuri, kannattaa kokeilla.

  • PItää tietää mitä hoitaa. Dida ei auta yhtään jos on Dientamoeba ja Blastocystis. Nuo on siis mikroskooppisen pieniä loisia, ei mitään kihomatoja. Noiden häätäminen on aivan oma lukunsa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista