Paremmat joulujuomat

Sydäntalvi ja joulu ovat tunnetusti todellista glögiaikaa. Harmi vain, että ne kaupan perinteiset glögit ovat lähes poikkeuksetta kovin huonolaatuisia ja sellaisia juttuja, jotka ainakin itse kierrän melko kaukaa.

Onneksi tarjolla on parempia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi tämä Heikin mahtava resepti.

Olen ihastunut myös tähän Hyvinvoinnin tavaratalosta saatavaan upeaan rypälemehuun, josta saa mahtavaa glögiä jos siihen sekoittaa lämmittämisen yhteydessä hieman esimerkiksi tuoretta inkivääriä, neilikkaa, kardemummaa ja vaikka cordycepsiä.

Spark ja Zest

Sain mahdollisuuden testata paria uutta mielenkiintoista tuotetta, jotka ovat vasta tulossa markkinoille. Nämä testissäni olleet tuotteet ovat nimeltään Spark ja Zest ja ne ovat LUONTOlife nimisen yrityksen tuotesarjaa. Molempien tuotteiden pohjana on lääkinnälliset sienet – Spark sisältää cordycepsiä ja Zest reishiä. Lisäksi molemmissa tuotteissa on tähtianista, mintunlehtiä ja lakritsinjuurta, joiden tehtävänä on lähinnä tuoda makua, mutta toki niillä on omat vaikutuksensa esimerkiksi ruoansulatukseen.

Reishiä en voi ylistää riittävästi. Se on lääkinnällisistä sienistä itselleni ehkä se kovin juttu. Reishin vaikutukset ovat hyvin moninaiset ja etenkin stressiä vastaan se on mitä loistavin ase. Itse syönkin reishiä joka ikinen päivä. Joskus paljon ja joskus vielä enemmän.

Zest on todella mainio idea tuoda reishi yhä useamman tietoisuuteen herkullisella ja toimivalla tavalla. Zest on tuotteistettu kaikilta osin hyvin ja myös maku on todella herkullinen, ehkä aavistuksen salmiakkimainen. Näin uskonkin, että monen lääkinnällisiin sieniin tutustujan on huomattavasti helpompi tarttua Zestiin kuin siihen perinteiseen kapselissa olevaan reishiin.

Sparkin pääraaka-aineena toimii siis cordyceps, joka on sekin yksi ehdottomista suosikeistani. Cordyceps tuli suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1993, kun kiinalaiset naisjuoksijat juoksivat ryminällä maailman kärkeen Stuttgartin MM-kisoissa. Tuolloin puhuttiin ja huhuttiin paljon dopingista (ilmeisesti kukaan ei jäänyt testeissä kiinni), mutta myös cordycepsistä, jota nämä kiinalaiset naisjuoksijat olivat käyttäneet säännöllisesti. Cordycepsin onkin todettu antavan urheilijoille mm. kestävyyttä ja siitä on tullut viime vuosina melko suosittu juttu urheilijoiden keskuudessa. Cordycepsin suhteen on pakko mainita myös sen kyky nostaa seksuaalista halukkuutta ja erektiota voimistava vaikutus. Ainakin itselläni on usein melko vaikeaa pysyä housuissa sen jälkeen kun olen nauttinut tätä perinteisen kiinalaisen lääketieteen lahjaa. Samaan aikaan koen cordycepsin vaikutukset mieltä rauhoittavana ja tasapainottavana, eli voisi puhua aika onnistuneesta kokonaisuudesta.

Sparkin suhteen voin todeta ihan samat jutut kuin Zestin osalta. Maku ja toimivuus ovat kohdillaan, joten voin suositella niitä lämpimästi ihan jokaiselle. Ainoa huono puoli näissä testaamissani tuotteissa oli se, että ne loppuivat niin nopeasti. Eli voisin ottaa mielelläni vaikka uudet paketit testattavaksi!

LUONTOlife pyysi mainitsemaan tuotearvioinnin yhteydessä sen, että sain nämä tuotteet heiltä ilmaiseksi.

9 KommenttiaKommentoi

 • Hei,

  miten jos on oletettavasti sieniallergia, ainakin leivinhiiva ja muutama kosteusvauriohome, uskaltaako reishiä ja noita muita mainittuja nauttia?

 • Hei Arte,

  Juu, on selvää, että sieniallergioista kärsivien tulee olla tarkkana näiden lääkinnällisten sienten (puhutaan siis usein käävistä) kanssa siinä missä niiden tavallisempien sienten suhteen. Eli varovaisuutta!

 • Törmäsin Facebookissa sellaiseen väitteeseen että päivittäinen sienten vetäminen pilaa veren ja maksan. Onko sinulla tähän mitään näkemystä?

 • Aika kova väite! Tietysti tuo on täysin mahdollista jos syö päivittäin jotain raskasmetalleja sisältäviä (keräyspaikasta riippuen) metsäsieniä suurempia määriä. Mutta jos puhutaan kontrolloiduissa olosuhteissa kasvatetuista lääkinnällisistä sienistä (jotka testataan mahdollisten myrkkyjen varalta) ja määrät liikkuvat muutamassa grammassa päivää kohden, niin on ihan varma juttu, ettei se pilaa millään lailla veren laatua saati maksaa. Itse asiassa tilanne on päinvastainen. Useimmat lääkinnälliset sienet ovat todellisia maksan ystäviä ja ne voivat jopa auttaa huonossa hapessa olevan maksan parantumista.

 • Vielä ei ole myynnissä missään, mutta ymmärtääkseni ihan tässä lähiaikoina pitäisi ilmestyä joidenkin ekokauppojen hyllyille.

 • Heippa. Olen jonkin aikaa syönyt reishiä, mutta en tiedä kuinka paljon niitä kapseleita uskaltaa kerralla ottaa, kerrotko jonkun määrän mitä itse olet kerralla ottanut?

 • Hei Sanna,

  Jos puhutaan Mushroom Sciencen reishi-kapseleista, niin saatan syödä niitä kerralla esimerkiksi 5 kpl ja päivän aikana yhteensä 5-15 kapselia. Määrät voivat vaihdella suuresti… Mielihalujen mukaan mennään.

  Varmasti ihan noilla purkin kyljessä olevilla ”suositusannoksilla” (2-6 kapselia päivässä) saa jo huomattavat terveyshyödyt.

 • Hei Raikaswebin lukijat,

  Uusien tuotteiden kanssa on aina hyvä olla varovainen. Reishin sanotaan voivan aiheuttaa allergisuutta pienelle osalle ihmisistä. Ei todennäköistä, mutta mahdollista.

  Reishin ja Cordycepsin on, niin kuin Jarkko sanoi, todettu suojaavaan maksaa. Luulen, että muutaman tietyn sienilajikkeen kohdalta on löydetty maksaa vahingoittavia ominaisuuksia ja asia on sitten yleistetty kaikkiin sieniin.

  Hyviä uutisia niille jotka haluavat ostaa Zestiä; Hyvinvoinnin Tavaratalo alkoi ensimmäisenä Suomessa tuotetta myymään. http://www.hyvinvoinnin.fi/luontolife-zest-superfoodjuoma

  Terkkuja,
  Mikko

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista