Parempi maito

Maito on asia, joka tuntuu olevan nykyään lähes jatkuvasti pinnalla. Jokaisella on maidosta mielipide puolesta tai vastaan. Toisen mielestä lehmänmaito ei ole ihmisravintoa ja joku muu pitää sitä todellisena terveysjuomana. Mukavinta tässä on se, että molemmat ovat oikeassa. Toiselle maito sopii ja toiselle ei.

Elokuun alkupuolella uutisoitiin siitä, että raakamaidon myynti suoraan tilalta kuluttajalle voi vaikeutua tai jopa loppua kokonaan. Tämän suunnitteilla olevan muutoksen taustalla on Evira, joka on huolissaan raakamaidon sisältämistä bakteereista ja niiden aiheuttamista terveysriskeistä.

Harmi ettei virallinen taho ole olleenkaan huolissaan kaupassa myytävän yliprosessoidu maidon terveysriskeistä, joita pastörointi ja homogenointi aiheuttaa.

Minulta kysytään lähes viikoittain sitä, että kannattaa maitoa juoda vai ei. Tähän, kuten moneen muuhunkin ravitsemukseen liittyvään kysymykseen on helppo vastata. Kuuntele itseäsi ja tarpeitasi.

Jos esimerkiksi mietit sitä, että aiheuttaako maito jotain terveysongelmia, niin jätä maito pois ruokavaliosta vaikka pariksi viikoksi ja kuulostele miltä tuntuu. Kiinnitä myös erityishuomiota maidon laatuun. Jos Valion rasvaton litku aiheuttaa ongelmia, niin olen melko varma siitä, että nämä ongelmat ovat tiessään jos siirryt aitoon raakamaitoon.

Itse en ole juonut maitoa enää pitkään aikaan. Siihen ei ole mitään erityistä syytä. Minun ei vain tee mieli maitoa. Voita, kermaa ja juustoja tulee käytettyä senkin edestä…

Adressi raakamaidon puolesta
Jos pidät maidosta ja haluat nauttia sen myös jatkossa raakana, niin kannattaa käydä allekirjoittamassa tämä adressi raakamaidon puolesta. Kun adressiin on kertynyt riittävästi nimiä, niin se on ymmärtääkseni tarkoitus luovuttaa maa- ja metsätalousministeriöön.

      

4 KommenttiaKommentoi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista