Parempi pirtelö

Rupesin kesällä korvaamaan aamupuuron aamupirtelöllä. Ongelmana vain on nyt se, että en ole saanut tuota pirtelöä oikein maistumaan. Laitan siihen yleensä sekaan vettä, pakastemarjoja, salaattiruukun, suolaa, MSM-jauhetta, macaa, viherjauhetta, spirulinaa ja hunajaa.

Omasta mielestäni näihin pirtelöihin tutustuminen kannattaa aloittaa mahdollisimman loivasti. Eli voimakkaat vihreät hieman vähemmälle ja tilalle jotain varmasti maistuvaa. Kun makuaisti ja samalla myös keho pikku hiljaa tottuu orasjauheisiin ja kumppaneihin, niin niiden määrää voi sitten ruveta lisäämään.

Spirulinasta on pakko mainita se, että itse en koskaan lisää sitä pirtelöiden sekaan. Omasta mielestäni se ei vain maun puolesta sovi sinne. Tykkään syödä spirulinan sellaisenaan veteen sekoitettuna tai vaikka salaatin seassa.

Makeutuksen suhteen suosittelen hunajan sijaan ennemmin banaania. Ihan sen takia, koska se toimii tässä tapauksessa makua ajatellen paljon paremmin kuin hunaja. Ainakin omasta mielestäni. Myös mansikka on mainio makeuttaja.

Tässä vielä oma reseptiehdotus pirtelöihin tutustujille:

-4 dl mahdollisimman hyvälaatuista vettä.

-Reilusti kotimaisia marjoja.

-Yksi luomubanaani.

-Muutama ruokalusikallinen kotimaisia hampunsiemeniä.

-Puoli ruokalusikallista Sun Warrior Ormus Supergreens viherjauhetta. Toki myös muut viherjauheet käy mainiosti.

-Jotain tuoretta vihreää. Kesällä kannattaa hyödyntää villivihanneksia, mutta talvella tähän tarkoitukseen käy mainiosti myös esimerkiksi perinteinen tammenlehtisalaatti. Itse tykkään laittaa pirtelöihin myös tuoretta kurkkua.

-Pari ruokalusikallista Sun Warrriorin riisiproteiinia tai Warrior Blendiä (vanilja). Ei mitenkään pakollinen, mutta tuo jo maun osalta mukavan lisän mihin tahansa pirtelöön.

-Ripaus hyvää suolaa ja halutessasi vaikka kanelia, aitoa vaniljaa tai palanen tuoretta luomuinkivääriä.

-Tietysti sekaan voi laittaa tarvittaessa esimerkiksi MSM-jauhetta, hyvälaatuista C-vitamiinia tai macaa. Pitäisin kuitenkin tuon pirtelön ainakin aluksi mahdollisimman yksinkertaisena enkä rupeaisi sekoittamaan siihen kovin montaa erilaista raaka-ainetta.

Jatkuva limaisuus
Olen kärsinyt jo pitkään jatkuvasta liman erittymisestä kurkkuun. Onko sinulla mitään vinkkejä miten tästä ongelmasta voisi päästä eroon? Ja tietysti sekin kiinnostaa mistä tuo limaisuus voi johtua.

Ensimmäiseksi rupeaisin siistimään ruokavaliota ja katsoisin tuoko maidottumuus ja viljattomuus mitään apua ongelmaan. Jos näistä ei ole apua, niin miettisin seuraavia vaihtoehtoja:

1. Refluksitauti
2. Allergiat
3. Sisäilman laatu

Katsomisen arvoinen dokumentti GMO-ruoasta

Voit katsoa tuon dokumentin kokonaisuudessaan ilmaiseksi tästä linkistä. Valitettavasti tuohon dokumenttiin ei ole suomenkielisiä tekstityksiä.

               

4 KommenttiaKommentoi

 • Jarkon komenttien lisäksi voisin lisätä vielä limaisuudesta omakohtaisten kokemusten perusteella:

  Liman erittyminen kurkkuun kutsutaan lääkepiireissä nimellä ”post nasal drip”. Sitä hommaa ei kannata kuitenkaan sitä kautta lähtea aukoamaan, mutta oireeen nimi voi kuitenkin olla hauska tietää.

  Itse kärsin lapsesta asti astmasta, enkä koskaan pystynyt limaisuuden ja tukkoisuuden takia hengittämään nenän kautta. Luulin aina että se on normaalia ettei ihminen yleensä hengitä nenän kautta.

  Nyt kun olen yli 15 vuotta omakohtaisesti tutkinut ruokavalion ja prosessoitujen ruokien vaikutusta kehoon, niin voin kertoa että alle vuodessa pääsin kyseisestä vaivasta 100% eroon. Nenäontelot, korvat, poskiontelot…kaikki korjaantui kuin olisi saanut uuden pään. Ilma suorastaan lentää nenän läpi, ja pystyn nukkumaan normaalisti suu kiinni nenän kautta hengittäen.

  Ehdottomasti! suurin limaisuuden generaattori ovat prosessoidut maitotuotteet. Googlaa ”mucus forming foods”. Seuraava kandidaatti listalla on gluteeni ja gluteenia sisältävät viljatuotteet. Molemmat pitää ottaa 100% pois ruokavaliosta.

  Noiden molempien ruoka-aineiden poistaminen ruokavaliosta ja onglema voi korjaantua parissa viikossakin.

  Kyseessä voi myös olla, tai hyvin todennäköisesti on, hiivasienitulehdus. Googlaa ”candida spit test”, ja voit suorittaa yksinkertaisen kotikokeen joka paljastaa helpolla halpistestillä kehon hiivakuormituksen.

  Hiivasta täysin eroon pääseminen on sitten jo paljon monimutkaisempi juttu. Mutta todennäköisesti ongelma vähintään hellittää, ellei poistu täysin jo ihan tuolla yksinkertaisella ruokavaliomuutoksella. Suosittelen myös reilusti vihreiden vihannesten lisäämistä ruokavalioon. Minimissään yksi ISO salaatti päivässä. Puhdistaa ja avaa tukkoisuutta mukavasti.

  Lisäksi jos hiivakuormitus on paha kannattaa ehkä myös tutustua virtsan pH-arvon mittaamiseen ja mitä se merkitsee keholle. Yksinkertaisella testiliuskalla voit tarkistaa muutaman kerran päivässä virtsan pH:n. Yleensä virtsan pH kyllä korjaantuu jo maito- ja viljatuotteita vähentämällä ja viherkasveja lisäämällä, mutta pH-arvoa voit boostata helposti (ja samalla häätää hiivaa ja hellittää nenän ja poskionteloiden tukkoisuutta) teelusikallisella aluminittomalla ruokasoodalla (natriumbikarbonaatti) lasiin vetta 1-2 krt päivässä tyhjään vatsaan. Esim. iHerb:n kautta Bob’s Red Mill, Pure Baking Soda.

  Ruokasoodan nauttiminen voi myös ihmeellisesti poistaa kroonisia kipua kehosta kun keho saa vihdoin bikarbonaatteja ja helpotusta kehossa olevien happojen puskurointiin. Puun takaa väistämättä esille viuhahtavat ”expertit” pistävät yleensä tässä kohtaa liekinheittimet täydelle teholle..mutta ei auta – itse testaamalla huomaa nopeasti toimiiko kyseinen kikka oman kehon kohdalla vai ei.

 • Sivullasi oli Katsomisen arvoinen dokumentti GMO-ruoasta ja pahoittelit ettei siihen saa tekstitystä. YouTuben ikkunassa on sellainen cc ikkuna alalaidassa ja siitä voi laittaa suomenkielisen tekstityksen.
  Syysterveisin Satu

 • Tuli muuten äsken mieleen että unohdin mainita nenän ja nenäonteloiden limaisuuden hoitoon nenähuuhtelua otsonoidulla vedellä.

  Pieniä otsonointilaitteita veden otsonointiin löytyy myös suomesta myynnissä. Otsoni on erinomainen bakteerien, virusten ja erilaisten sienien ja homeiden tappamiseen. Jo yksikin huuhtelu voi avata mukavasti koko pään, mutta säännöllisempää huuhtelua kannattaa kokeilla alussa (esim. 2 krt päivässä).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista