Parempi pussitee

Viime aikoina elämä on ollut aika hektistä ja ajoittain hyvin stressaavaa. Ennen lievitin stressiä kaljalla, mutta nykyisin lääkkeenä toimii useasti tee. Tällä kertaa tein hermoja laukaisevan teejuoman jiaogulanin lehdistä (Dragon Herbs Longevity Tea), inkiväärillä höystetystä tulsista (Organic India Tulsi Tea Lemon Ginger), nokkosen lehdistä, goji-marjoista, merisuolasta ja sitruunasta.

Vaikka tämä tee rauhoittaakin mukavasti oloa, niin en suosittele nauttimaan sitä ennen nukkumaanmenoa. Ainakin itselläni se vaikeuttaa unensaantia merkittävästi vaikka tee onkin kofeiiniton.

Teen runkona toimi Dragon Herbs Longevity Tea, joka on tällä hetkellä oma teesuosikki. Tämä Dragon Herbsin pussitee on valmistettu jiaogulanin lehdistä. Jiaogulan on köynnöskasvi, jota on käytetty Kiinassa mm. korkean verenpaineen hoitoon. Sen uskotaan myös ehkäisevän syöpää ja kasvia kutsutaankin Kiinassa kuolemattomuuskasviksi. Jiaogulania voi kasvattaa myös kotioloissa ja tätä kasvatusprosessia olisi tulevana kesänä tarkoitus koittaa.

Valmistin tämän teen jo kertaalleen haudutetuista lehdistä. Samoja lehtiä voi käyttää 2-3 haudutuksessa.

Pussiteestä tulee paljon parempaa, jos teepussin leikkaa auki ja kaataa sisällön teekannuun tai vaikka kattilaan. Näin teelehdet pääsevät avautumaan kunnolla.

Nokkosenlehdet, sitruuna, suola ja gojit lisätty. Vain vesi puuttuu.

Haudutetaan noin 5 minuuttia.

Hieman parempi pussitee valmiina nautittavaksi.

            

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista