Pari sanaa magnesiumista

Magnesiumin puutostilat ovat nykyään hyvin yleisiä. Silmiini on joskus osunut tutkimus, jossa todettiin amerikkalaisten miesten saavan ruoasta vain 80% tarvitsemastaan magnesiumista. Naisilla tilanne on vieläkin huonompi, sillä heidän magnesiumintarpeensa tyydyttyy ainoastaan 70-prosenttisesti.

On yleisesti tiedossa, että magnesiumin puute voi aiheuttaa mitä erilaisempia ongelmia aina masennuksesta syöpään. Magnesiumin puutteesta ei kuitenkaan yleisesti ottaen juurikaan puhuta. Sitä vastoin joka tuutissa ylistetään kalsiumia, jonka nauttimisen myötä on vaarana se, että meidän magnesium-ongelmat pahenevat entisestään. Tämä johtuu siitä, että liiallinen kalsium estää magnesiumin imeytymistä.

Magnesiumin puute voi aiheutua liian pienen saannin ja vääränlaisen kalsium-magnesium-tasapainon lisäksi monista eri syistä, kuten lisääntyneestä erityksestä virtsaan (esim. diabeteksessa sekä alkoholin ja nesteenpoistolääkkeiden vaikutuksesta). Myös monet taudit lisäävät magnesiumin eritystä, kuten diabetes, munuaistaudit ja eräät hormonihäiriöt.

Jos olet kiinnostunut magnesiumlisästä, niin suosittelen ehdottomasti koittamaan iholle levitettävää/suihkutettavaa magnesiumöljyä. Magnesiumöljy imeytyy iholta nopeasti ja te­hokkaasti kehon käyttöön. Lisäksi ihon kautta imeytyvä magnesium ei tuo mukanaan ikäviä sivuvaikutuksia, joita suun kautta nautittavat magnesiumlisät saattavat aiheuttaa.

Voihan syöpä
Yle uutisoi taannoin, että syövät ovat yleistymässä yhä huolestuttavammalla tahdilla. Syöpä koskettaa lähes meitä jokaista jossain elämänvaiheessa. Jos syöpä ei satu omalle kohdalle, niin todennäköisesti ainakin joku läheinen sairastuu syöpään.

Syöpä on aika pelottava sairaus, sillä onhan siinä panoksena usein ihmishenki. Olen kuullut ja lukenut lukemattomia tapauksia siitä kuinka syöpä on nujerrettu oikeanlaisen ravinnon avulla. Näitä tarinoita lukiessa ei voinut muuta kuin vakuuttua luonnon omien lääkkeiden tehosta. Kuitenkin siinä vaiheessa kun minulle yksi hyvin läheinen ihminen sairastui syöpään, niin puseron alle hiipi joitain epäilyksiä. Eli lähinnä sellaista ajatuksia, että mitä jos nämä jutut eivät nyt sitten toimikaan. Kävi kuitenkin niin, että kasvaimet hävisi muutamassa viikossa sen jälkeen, kun tämä läheiseni rupesi syömään mm. reishiä ja kurkumaa. Lääkärit pitivät tapahtumaa todellisena ihmeenä. Itse olin tietysti valtavan helpottunut ja viimeistään tuon kokemuksen myötä varmistuin luonnonlääkkeiden hämmästyttävästä voimasta.

Säilykeruokien bisfenoli-A
Hesari kirjoitti ruotsalaisten tekemästä pienimuotoisesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin säilykeruokien aiheuttamaa bisfenoli-A kuormitusta. Tulokset olivat melko hätkähdyttävät, tosin ei kuitenkaan yllättävät. Muista siis suosia aina mahdollisuuksien mukaan lasipurkkeihin pakattua ruokaa. Etenkin kaikki tomaattisäilykkeet kannattaa ostaa lasipurkissa. Näitä löydät suurimmista marketeista tai vaikka Hyvinvoinnin tavaratalosta
.

15 KommenttiaKommentoi

 • Hei, hyviä asioita sinulla täällä blogissa :) Mutta entäs ”pahvi”tölkit, missä on paseerattua tomaattia, papuja tms., onko niitä turvallisempaa käyttää? Miksi juuri tomaattisäilykkeet kannattaa ostaa lasipurkissa? (En kyllä koskaan paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa ole lasipurkeissa nähnyt.)

 • Hyvää tekstiä. Veteraaniurheilijan blokissa oli myös hyvää settiä magnesiumista ja masennuksesta. Oisko sulla heittää jotain levitettävää/suihkutettavaa tuotetta?

 • Millibaari-> En ole ihan varma, mutta minulla on sellainen käsitys, että näissä tetra-pakkauksissa ei ole bisfenoli A:ta. Sitä vastoin niiden muovikalvossa saattaa olla jotain pehmentimiä, jotka ei ole välttämättä ollenkaan hyvä juttu.

  Olen kuullut, että tomaatti olisi sellainen elintarvike, joka liuottaa erityisen tehokkaasti näitä myrkkyjä purkeista.

  Lasipurkkiin pakattua tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia löydät suurimmista marketeista ja eri ekokaupoista, kuten tuolta Hyvinvoinnin tavaratalosta.

  No sugar-> Tämä lienee yksi parhaista vaihtoehdoista: http://www.lootuskauppa.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/27052009-143228/Products/1500/SubProducts/1039

 • Minä käytän tuota Lootuskaupan magnesiumgeeliä, aika satunnaisesti tosin. Imeytyy parhaiten saunan tai suihkun jälkeen hiukan kostealle iholle. Jos laittaa täysin kuivalle iholle, ainakin mulla jää osa imeytymättä. Ihan hyvä tuote :)

 • Moi Kurkuma,

  Kiitos vinkistä! Ehkä kirjoitan tässä lähiaikoina jotain pientä juttua kurkumasta…

 • Onpa kallis magnesium öljy tuo lootuskaupan… Itse tilaisin HyperionHerbsistä jenkeistä saa 480ml paljon halvempaan ja tuo 200ml ei kestä kauaa. ’
  Amazon.co.uk saa myös 500ml johonkin 30puntaan.

 • Kysyisin vielä, että miten käytät sitä kurkumaa, ihan pelkästään mausteena vai isompia määriä jotenkin esim. teen joukossa vai miten? siis mikä on sellainen määrä päivässä että on hyötyä?

 • Moi Sanna,

  Käytän kurkumaa paljon tietysti ihan mausteena, mutta lisään sitä joskus myös esimerkiksi pirtelöiden joukkoon. Ja myös kurkumakapselit ovat aina välillä käytössä…

 • Kysymys, joka on askarruttanut pitkään: Onko mahdollista, että magnesium neutralisoi vatsahappoja? Tunnettuahan on, että magnesium on emäksinen mineraali, jota käytetään närästyslääkkeissä.

  Itse olen ollut huomaavinani mahan turvotusta, kurinaa jne. sen jälkeen, kun aloin ottaa magnesiumia lisäravinteena. Toisaalta magnesium on vähentänyt rytmihäiriöitä ja muutenkin mukavasti rauhoittanut iltaisin.

  Laaduista kokeilussa on ollut sekä sitraattia, tauraattia että glysinaattia – ei siis kaikkien huonoimmin imeytyvää oksidia – mutta kaikki ovat vaikuttaneet vatsan toimintaan negatiivisesti suositelluilla 150-300 mg:n annoksilla.

  Millaisia kokemuksia sinulla on magnesiumvoiteista? Onko tämän postauksen jälkeen tullut uusia mielenkiintoisia tuotteita?

 • Hei Timo,

  Nuo suun kautta nautittavat magnesiumvalmisteet voivat tosiaan aiheuttaa ei toivottuja vatsaoireita ja nämä oireet ovat käsittääkseni hyvin yleisiä. Itse suosittelen ehdottomasti koittamaan magnesiumsuihkeita. Mielestäni nämä suihkeet ovat monella tapaa parempi vaihtoehto kuin nuo suun kautta nautittavat magnesiumvalmisteet.

  Tuossa postauksessa mainitsinkin jo tuon Lootuskaupan magnesiumöljyn, mutta myös iHerbistä löytyy hyvä vaihtoehto: http://www.iherb.com/p/33840

 • Hei, käyttikö syöpään sairastunut läheisesi reishi uutetta myös sytostaattihoitojen aikana? Onkologini kielsi kaikki lusäravinteet hoitojen ajan mutta en ymmärrä miksi. D-vitamiinia, magnesiumia, probiootteja ja kurkumaa käytän mutta reishi uutteesta yhdistettynä sytostaattihoitoihin on tosi vähän tietoa netissä. Onko sinulla tiedossa tutkimustuloksia?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista