Pullovedessä korkeita antimonipitoisuuksia

2000-luvun puolivälissä havaittiin, että muovipulloihin pullotettu vesi saattaa sisältää korkeita antimonipitoisuuksia. Tutkimuksia johtanut professori William Shotyk vaati vuonna 2006, että asiaa pitäisi tutkia ehdottomasti lisää, sillä tutkimuksissa löytyneet antimonipitoisuudet olivat huolestuttavalla tasolla. Professori Shotyk vannoi tuolloin, ettei juo enää koskaan pullotettua vettä.

-En halua aiheuttaa paniikkia, mutta tutkimukset osoittavat kiistattomasti, että useissa tapauksissa muovipulloihin pullotettu vesi on saastunutta, Shotyk kertoi vakavana.

Tutkimustuloksessa korostetaan, että antimonipitoisuus oli heti pullotuksen jälkeen alle suositellun tason, mutta pitoisuus lähes kaksinkertaistui, kun pulloja säilytettiin kolme kuukautta. Pullovesien myyntiaika voi olla jopa 2 vuotta ja tässä tapauksessa antimonipitoisuudet voivat saavuttaa tason, joka aiheuttaa myrkytyksen.

Lisätutkimuksia vaadittiin, mutta vaatimuksiin ei juuri vastattu. Syykin on selvä, koska pullovesi-ilmiö on juomateollisuudelle valtava bisnes, eikä tätä rahantekokonetta haluta hiljentää. Ruokamyrkytystapaukset ovat nousseet viime vuosina kovaa vauhtia. Tällä hetkellä on vain arvailujen varassa, että onko tällä ilmiöllä kuinka paljon tekemistä pulloveden kasvavan suosion kanssa.

2 KommenttiaKommentoi

  • Koskeekohan tämä vain pullotettua vettä? Luulen, että tilanne on vielä pahempi limsojen ja muiden virkistysjuomien suhteen. Ärsyttää kun kaikki pitää pakata muoviin.

  • Niinpä. Muovista liukenee siis antimonia? Mistähän muoveista, ja liukeniskohan limppareihin jopa enemmän?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista