Räjähtelevät vesimelonit

Hesari uutisoi räjähtelevistä vesimeloneista, jotka ovat saaneet kiinalaiset maanviljelijät ymmälleen. Tiedotusvälineiden mukaan viljelijät ovat käyttäneet runsaasti kasvua nopeuttavia kemikaaleja, mutta ”asiantuntijoiden” mukaan meloneiden räjähtely ei voi johtua myrkkyjen käytöstä.

Oli syynä sitten mikä tahansa, niin itselleni tulee aina tämänkaltaisia uutisia lukiessani mieleen GMO ja tietysti myös Monsanto. Casper laittoi minulle alkuviikosta postia, jossa kerrottiin tutkijoiden löytämästä uudesta taudinaiheuttajasta, joka viihtyy Monsanton geeniruoassa sekä tätä luonnotonta ruokaa syövissä eläimissä… Tätä löydöstä pidetään yleisesti erittäin vakavana uhkana, joka vaatisi välittömiä toimenpiteitä. Laboratoriokokeissa on todettu, että tämä uusi patogeeni voi hyvinkin selittää esimerkiksi karjatiloilla räjähdysmäisesti lisääntyvät eläinten keskenmenot.

Lisätietoa aiheesta (pdf-tiedosto, englanninkielinen)

Pari poimintaa Areenasta
Tuntuu siltä, että ilmastonmuutoshysteria jatkaa vain kasvuaan, vaikka soraäänien määrä lisääntyy yhä kiihtyvällä tahdilla. Huomioitavaa on se, että näitä soraääniä kuuluu yhä enemmän sellaisten henkilöiden suusta, jotka näistä asioista tuntuvat jotain tietävän. Kannattaa katsoa tämä MOT-ohjelma ja tutustua esimerkiksi Boris Winterhalterin blogiin.

Oma mielipiteeni asiaan on jo vuosia ollut se, että ihmisten aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta ei pidä olla huolissaan, koska sellaista ei ole. Sitä vastoin tästä kiihtyvästä maapallon raiskauksesta meidän tulisi olla hädissään ja jos ilmastonmuutoshysteria saa aikaiseksi edes pientä muutosta parempaan, niin se on tietysti enemmän kuin loistava juttu. Ei ole väliä, että millä tavalla se asennemuutos tapahtuu, kunhan se tapahtuu.

Katso ehdottomasti myös tämä Spotlight-ohjelma, jossa puhutaan vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Ei tarvitse varmasti ihmetellä, että miksi diabetesliitto ei suostunut ei suostunut kommentoimaan asiaa tässä kyseissä ohjelmassa…

Maitohorsma, koivunlehdet ja vuohenputki…
… alkavat olemaan monessa paikassa Suomea parhaimmillaan kerättäväksi ruokapöytään. Kyseisistä luonnonherkuista saa kyhättyä esimerkiksi loistavan villisalaatin. Nuorta maitohorsmaa voi käyttää myös esimerkiksi parsan korvikkeena. Tai itse asiassa maitohorsma on omasta mielestäni paljon parempaa kuin se kaupasta ostettu unkarilainen parsa. Maitohorsma on kaiken hyvän lisäksi helppo tunnistaa ja sitä löytyy melkein mistä vain. Etenkin hakkuuaukeat ovat loistava paikka maitohorsman metsästykseen.

Vuohenputkesta on mainittava se, että kannattaa olla tarkkana sen suhteen, ettei sekoita sitä myrkylliseen hukanputkeen, myrkkykatkoon tai myrkkykeisoon!

Tutustu hortoilu.fi sivuihin, josta saat lisätietoa luontomme herkuista.

8 KommenttiaKommentoi

 • Uutinen vesimeloneista sattui itsellänikin silmään, huh…

  Kyllä monessa suhteessa on turvallisempaa ja ennen kaikkea ravisevampaa turvautua lähiluonnon antimiin. – Miten muuten käytät voikukkaa ruuaksi?

 • Kiitos mielenkiintoisista linkeistä! Olen samaa mieltä ilmastoasian suhteen. Kovin ihmeelliseltä kaikki tämä höpötys kuulostaa kun aletaan lyömään KYLMIÄ faktoja pöytään. Tätä jatkuvaa todistusaineistojen väärentämistä ei voi kuin ihmetellä. Kuka siitäkin nyt hyötyy?

 • Moi,

  Voikukkaa voisi ajatella rucolan korvaajana. Eli käyttömahdollisuudet on tosi laajat. Loistava lisä salaattiin tai vaikka munakkaaseen. Voikukanjuuri on tunnetusti todellinen maksanystävä ja siitä voi keittää vaikka teetä.

 • P.P.
  Voikukan ehytlaitaiset lehdet ovat herkullisia sellaisenaan salaatissa, voileipien päällä ja marinadeissa. Ne sopivat mainiosti myös kasvisgratiineihin, munakkaisiin, paistoksiin, keittoihin ja kermaviilidippeihin. Voikukan lehdissä on huomattavasti enemmän vitamiineja ja vähemmän nitraatteja kuin viljellyissä salaateissa. Lehdet sisältävät runsaasti A-, B-, C- ja D-vitamiinia, rautaa ja kaliumia. Voikukkaa voi käyttää myös ulkoisesti sen puhdistavien ja ihoa kirkastavien ominaisuuksiensa vuoksi; esim. sen maitiaisnestettä voi kokeilla syylien poistoon.

 • Kyllähän joku hyötyy tuosta ilmaston muutoksesta, kun varmaan jenkkeihin ne suomen rahatkin tuosta raijataan. Kuka omistaa ilmaston, että voi siitä maksuja säädellä?
  Pelastuuko maailma vaikka jokainen valtio antaisi al gorelle tai jollekkin ilmastovirastolle jenkkeihin kaikki rahat??

 • Ande, kiitokset vinkeistä! Luettuani mainintasi nitraateista en enää ihmettele, miksi lapsi järjestelmällisesti moittii (myös luomuviljeltyjä) salaatteja. Ainoastaan Vihreä mix menee, mutta sekään ei täysin ilman mainintoja. Laittaa kieltämättä ajattelemaan!

 • […] luonnotonta ja geenimanipulaatio on ainoa totuus. Todellisuudessa gm-ruoasta on jo nyt saatu niin hälyttäviä viestejä, ettei sen suosimiseen ole muuta syytä kuin ahneus tai […]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista